2023’te okunacak en iyi kitaplar

yüzelli

New member
Haber Book Review’da her yıl binlerce kitap yazıyoruz. Birçoğu iyi. Hatta bazıları harika. Ama biliyoruz ki bazen sadece şunu bilmek istersiniz, “İyi ya da harika olan ne okumalıyım? Benim için?”

İşte başlıyoruz – yılın en iyi, en ilginç ve en çok tartışılan kitaplarından bazılarının devam eden bir listesi. Neler eklediğimizi görmek için önümüzdeki ay tekrar kontrol edin.

(Daha fazla öneri için Rüzgar Gibi Oku bültenimize abone olun veya Ne Okumalı sayfamızı ziyaret edin.)

Birnam Wood, Eleanor Catton

Booker Ödüllü bir yazarın bu aksiyon dolu romanında, aktivist bahçıvanlar topluluğu ve dünyanın sonuna hazırlanan bir milyarderin yolları farklı amaçlar için istedikleri arazide kesişiyor. Milyarder, kolektifi desteklemeye karar verir ve ortak çıkarlardan bahseder, ancak bazı aktivistler art niyetli olduğundan şüphelenir.

Yerel Kitapçılar | Barnes ve Noble | Amazon

Çeviride yayılan, boğumlu bir korku parçası istiyorum
Geceden payımıza düşenler Mariana Enriquez. Megan McDowell tarafından çevrildi.

Megan McDowell tarafından İspanyolca’dan çevrilen bu göz kamaştırıcı, destansı hikaye, ölümden sonra bilinci korumak için geri getirmeye çalışan zengin okültistlerden oluşan gizli bir topluluk için “karanlığı” çağırabilen medyumlarla dolu, gizemlerin ve mitlerin büyüleyici bir karışımı.

Büyüleyici tarihi kurgu istiyorum
Bu Diğer Cennet, Paul Harding

Harding’in son romanı, 1912’de Maine’de tüm bir karışık ırklı balıkçı topluluğunu yerinden eden yıkıcı bir tahliyenin gerçek hikayesinden esinlenmiştir. Harding, bu hikayeyi, yıkımın eşiğindeki kurgusal Elma Adası’nın lirik bir hikayesine dönüştürür.

Bir kara film ustasından sert bir hikaye istiyorum

Her İnsan Bir Kraldır, Walter Mosley

Mosley’nin King Oliver serisinin ikinci romanında, New York’ta siyahi bir özel dedektif, hükümetin önde gelen bir beyaz üstünlükçüye komplo kurup kurmadığını araştırıyor. Hapishane müteahhitleri, aşırı sağcı milisler ve Rus petrol tüccarları oyunun içindeyken olay örgüsü daha da karmaşıklaşıyor.

Yaşayan en büyük yazarlarımızdan birinden muhteşem, fantastik bir hikaye istiyorum.
Zafer Şehri, Salman Rushdie

Rushdie’nin yeni romanı, 14. yüzyıl Hindistan’ında büyülü tohumlardan bir imparatorluk kuran Pampa Kampana’nın uzun yaşamını anlatıyor. Onların dünyası, erkeklerin ve kadınların eşit olduğu ve tüm inançların hoş karşılandığı bir barış dünyasıdır, ancak Rushdie’nin anlattığı hikaye, ideallerinin sonsuza kadar gerisinde kalan bir devlet hakkındadır.

Bir hatalar komedisi istiyorum
Çinli Oluk, Kathryn Ma

Ma’nın son romanı göçmenlik girişimlerini komik bir şekilde ele alıyor ve Amerika’ya taşınmak için ne yazık ki hazırlıksız olan ancak vatandaşları arasında her zaman cömertlik ve dayanışma olduğuna olan inancı sayesinde galip gelen Çinli bir adamı konu alıyor.

On yıllık bir aile destanı istiyorum
Merhaba güzelim, yazan Ann Napolitano

Napolitano, ışıltılı ve zekice hazırlanmış dördüncü romanında, dört kız kardeş ve ailelerine katılan adam hakkındaki klasik hikayeye yeni bir soluk getiriyor. Küçük Kadınları alın, onu günümüzün Chicago’suna aktarın, daha fazla entrika, bolca basketbol ve komşu çocuğu ekleyin ve bu tamamen orijinal hikayenin yapı iskelesine sahipsiniz.

kurgusal olmayan

Ateşli edebi dedikodu istiyorum!

Derin Devlette inanılmaz bir yolculuğa çıkmak istiyorum

Dipler Yukarı ve Şeytan Gülüyor: Derin Devlette Bir Yolculuk, Kerry Howley

Bu kara komik kitaptaki karakterler arasında fabulistler, falcılar, dövüşçüler ve muhbirler var. Birçoğumuz gibi, bir arama yaparak, bir arkadaşına mesaj atarak veya çevrimiçi bir şey arayarak dijital eterde iz bıraktılar. Howley, ulusal güvenlik devleti ve ona dahil olanlar hakkında yazıyor – Edward Snowden, Chelsea Manning ve Reality Winner, hepsi Howley’nin ikna edici anlatımında yer alıyor.

Eşitsizliğin anlayışlı bir keşfini istiyorum
Amerika’nın Yoksulluğu, Matthew Desmond

Princeton sosyoloğunun (Evicted on sömürü içinde sömürü içinde Milwaukee’nin en fakir konut piyasasında 2016 Pulitzer Ödülü alan) bu manifestosunun temel iddiası, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yoksulluğun yalnızca daha geniş ekonomik değişikliklerin değil, aynı zamanda kararların da ürünü olduğudur. ve daha mutlu Amerikalıların eylemleri.