Bluegrass kongresini bozan mandolinist Bobby Osborne 91 yaşında öldü

yüzelli

New member
Bluegrass’a daha eski bir yaklaşıma dönüş, kariyerini yeniden canlandırdı ve önümüzdeki 30 yıl boyunca Bay Monroe ve Stanleys gibi türün öncülerinin yanında yerini sağlamlaştırdı. 1994 yılında Uluslararası Bluegrass Müzik Derneği Onur Listesi’ne alındılar.

Sonny Osborne, omzunu incittikten sonra 2005 yılında oyunculuktan emekli oldu ve 2021’de öldü. Daha önce beşli baypas kalp ameliyatı geçiren Bobby, oğlu Bobby Jr. (“Rocky Top X-Press” olarak bilinir), Rocky ile yeni bir grup kurdu. Top X-Press as Boj) ve icra etmeye ve kaydetmeye devam etti.

Bobby Jr.’a ek olarak, Bay Osborne eşi Karen Osborne tarafından hayatta kaldı; diğer iki oğul, Wynn ve Robby; kızı Tina Osborne; bir kız kardeş, Louise Williams; beş torun; ve altı torun çocuğu. Nashville’in başka bir banliyösü olan Portland, Tennessee’de yaşıyordu.

Osbornes’in bluegrass’a getirdiği üretim, düzenlemeler ve repertuardaki yeniliklere çok vurgu yapıldı. Bununla birlikte, senkoplu, lirik icrası eski kemancıların cazdan türetilen sololarından ilham alan Bay Osborne’un bir mandolinist olarak nasıl yeni bir çığır açtığı hakkında daha az konuşuldu.

2017’de Bluegrass Situation web sitesinde konuşurken, “Çünkü keman melodilerini her zaman sevmişimdir ve mandolin bir keman gibi akort edilmiştir – ve gitarda düz bir kazma konusunda iyiydim – tamamen keman melodileri çalmakla meşguldüm. onunla mandolin çalmak.” .”

Bu süreçte, Bay Osborne, enstrümanın kelime dağarcığını bluegrass’ın babası Bay Monroe’nun daha önce oluşturduğu şeyin ötesine genişleten ilk bluegrass mandolin oyuncularından biri olarak ün kazandı.

Alex Traub raporlamaya katkıda bulundu.