100 kilo mavi pigmentle, bir sanatçı geçmişin hayaletlerini çağırır

OgreMan

Global Mod
Global Mod
Bu kışın başında Chicago'nun güney tarafındaki stüdyosunda duran soyut ressam ve mimar Amanda Williams, bir gün önce renk döktüğü toprak tonlarını dolduran koyu mavi bir şekil tarafından şaşırdı. Williams'ın süreci kesin ve yine de akıcıdır; Renginin tuvale nerede vurması gerektiğini tam olarak biliyor, ancak yayılma ortaya çıkıyor. Onlar için, kendilerini bir gecede tezahür ettiren, sadece renkten değil, aynı zamanda rengin Alabama demir açısından zengin-boden Williams'dan yapıldığı topraktan, kuzen gemisini Fed-Ex hakkında kovalarda bulunduğunu spektral figür bükülmüş ve bükülmüş bir vücut. Ve Williams için resim kararlıydı.

Williams bu formla tanıştı, geçmişin ruhlarının nasıl birleştiğini söyledi. “Sanki, aman tanrım, işte oradalar. Geri dönüyorlar. Onları geri getirdik. “

Bu ilk (ucuz) perili çalışma, Williams'ın Chelsea'deki Kaplan Galerisi'nde 26 Nisan'a kadar “Birlikte ve İlk Yağmurdan Sonra” na kadar Chelsea'deki Kaplan Galerisi'nde görünen 20 yeni resim ve 10 kolajdan biri. “Kendini icat etmiş olabilir” resmi, şovdaki tüm çalışmalar gibi, derin, gece yarısı mavisi etrafında dönüyor. Williams'ın üç yıl boyunca iki maddi bilim laboratuvarıyla birlikte geliştirdiği bir pigmenttir. Ya da daha doğrusu inşa etmek.

Mavi atölyede yaratıldı George Washington Carver, Tuskegee gıda bilimcisi esas olarak fıstık üzerine yaptığı araştırmalar için bilir. Carver, Alabama katından Prusya mavisi de dahil olmak üzere kendi pigmentlerini geliştiren ve patentleyen amatör bir ressamdı. Siyah çiftçiler 20. yüzyılın başlarında çalıştı.

Williams ilk olarak Siyah Mucitler Patentlerini 2021 multimedya enstalasyonu için siyah mucitler patentlerini keşfettiğinde, Siyah Multimedya'nın Siyah Yaratıcılık Hakkında Bir Referans aldı. “Rekonstrüksiyonlar: Amerika'da Mimarlık ve Siyahlık” Modern Sanat Müzesi'nde bir grup sergisi. “İlk başta dikkat etmedim çünkü bunun fıstıkla bir şey olduğunu düşündüm, ama tekrar baktığımda mavi gördüm.” Aslında, 1927'den beri Carvers Patent, rafine kırmızı ton zemini renkli ve boya olarak tanımladı.

Williams diğer birkaç proje üzerinde çalıştıktan sonra 2022'de bir patente döndü. dedi. Williams, fikri hayata geçirmenin son derece zor olacağını çabucak fark etti. “Patent son derece belirsiz. Carver'ın ne yaptığını bildiğini, ancak bir pişirme tarifini takip edecek kadar net olmadığını bilmek yeterince açıktır. “Buna ek olarak,” Ben kimyager değilim. “

Chicago Üniversitesi Başkanı Paul Alivisatos, saygın bir Kimyager, Williams'a bir üniversite etkinliğinde oymacılar tarifi hakkında kulak misafiri oldu ve pigmenti restore etmek için laboratuvarına erişimini teklif etti. Bir yaz deneyinden sonra, bir grup öğrenci araştırmacı başarıyla küçük bir parti üretti. Ancak boyamak için Williams üretimi ölçeklendirmek zorunda kaldı. Kurucusu Dr. Georg Kremer tarifi değiştirdi. Kremer sonuçta üretildi Galon renk yapmak için sadece küçük miktarlarda gerekli olan 100 pound toz pigment.

Ancak Williams, Carvers Kimyası'ndan daha fazlası beni büyüledi. Cesurluğu da onunla konuştu. Williams, “Carver'ın yazdığı 44 bültenden sadece biri renk ve güzellik hakkında konuştu,” dedi.

Cornell tarafından eğitilmiş bir mimar olan Williams, derin bir renk anlayışına sahiptir. Çağdaş Sanat Müzesi'nde, Los Angeles'taki Hammer Müzesi'nde, Venedik Bienali'nde ve MoMA'daki üç sergide gösterdiği çalışmaları, renk propaganda gücünü inceliyor. Williams, mağara hikayelerini sevinç ve esneklik ifadesinde simgelemek ve geçmişi yeni, canlı ve politik olarak bilinçli bir görüşe getirmek için renk kullanır.

Williams, çocukluktan bu yana, mekan ve altyapının farklı topluluklar için olasılıkları nasıl belirlediğini anladı. “Chicago'da dünyanın en iyi mimarisine sahibiz” dedi. “Ama bu bana ilham vermedi.” Bunun yerine, eşitsizlik sorularına ilgi duydu. “Sordum, sokaklarımızın sürülmemesi nasıl geliyor? Bu bina nereye gitti? “

“2015 Color (Ed)” projesi için Williams, Chicago'nun güney tarafının güçlü renklerde yıkılması için planlanan sekiz evi kapladı – “Döviz Değişimi Sarı”, “Flamin 'Hot Orange”, “Crown Royal Purple” – Amerika'da siyah yaşamla bağlantılı tüketici ürünleri. “Güney tarafından geliyorum, çok siyah. Ve siyah insanlar göstermeyi sever, ”dedi Williams gülerek. “Ruh işlemleri parlıyor, lastik iş neon yeşili. Her renk yanındaki renkten daha parlaktır. Bu benim ilk paletimdi. “

2022'de Williams, Güney Yakası Tarihinin hala yüklü bir bölümünü, ücretsiz Chicago parselleri ve Redlination olarak bilinen önceki ayrımcı temizlik kuralları ile dikilen 100.000 kırmızı lalenin halka açık bir tesisatı olan “Redlining'in Yeni Tanımı” nda araştırdı.

“Amanda'nın eserlerinin en önemli ve en güzel mesajı, geçmişin bitmemesidir” Madeleine GrynsztjnWilliams'ın 2017 yılında ilk solo müze sergisini düzenlediği Chicago'daki Çağdaş Sanat Müzesi (MCA Chicago) direktörü. “Amanda hem zeytin dalı nasıl tanıyacağını hem de zor bir hikaye sunmayı biliyor.”

Aynı yıl Williams sergiledi “Candyladyblack“” New York'taki Gagosian'da, bir dizi, evlerinden ve sokakta tatlı ve küçük olanlar satan siyah kadınlar bir haraç verdi. Dokuz doymuş resim, neredeyse fosforesansla parladıkları kadar canlı parlayan eserlerde günlük dime tatlılığını – neşeli çiftlik sahipleri, frooties, stix ve kabarcık sakız – yeniden yorumladı.

“Amanda renkli, stratejik ve tarihsel olarak taktik, stratejik ve tarihi anlıyor” dedi Michelle Kuo, MoMA'da büyük ölçekli ve yayıncı olan ana küratör. “Bunu sadece görsel efekti için değil, aynı zamanda yer, hafıza ve siyah kültürden de kullanıyor. Bu gerçekten sizin süper gücün. “

William'ın oymacıları yaratıcı yazılar bulduğunda, modernist rengi Güney manzarasına getirmek, Alabama Ackerland'ın hammaddelerini almak ve siyah çiftçileri onları güzel bir şeye dönüştürmeye teşvik etmek için kendi isteğiyle vuruldu. “Carver, insanlara sadece sahip oldukları şeyden nasıl bir şeyleri çıkaracaklarını göstermeye çalıştı.” Dedi. “Çok basit, çok basitti, ama çabalamak güzeldi.”

Ve Carver'ın Modernist bir palet geliştirmesi, Le Corbusier'in kendi altını çizdiği aynı zamanda daha büyük bir gerçeği geliştirdi: kimler yenilikleri kutlandı ve unutuyor? Williams için bu, siyah yaratıcılık, buluş ve yaratıcılığın genellikle nasıl göz ardı edildiğinin başka bir örneğiydi. Bu anlamda Williams, bilim adamı ile beklenmedik bir yaratıcı ve entelektüel ilişki buldu.

Stüdyosunda Williams, Prusya mavisini denedi, katmanlı, seyreltildi ve renge döküldü, tuvalin üzerinde çatlamasına, Polken'e ve kanamasına izin verdi. İlk tuvaldeki görünüm, gerçekleşen tek eksiksiz insan formuydu. Williams, “Bunu tekrar gerçekleştirmeye çalıştık,” diye hatırladı Williams. “Yapmadı. Ne olduğunu kabul ettim. “Sonuçta ortaya çıkan resimlerin geri kalanı – etkileyici” Tarihi Ellen, Mavi İçin Gap “ve” Dışarıda Bizim Gibi Kokuyor “gibi – ne tamamen figüratif ne de tamamen soyut değil, kendi ruhlarını üretti. Bazıları torsos önerirken, diğerleri İle Manzaralar, nehirler veya damarlar. “Bu çalışmanın antropomorfik bir şey var,” dedi Williams. “Zorlamadım. Bu onu güçlü kıldı. “

Ancak ruhlar renkli yaşayabilirken, Williams'ın hedefi sadece geçmişe devam etmek değil, aynı zamanda genişletmektir. “İşin kendi başına olduğundan emin olmak istiyorum,” dedi Williams. “Sadece hikayede bagaj giymek zorunda değil.” Williams eklenen bu renk, “Amanda Carver Blue” a biraz daha yakın.