Bir Başarı Hikayesinin Anatomisi: Bir Sanatçı Nasıl Atılım Yaptı?

OgreMan

Global Mod
Global Mod
Her yıl, sanat dünyasında daha az tanınan sanatçılar kamuoyunun gündemine giriyor; en açık şekilde, Jadé Fadojutimi, Lucy Bull ve Michaela Yearwood-Dan gibi yeni ortaya çıkan sanatçıların fiyatlarının tahminlerin üzerine çıktığı New York'ta yakın zamanda sona eren müzayedelerde görülüyor. .

Bu çığır açıcı örnekler her zaman şu soruyu gündeme getiriyor: Bir sanatçı, tanınmayan ve başarısız bir sanatçıdan, beğenilen ve başarılı bir sanatçıya nasıl dönüşür? Bunun ne kadarı şans ve zamanlamadır? Ne kadar eğitim ve yetenek?

44 yaşındaki Hugo McCloud, belirsizlikten tanınmaya giden yol hakkında güncel bir vaka çalışması sunuyor. On yıldan biraz fazla bir süre içinde, Kuzey Kaliforniya'da metal çeşmeler yapmaktan, bu ay prestijli bir sergide düzenlediği beşinci sergiye geçmişti. Sean Kelly'nin Galerisi Büyük parçalarının 325.000 dolara kadar satıldığı New York'ta eserleri Detroit Sanat Enstitüsü, Brooklyn Müzesi ve Duke Üniversitesi'ndeki Nasher Sanat Müzesi gibi önemli kurumların koleksiyonlarında yer alıyor.

İşte yol boyunca duraklarından bazılarına bir bakış.

Çarpıcı (çok) karışık medya

McCloud, gündelik nesnelerden ve Hindistan, Güney Afrika, Fas, Tayland ve Tayland gibi ülkelere yaptığı seyahatlerden ilham alarak çatı kaplama keçesi, plastik torbalar, metal levhalar, lehim gibi alışılmadık malzemeler kullanıyor. 2020'de hayalindeki beton ev ve stüdyosunu inşa ettiği Tulum, Meksika.

Resimleri soyuttan figüratife kadar çeşitlilik gösteriyor; çiçekler, işçiler, bisikletler, el arabaları. McCloud'un çalışmaları açıkça politik olmasa da iklim değişikliğiyle ilgili artan endişelerle, özellikle de fotoğraflarında tek kullanımlık plastik poşetlerin kullanımıyla tutarlı.

McCloud'un en eski ve en kalıcı koleksiyoncularından biri olan Rodney Lubeznik, “Hugo'nun fizikselliğine hayran kaldım” dedi. “Hem hissedebildiğimiz hem de görebildiğimiz bir şeydi.”

Mobilya yapımından sanata

Örgülü saçları ve keskin kollarındaki dövmeleriyle (triatlonlar için eğitim almış ve yarışmıştır), sanatçı, deneyimleri hakkında yumuşak bir sesle konuşan nazik bir varlıktır.

McCloud, 1980 yılında Palo Alto, Kaliforniya'da doğdu ve sanatçı bir ebeveyn ailesinde büyüdü. Peyzaj mimarı olan annesi Irene Forster, ev mobilyaları mağazasında çeşmeler satıyordu. McCloud'a göre heykeltıraş olan babası James McCloud büyük ölçüde ortalıkta yoktu, ancak ünlü olmadan bir sanatçı olarak geçimini sağlamayı başardı.

McCloud Tuskegee Üniversitesi'nden ayrıldı ve annesinin dükkanında çalışmaya başladı. Daha sonra mobilya tasarlayıp ürettiği kendi fabrikasını kurdu. Bu yıllarda eğitimine devam etti; akşamları Barnes & Noble'da tasarım kitapları ve dergileri okudu ve ahşap, metal, bronz ve taş hakkında bilgi sahibi oldu. Pek çok hevesli sanatçı, sanat eğitimi almanın getirdiği bağlantılardan ve prestijden yararlanırken, McCloud'un resmi bir eğitimi yok.

McCloud, 2009 yılında yasadışı bir şekilde Bushwick, Brooklyn'de bir kira kontratına taşındı; burada, sanatçı Angel Otero da dahil olmak üzere kendi katındaki birkaç kişiyle aynı banyoyu paylaştı ve resmini finanse etmek için küçük tasarım projeleri üstlendi.

Haber ortalıkta dolaştı. Eleştirmen ve küratör Larry Ossei-Mensah, “Bu adamın Bushwick'te bu sanatı yapması çok heyecan vericiydi” diye anımsıyor. “O dönemde aç, kararlı, kendini eşsiz hisseden ve söyleyecek bir şeyleri olan birini gördüm.”

2012 yılında Ossei-Mensah, McCloud'un çalışmalarını “Genç küratörler/yeni fikirler“şu anda kapalı olan Meulensteen Galerisi'ndeki sergi.

O yıl, McCloud'un Otero aracılığıyla tanıştığı bir galeri yöneticisi, İtalya'dan iki sanat danışmanını McCloud'un stüdyosuna gönderdi ve burada birkaç tablo satın aldı; bu onun ilk önemli satışıydı. “Sanırım dört ya da beş tablo için 16.000 dolar kazandım” diye hatırladı.

Şans eseri karşılaşma

Ertesi yıl, McCloud Brooklyn, Clinton Hill'de bir restoran olan Choice Market'te bir arkadaşıyla akşam yemeği yerken, babası Sean Kelly'nin galerisine ortak olma yolunda olan Lauren Kelly, McCloud'un boya sıçramış pantolonunu fark etti ve ona sordu. eğer bir sanatçıysa.

Konuşmaları Kelly'nin çalışmalarından etkilendiği bir stüdyo ziyaretine yol açtı.

Kelly, “Metallerle yaptığı şey inanılmazdı” diye hatırladı. “Orada bir yetenek olduğunu görebiliyordum ama orada olanı keşfedecek galeri veya akademik yapı yoktu.”

Kelly birkaç ay sonra iki galeri ortağını geri getirdi. McCloud, içlerinden birinin ona şöyle dediğini hatırladı: “Yaptıklarını seviyoruz, ama seni uzun süre izleyeceğiz ve nasıl geliştiğini göreceğiz.” Bunun kendisini “ayık ve ayakları yere sağlam basan” hissettirdiğini ancak devam etmesi için ona ilham verdiğini söyledi. çalışma.

2014 yılında İtalya'nın Torino kentindeki Luce Galerisinde ilk kişisel sergisini açtı. Aynı yıl, Sean Kelly onu New York'taki bir karma sergiye dahil etti ve sonunda onu temsil etmeye karar verdi. Saygın bir galeriyle sözleşme imzalamak oyunun kurallarını değiştirir; sanatçılara kendini kanıtlamış trend belirleyicilerin ve koleksiyonerlerin damgasını vurur, deneyim ve uzmanlığa sahip bayilerin ortaya çıkan yeteneklerin arkasında ağırlıklarını verdiklerinin rahatlığını verir.

Sean Kelly, “Bu, aslında, eser ile satıcı arasındaki bağlantı ve pazarın, Hugo gibi bir sanatçıyı öne çıkaran bir satıcıya duyduğu güven ile ilgili, hiç de küçük bir kısmı değil” dedi ve galerinin “onun çalışmalarını tanıttığını” ekledi. çok ciddice.”

Müze eserlerinin üretimi

Özellikle sanatçılar ve galeriler müzelerin edindiği eserleri görmek istiyor. Bir kurumun koleksiyonuna dahil olmak prestijlidir, ancak aynı zamanda bir sanatçının eserlerinin özel evlerde saklanmak yerine daha geniş kitlelere sunulmasına da olanak tanır.

2022 yılında McCloud ilk kişisel sergisini bir müzede açtı. “benim açımdan,” Connecticut, Ridgefield'deki Aldrich Çağdaş Sanat Müzesi'nde. Sergiyi düzenleyen Richard Klein, McCloud'un kendi yoluna gitmesinden etkilendiğini ve tek bir tarza bağlı kalmayı reddettiğini söyledi. “Sanat dünyası bir ürün talep ediyor” dedi, “ve Hugo ürün yapmıyor.”

Koleksiyonerlerin dikkatini çekin

Susan ve Rodney Lubeznik, McCloud'un çalışmalarının ilk alıcıları arasındaydı. Susan Lubeznik, “Onun hakkında hiçbir şey bilmeden önce dokudan gerçekten etkilenmiştik; önemlilik, işin içindeki çalışma” diye anımsıyor.

Koleksiyonerler Carole Server ve Pamela J. Joyner, Los Angeles'ın sahibi McCloud'u Susanne Vielmetter'in dikkatine sundu galeri 2018'de onu Batı Yakası'nda temsil etmeye başladı. Son kişisel sergisinin “Timpo”, 2022'de “açılış gününde tükendi”.

Joyner, McCloud'un kademeli gelişiminin kendisine fayda sağladığını söyledi. “Mezun olduktan 30 saniye sonra herkesin tanıdığı isimler haline gelenlerin mutlaka en sağlıklı olanlar olduğu söylenemez” dedi. “Fiyatlar çok yükselirse gidecek yer yok. Ve çok kısa sürede çok fazla ilgi görürseniz denemeyi bırakabilirsiniz.”

Bir eserin yerleşik koleksiyonerler tarafından satın alınması, bir sanatçı için bir pazar yaratabilir; çünkü koleksiyonerler birbirlerine ilham verme eğilimindedir ve genç alıcılar genellikle deneyimli koleksiyonerlerin liderliğini takip eder. Susan ve Michael HortÖrneğin, McCloud'un eserlerini de içeren koleksiyonlarını halka göstermek için her yıl Manhattan'da bir açık hava etkinliği düzenliyorlar.

Susan Hort, “Bir sanatçıyı astığımızda ona yardım etmek isteriz” dedi. “Sanatçıların çalışmalarını evimizde gördükten sonra galeri açmalarını sağladık.”

Açık artırma pazarı

Sanatçılar ve galeriler müzayedelerden pek hoşlanmıyor çünkü satışlardan doğrudan kazanç sağlayamıyorlar. Ve tahminler her zaman yararlı olmuyor: Yüksek fiyatlar galerilerin fiyatlarını sürdürülemez seviyelere yükseltmesine neden olabilirken, düşük fiyatlar da sanatçının itibarına zarar verebilir.

McCloud'un birkaç tablosu açık artırmaya çıkarıldı. yüksek fiyata satmak 2021'de yaklaşık 75.000 $ – mevcut galeri fiyatlarının altında.

McCloud, diğer sanatçıların müzayedede manşet fiyatlara hükmetmesinin dikkat dağıtıcı olabileceğini söyledi. McCloud, “Bu olurken, 'Kahretsin, eşyalarımın bu şekilde havaya uçmasını istiyorum' diyorsunuz” dedi. “Fakat benim olgun tarafım uzun oyunu oynamanız gerektiğini biliyor.”

Sean Kelly, McCloud'un açık artırma fiyatlarından endişe duymadığını söyledi. “En uzun ömürlü sanatçılar, yavaş yavaş inşa eden ve beş yıl sonra alevlenip sönmeyen sanatçılardır” dedi.

Trajediden sonra bile yola devam

2022'de McCloud'un Tulum'daki evinin hemen önünde silahlı bir soygun gerçekleşti. öldürme yakın arkadaşı Kien Grant, Netic Rebel adıyla performans sergileyen Afropunk sanatçısı. McCloud, o sırada ziyarete gelen annesiyle birlikte kaçtı.

McCloud, Los Angeles'a taşınmasına neden olan bu travmaya rağmen geçtiğimiz Aralık ayında Art Basel Miami için işler üretmeye çalıştı ve ardından geçen ay açılan ve iyi satılan Sean Kelly sergisi için üç ay içinde 31 eser yapmayı başardı.

“Kariyerime gelince hedeflerim var; büyümeye devam etmek istiyorum, hala hırslıyım” dedi. “Bu yüzden kendimle oturup gösterinin nasıl gerçekleşeceğini bulmam gerekiyordu.”

McCloud, yapmak istediği şey ile pazarın talepleri arasında her zaman eşleşmeyen bir denge bulması gerektiğinin farkında olduğunu söyledi. “Bu işe sadece 'Ben istediğimi yapacağım ve sen de bununla yaşamak zorundasın' düşüncesiyle girmiyorum” dedi. “Zeki olmalısın ve çevrende olup biteni anlamalısın.”

Aynı zamanda McCloud, bazen galeri sahiplerinin hayal kırıklığına uğramasına rağmen yeni formlar denemeye devam ediyor. Lauren Kelly, “Ne zaman yeni bir diziye odaklansa, 'Lütfen bana bunun için bir yıl daha ver' diyordum, o da 'Hayır' diyordu.”

McCloud, başarısından keyif almasına rağmen, yıldızların yükselip düşebileceği sanat piyasasının değişkenliğinin son derece farkında olduğunu ve işine odaklanmaya çalıştığını söyledi. “Bu plastiği nasıl birbirine kaynaştıracağımı bulmak için zaman harcamam gerektiğini söylüyorlar” dedi. “Sanatçıların güzelliği bu; başarılı olsalar da olmasalar da, bir şeyler yapmak için zaman harcamaya ve bunu dünyanın takdirine sunmaya istekliler. İyi olsun, kötü olsun, yine de bunu sunuyorlar.”