ASMR'den esinlenen bu sanat şovu sizi uyutabilir

yüzelli

New member
32 yaşındaki İngiliz evlisi küratörü James Taylor Foster, sergilerinde uykuya dalmak istiyor. Zamirleri kullandığı Taylor Foster, bunun “garip his iyi hissettiren: ASMR dünyası” için nihai iltifat olacağını söyledi.

Şovu küratörlüğünü yapan Taylor Foster, bir zamanlar küresel bir fenomen haline gelen internetin küçük bir köşesini inceleyen Taylor Foster, “Bu, güvenliğe belirli bir dereceye kadar duyarlılık gerektiren garip bir kamusal yakınlık alanıdır.” Dedi.

ASMR veya Otonom Duyusal Meridyen Reaksiyonu, bir kişinin kafa derisinden yayılan bir karıncalanma hissi tanımlamak için 2010 yılında bir tıbbi forum kullanıcısı tarafından şekillendirilen bilimsel olarak belirsiz bir terimdir. Bir insanın omurgasını da yapabilen ve fısıltılı tonlar, vuruşlar ve kinetik kum gibi şeylerle oynayan insanlar gibi çeşitli uyaranlar tarafından üretilebilen sıcak, ışıltılı bir dalga.

ASMR kısa süre sonra kendi hayatını devraldı ve şimdi milyonlarca sayılan internette tüm bir video türü oldu.

Beş bölümde ortaya çıkan sergi geçen hafta açıldı ve Hong Kong'dan 13 Temmuz'a kadar Hava tarafı alışveriş merkezindeki Gate33 galerisinde gerçekleşti. İşitsel, görsel ve dokunsal sergiye odaklanan sergi, çevrimiçi dünyayı nazik vurma, fısıldama ve okşama dünyasını gerçek dünyaya getiriyor.

İsveç sanatçısı Tobias Bradford'un yarattığı tükürük ile damlayan mekanik bir dil de dahil olmak üzere farklı medyada 40'dan fazla parça sergileniyor. Kopenhag sanat ikilisi Wang & Soderstrom tarafından yapılan sentetik sebzelerin bir hareket grafiği; Ve 15 yıl önce YouTube'a yüklenen fısıldayan bir video olan ilk ASMR videosu olarak kabul edilen şey.

Ayrıca, dulcet tonları, nazik onaylamaları ve fırçalardan yapılmış dikkatli çizikleriyle tanınan Amerikalı ressam Bob Ross'a adanmış bir oda olacak. Ve darbe de grâce: İnsanların videolara bakmaya ve uykuya dalmaya teşvik edildiği beynin kırışıklıklarını taklit etmek için bir kilometre uzunluğundaki yumuşak sosis yastığından oluşan büyük bir soğutma alanı.

Taylor Foster, “İnanılmaz derecede yüksek bir dünyada yaşıyoruz, giderek daha karmaşık olan inanılmaz derecede yüksek ve yüksek bir dünyada yaşıyoruz.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Ve bence, sonunda, ASMR bu küçük odak noktası olsa bile, duyusal odak noktası bizi buna götürüyor.”

“Bazı insanlara korku veya uykusuzluk için belirli bir nedenden ötürü yardımcı olur çünkü insan olmanın ne anlama geldiği için derinden önemlidir.”

Gösterinin derlenmesiyle Taylor-Foster, bizi bu günlerde ASMR'ye çeken şey ve bir toplum olarak fenomenin değerlerimize nasıl uyduğu konusunda çok zaman harcadı.

“Tamamen yıkıcı,” diye fark etti küratör. “İnternetin daha fazla hızını veya akıllı telefonlarımızdaki süreçleri nasıl aldığını biliyorsunuz. Bu neredeyse imkansız hız ve yetkinlik birikimini alıyor ve şöyle diyor:” Bekleyin, hayır, tüm bunları kullanacağım ve yaşadığımız dünyaya karşı bir şey, yumuşak, yavaş, özellikle de. “

“Ve bu bir radikalizm biçimidir. Bence ASMR, uzun vadede bizim için iyi olmayan derin olmadığımız bir şeye aslında bir tür radikal tepkidir.”

Taylor Foster'da, ASMR'nin kamuoyu algısı yıllar içinde değişiyor.

Taylor Foster, “2019, 2020'de ASMR hakkında konuştuğumda insanlar gülecekti.” Dedi. “Sanki ya gülüyorlarmış gibi, çünkü aptal ve alakasız olduğunu düşündüler ya da gülüyorlardı çünkü her gün görmüş olabilirler, ama kimseye söylemek istemediler.”

Pandeminin ilk günlerinde, küratör, insanların dünyadaki ülkeler olarak hissettikleri uykusuzluk, korku ve tecrit karşı kendi kendini bir medya biçimleri için aradıkları her şeyi değiştirdiğini söyledi.

Gösterinin ilk yinelemesi, Stockholm'deki Arkdes Müzesi Taylor-Foster'ın ev kurumunda, sosyal mesafeye sahip ve daha sonra kişisel olarak uğraştığı dönemin zirvesinde çevrimiçi olarak açıldı. Gösterinin ikinci baskısı 2022'de Londra'daki Tasarım Müzesi'nde insanlar kalabalığa geri dönmeyi başardı. Taylor Foster, gösterinin gösterisinin birkaç ay boyunca yaklaşık 97.000 kişiye katıldığını buldu.

Hong Kong şovunda yeni, Hong Kong'daki Sorepifian toplu taşıma hissini taklit eden iki yerel ses sanatçısı olan Kin Lam (32) ve Ak Kan (30).

Hong Kong U-Bahn için kısa devre ile son zamanlarda yapılan bir çağrıda, “Hong Kong, otobüslerde, MTR ve minibüste uyuyoruz” dedi. “Okula her gittiğimde uyudum ve sadece pencerenin üzerine uzandım,” dedi bir dikkat göstererek: “Ve sadece uykuya daldım. Ve düşündüm:” Neden? “”

Neden bu kadar hoş olmayan bir pozisyonda uyuyabileceğini anlayamadı ve insanların yolda giderken neden bu kadar çok uyuduğunu merak etti.

Lam, çalışanı – Hong Kong Baptist Üniversitesi'nde ders verdiğim bir perküsyoncu ve elektronik ses sanatçısı da kabul etti.

Lam şöyle dedi: “Tüm beyaz sesin, yoğun ulaşımla konuşan tüm insanlar olduğunu düşünürdüm. Bu ASMR için iyi olmayacak, ancak kaydı almaya başladığımda, tüm düşük frekanslar ve tüm toplam nedeniyle çok güzel.”

“Ve aynı zamanda hareketli bir araçtalar, bazı titreşimler de var ve bu aslında çok iyi hissettiriyor.”

Yerel bir seyahat acentesinin pandeminin zirvesinde fark ettiği bir şeydir. Şirket, insanların ertelemeyi sağladığı 5 saatlik bir otobüs gezisi için bilet sattı (bilet fiyatında kulaklık ve uyku maskeleri). Biletler üç gün içinde kaydedildi, insanlar bir koltuk için 99 $ (12.70 $) ve 399 $ arasında.

Lam ve Kan, Hong Kong'u “Strange Shelation” getiren Airside'ı duyan gayrimenkul geliştiricisi Nan Pilg Group'un küratörü Daisy Chu ile birlikte sergide bir do-it-yourlfe-AMMR istasyonu oluşturdu. İçinde, insanlar bölgeden bambu-dims-sum'lu buharlayıcı, kalabalık fırçalar, yeşim masaj topları ve “kötü adam hedefi” gibi nesneleri kullanabilirler.

“ASMR genellikle benim için oldukça heyecan verici,” dedi Lam. “Ama ne kadar çok araştırma yaparsam ve daha fazla düşünürsem, aslında sağlam sanata gerçekten yakın bir şey.”

“Sesli sanat, dinleme şeklinizi nasıl değiştirdiğinizi dinleme şekliniz,” diye ekledi.

Bambu vapurunu kendi işitme hayatını ele geçirebilecek sıradan bir nesne örneği olarak görüyor. Parmaklarını yana sürdüğünde hafif bir hışırtı var, kapağı çaldığında gevrek bir ritim.

“Bu nesneyle temas halindeyseniz, size tepki verir,” dedi Lam. “Her zaman ilginç bir şey ya da yeni bir şey arıyoruz, ama aslında uzun süre bir sesle oturmalısınız.” Sana 'Oh, bu benim sesim' diyor. “