Brooklyn Müzesi'nin Yeni Eğitim Merkezi'nde uygulamalı sanat eserleri

OgreMan

Global Mod
Global Mod
Kolayca yabancı bir medeniyet olabilir: vatandaşlarının cinsiyeti yok, organize bir dini yok, resmi bir hükümeti yok. Bitkilerin sonsuz yüksekliklere kadar büyüyebildiği, şeker renkli bitki örtüsünden oluşan yemyeşil bir ekosistemde yaşarlar. Bölge sakinleri atmosferde yüzen sürücüsüz, halka şeklindeki otobüslerle seyahat ediyor. Bir yıl iki asırdan fazla sürer.

Ancak bu ortam kulağa ne kadar yabancı gelse de, yakında Brooklyn'de bununla karşılaşabilirsiniz. İsminde “Artland“Bu, çocuklar tarafından tasarlanan, kilden heykeller yapılan ve uluslararası üne sahip sanatçı Do Ho Suh'un gözetiminde iki küçük kızı tarafından tasarlanan, sürekli genişleyen bir fantezi dünyası ve gezici müze sergisidir. Cumartesi günü öğleden 15:00'a kadar “Artland”, halkı yakın zamanda yenilenen alanda ücretsiz bir kutlamaya davet ediyor Toby Devan Lewis Eğitim Merkezi Ziyaretçilerin gösterinin hayali ormanını tamamlamak için hayali bitki örtüsü ve hayvan türlerini şekillendirebilecekleri Brooklyn Müzesi'nde.

Enstalasyon bir bakıma ziyaretçilerin sanatta kendi yollarını bulmalarına yardımcı olmayı amaçlayan yeni merkezi simgeliyor.

Müzenin eğitim direktörü Shamilia McBean Tocruray bir röportajda “Her şey dünya inşasıyla ilgili, değil mi?” dedi. “Bu tamamen fırsat yaratmakla ilgili ve topluluğumuza yaptığımız davete gerçekten benziyor: 'Buraya gelin.' Birlikte ne yapabiliriz?'”

“Artland: Do Ho Suh ve Çocuklardan Bir Enstalasyon” başlıklı sergi, yenilenen eğitim merkezinin girişinin hemen içindeki Norman M. Feinberg Galerisi'ni açıyor. 9.500 metrekarelik kanatta ayrıca üç adet donanımlı sanat stüdyosu bulunmaktadır. işbirliğini teşvik eden görsel-işitsel teknoloji ve eğitim ofisleri.

Şirketi'nden Stephen Yablon, “Aslında bu bir bağırsak temizliğiydi” dedi. Stephen Yablon Mimarlık“sanat bağlayıcı” adını verdiği 9 milyon dolarlık projeyi tasarladı.

Yablon bir röportajda, “Konsept, insanları sanat hakkında bilgi edinmeye, sanatı deneyimlemeye ve müzeye bağlayacak bir tür alan yaratmaktı” dedi. Şöyle ekledi: “En iyi çözüm, içeri girdiğinizde alanı oldukça davetkar hale getirmekti. Bu, koridora değil, hemen kamusal alana gireceğiniz anlamına geliyor.”

Eğitim kanadının daha önce birinci katta bir galerisi olmasına rağmen, burası yalnızca müze programlarına katılanların çalışmalarına ayrılmıştı. 5 Mayıs'a kadar görülebilecek olan “Artland” yeni ve ek bir girişimi temsil ediyor: dünya standartlarında bir sanatçının liderliğinde yıllık interaktif bir serginin sunumu.

2016 yılında Suh'un Londra'daki evindeki yemek masasında başlayan ve büyük kızının Artland adını verdiği, slime adı verilen kedi şeklindeki yaratıkların yaşadığı bir evren inşa etmeye başladığı bundan daha etkileşimli çok az gösteri var. Küçük kız kardeşi de yeterince büyüyünce o da bu işe dahil oldu ve Suh'un sonunda stüdyosuna taşıdığı icat ettikleri evreni genişlettikçe, küçük kızlar bunun hakkında koca bir mitoloji yazdılar.

Suh bir video görüşmesinde “Kendime kızlarımın sanat asistanı adını verdim” dedi. Artland'a kil kreasyonları eklemede zorluk yaşadıklarında, masa yüzeyinden duvara veya zemine kadar uzanmasına olanak tanıyan basit bir çerçeve oluşturmak için geri dönüştürülmüş malzemeler kullandı.

Çalışmaları Brooklyn Müzesi ve Modern Sanat Müzesi dahil diğer kurumların koleksiyonunda yer alan Suh, şu anda 13 ve 10 yaşlarında olan kızların kendi yaratımlarından daha büyük olmaya başlamasından üzüntü duyduğunu söyledi. Ama onu bundan daha iyi korumanın bir yolunu gördü Buk Seul Sanat Müzesi memleketi Güney Kore'de onu çocuk galerisi için bir sergi yapmaya davet etti; “Artland” katılımcı bir sergiye dönüştü.

Suh, “Bu büyük bir başarıydı” dedi. Gösteriye 100.000'den fazla çocuk geldi ve katkıda bulundu.”

Brooklyn'de “Artland”, dünyadaki mevcut adalardan yalnızca üçünün küçük masalara yerleştirilmesiyle küçük ölçekte başlayacak. Ancak galeri, çocuklara projeyi genişletmeleri için farklı yüksekliklerde daha birçok yüzeyin yanı sıra projeyle ilgili bir video ve taksonomisini açıklayan bir kitapçık da sunuyor.

Genç New Yorklular “Artland”ı keşfettiklerinde Suh daha da “cesur” bir sonuç elde etmeyi umuyor.

“Umarım bunun sorumluluğunu hissederler” diye ekledi. “Ve kendilerinin sanatçı olduğunu hissediyorlar.”

Müze yönetimi, ziyaretçilerin tüm yenileme sürecine aynı şekilde tepki vermesini umduklarını söyledi. Metropolitan Sanat Müzesi'nin yalnızca çocuklara yönelik olan yeni 81. Cadde Stüdyosu'nun aksine, Brooklyn Müzesi'nin eğitim merkezi her yıl genç ve yaşlı 50.000'den fazla ziyaretçiyi ağırlayacak. Bunlar arasında şunlar bulunur: Bebek arabası turları2 yaşın altındaki kişiler için, ART Rehberi (Sanat, Araştırma ve Öğretim). Birçok emeklinin katıldığı gönüllü programı.

Müzenin eğitim ve sosyal etkiden sorumlu direktör yardımcısı Adjoa Jones de Almeida bir röportajda, Met'in çok sayıda turist çekmesine rağmen, Brooklyn Müzesi'nin katılımının “hala büyük ölçüde Brooklyn'in yerel topluluklarına bağlı” olduğunu söyledi. Ancak 1980 yılında açıldığından beri yenilenmeyen eğitim kanadı karanlık, sıkışık ve kapalıydı.

Jones de Almeida, siyah, yerli kelimesinin kısaltmasını kullanarak, “'Brooklyn Müzesi'nin en fazla BIPOC izleyicisine hizmet veren ve herhangi bir ansiklopedik kurum arasında en perişan odalara sahip yer olması bir tesadüf mü?' şeklinde bir tartışma her zaman olmuştur” dedi. ve renkli insanlar. “Bunu duymak her zaman çok zordu.”

Müze personeli önümüzdeki sonbaharda kurumun 200. yıl dönümü için hazırlıklara başlarken Lynda Benglis, Robert Smithson ve Richard Mayhew gibi sanatçılara yönelik bir eğitim tesisi olma mirasını yansıtan bir yenileme istediler. Mimarlar esnek oturma düzenine sahip açık bir kat planı tasarlamakla kalmadı, aynı zamanda tavanları yükseltti ve eğitim merkezine cam kapılar ekledi. Sanat stüdyolarından ikisine uzun pencerelerin yerleştirilmesi ilk kez doğal ışığın içeriye girmesini sağlıyor.

Müzenin personel mimarı Kenneth Kurtz, “Görünürlük ve erişim hakkında çok fazla konuşma yapıldı” dedi. İlk stüdyoda iki seviyede yan yana lavabolar bulunmaktadır. Alt alanda bir çocuk veya tekerlekli sandalyeli bir ziyaretçi kalabilir.

Yeniden tasarımda ayrıca müze rehberleri ve tur rehberleri için bir alan da yer alıyor gençlik programları. Yablon, renkli bir kanepe ve atıştırmalık tabakların yanı sıra masalar ve iş istasyonlarıyla donatılmış bu alanın “daha çok bir buluşma yeri” olduğunu söyledi.

Merkezin açılışıyla birlikte, sabit bir giriş ücreti olmayan (önerilen giriş fiyatı yetişkinler için 20 dolar ve 20 yaşın altındaki herkes için ücretsizdir) müze, programını her hafta sonu halka açık izleme programlarını içerecek şekilde genişletiyor. Bu Cumartesi günkü kutlamanın ziyaretçileri fotoğraf kabini, grafiti duvarı ve dergi projesinin yanı sıra “Artland”ın keyfini çıkarabilirler.

Jones de Almeida, “Belki hayatınızda hiç resim dersi almadınız, heykel yapmayı hiç düşünmediniz” dedi, “ama bu mahallede hem fiziksel hem de maddi açıdan ulaşılabilir bir yeriniz var.” Bu becerileri genişletebilir ve geliştirebilirsiniz. Bu yenilemenin vizyonu, hepimizin yaratıcı olduğu fikri açısından bu gerçekten çok önemli.”