Baby Rose, ‘kutuya sığmamak’ niyetiyle müzik yazıyor

yüzelli

New member
Ayrıca Ray Charles’ın “Georgia on My Mind” versiyonu ve Dolly Parton’ın “Jolene” versiyonu gibi ülke favorilerine atıfta bulunarak Nashville’deki oturumları kaydetmeye karar verdi: “Sadece geri dönüp harika bir şarkının temellerini incelemek istedim.”

Daha sonra Los Angeles’ta Earth, Wind & Fire tarafından inşa edilen bir stüdyo olan Revival at the Complex’te kayıt yaptı. Özellikle düşkün olduğu ve en parlak döneminde Fleetwood Mac tarafından da kullanılan 1970’lerden kalma nadir bir reverb ünitesi de dahil olmak üzere eski analog donanıma sahiptir. Ortak yapımcı Phelps, “O çok teknik,” dedi. “Uygulama için önemli olan her eklentiyi, her şeyi öğrenir. Size getirdiği deneyimi düzenlerken veya oluştururken ne kadar titiz davrandığına gerçekten şaşıracaksınız.”

Baby Rose’un Through and Through için seçtiği şarkılar net bir anlatı çiziyor: umutsuzluğun ardından gelen gönülsüz bir ayrılık, bir kulüpte başlayan yeni bir ilişki, aklı başında bir gerçeklik kontrolü ve farkındalık – Stop the Bleeding’de albüm kaba bir şey. duygusal doruk – üstesinden gelmesi gereken bir “sabotaj döngüsü” içinde olduğu.

Albümün tekin olmayan sesi -anlık ama yankılı, sert biçimde dijital olmayı reddediyor- dikkatli bir seçimdi. Baby Rose, “Tercih ettiğim sesler çok ruhani çünkü o küçük temel enerjiyi istiyorum,” dedi. “Sık sık dinlediğim 70’ler, 80’ler, 60’lar arasındaki altın çağ arasında köprü kurmayı ve sonra nerede olduğumuzu, her şeyin ne kadar büyüdüğünü ve bugünlerde ne kadar özerkliğe sahip olduğumuzu anlamayı seviyorum.”

Albüm, örnekler ve programlama yerine çoğunlukla elle çalınan enstrümanlara dayanıyor ve şarkılar genellikle stüdyo reçellerinden çıkıyor. Ama ister analog ister dijital, Baby Rose kesinlikle geri adım atmaz. “Ben çocukken, bana şimdiye kadarki en kötü tavsiye verildi,” dedi, “kapıdan geçebilmek için olmaman gereken biri gibi davranman gerekiyor. Ve bunu bir kez başardıktan sonra, bir Truva atı gibi dışarı atlayabilirsiniz.

“Ama yazarken her zaman çok savunmasız ve içgüdüsel olmak için bu doğuştan gelen çağrıya sahip oldum” diye ekledi. “Ve bu yüzden bunu sadece içimde olduğu için yapmıyorum, bu bana bunu yapabileceğinizi, bunu yaparak insanlarla bağlantı kurabileceğinizi gösteriyor. Sen kendin yap.”