Beverly Johnson, “koca ağızlı model”

yüzelli

New member
Modeller arasında devam eden rekabetler daha az belirgindi. Şöhreti arttıkça Bayan Johnson, daha genç siyahi modellerin, özellikle de Iman'ın kendisini gölgede bırakacağından korkuyordu ve bu durum, zaten büyüyen kaygısını daha da artırıyordu.

Onun ve akranlarının iştahlarını bastırmak için sık sık kokaine başvurmaları da pek yardımcı olmuyordu. Bayan Johnson, uyuşturucuların mesleki bir tehlike olduğunu söyledi. “Model olarak askı olmanız gerekiyordu. 90 pound ağırlığında olabilirsin ve kemiğe kadar yontulmuş olabilirsin ve bunun için sana taptılar. Fazla zayıflayamazsın.”

Belki de kaçınılmaz olarak bugüne kadar onu rahatsız eden vücut dismorfisini geliştirdi. “Hayatım boyunca terapideydim” dedi. “Şu anda şişman olduğumu düşünüyorum.”

Hem sahne monologunda hem de anılarında, iki evliliğinden, özellikle de sadakatsizliği ve şiddet tehditleri onu depresyona ve daha fazla uyuşturucuya sürükleyen Bay Sims'le 1977'deki birlikteliğinden pişman olduğunu hatırlıyor. Terapist ve okul danışmanı olan kız kardeşi Sheilah'tan yardım istedi ve Bayan Johnson'ın röportajda anlattığı gibi Sheilah ona açıkça şunu sordu: “Bu ilişkide kalırsan ölecek misin? Gerçekten ölecek misin?” fiziksel olarak mı?”

“Ben de 'Evet, öleceğim' diye düşündüm.” Bu onun 1979'da Bay Sims'ten boşanmasına yol açtı. O zamanlar henüz yürümeye başlayan bir çocuk olan Anansa, babasıyla birlikte yaşaması için gönderildi ve ancak ergenlik çağındayken annesinin yanına döndü.

Bayan Johnson'ın yıllar boyunca tenis yıldızı Arthur Ashe, boksör Mike Tyson ve aktör Chris Noth ile bağlantısı vardı. Yaklaşık bir düzine yıl önce, geçen hafta New York'a kadar kendisine eşlik eden finansçı Brian Maillian'la birlikte Palm Springs, California'ya yerleşti. Ekim ayında evlendiler.