Calder Gardens küratöryel direktör atadı ve Eylül ayındaki açılışını belirledi

OgreMan

Global Mod
Global Mod
Calder BahçeleriPhiladelphia'nın, son zamanlarda çok az sayıda büyük sanat kurumu gören bir şehirde yaklaşmakta olan kültür projesi, bu hafta, Eylül ayında yapılması planlanan açılışının duyurulması ve merkezi bir işe alımla gerçeğe yaklaşıyor.

Juana Berrío, şu anda küratör ve sürdürülebilirlik danışmanı Whitney Amerikan Sanatı Müzesi Bağımsız Çalışma Programı58 milyon dolarlık sergi alanı ve bahçeler için kıdemli program direktörü seçildi; Ayrıca Calder Gardens için 30 milyon dolarlık bir bağış planlanıyor.

Alexander Calder (1898-1976) Philadelphia'dan geldi ve 20. yüzyılın en önemli heykeltıraşlarından biri oldu; bükülmüş tel, yavaşça dönen hareketli arabalar ve sağlam ahır çalışmalarıyla tanındı.

Bogotá, Kolombiya'dan gelen ve 2006 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne taşınan Berrío, Minneapolis'teki Walker Sanat Merkezi'nde ve San Francisco Modern Sanat Müzesi'nde de çalıştı.

Kendisini bu göreve çeken şeyin kurucuların kurumu müzeden başka bir şey olarak görme vizyonu olduğunu söyledi.

Berrío bir röportajda “Deneylerle çok ilgileniyorum” dedi. “Benim zihniyetim şu: Bugün ihtiyaçlarımız neler? Teknolojinin büyük rol oynamasıyla hayatlarımız her zamankinden daha fazla dikkatimiz dağılıyor, dolayısıyla bu proje iç gözlemi ve derin düşünmeyi teşvik etmeye yardımcı olacak.”

Berrío, Calder'in esintiyle hareket edebilen kinetik cep telefonlarının “geçicilik fikrini” uyandırdığını ekledi.

Benjamin Franklin Parkway'deki Calder Gardens, Pritzker Ödüllü mimarlık firmasının kurucusu Jacques Herzog tarafından tasarlanan bir binada 18.000 metrekarelik sergi alanına sahip olacak. Herzog ve de Meuronve Hollandalı peyzaj mimarının imzasını taşıyan geniş bahçeler Piet Oudolf, High Line'daki çalışmalarıyla tanınıyor.

Bağımsız bir kurum olmasına rağmen Calder Gardens, mahalleden idari, operasyonel ve eğitim programı desteği alıyor Barnes Vakfı.

Calder Vakfı başkanı ve sanatçının torunu Alexander SC Rower, bir röportajda Berrío'nun işine başvuran birçok kişinin “kusurlu olduğunu ve bunun bir müze olacağını düşündüğünü” söyledi. (Müze dışı özellikler arasında duvar yazıtlarının bulunmaması yer almaktadır.)

Rower, Berrío'nun çağdaş sanatçılarla çalışma deneyiminin, Calder'in çalışmalarının ileri görüşlü dinamiği nedeniyle alakalı olduğunu, hatta sanatçının kendi performans sanatı versiyonuna bile sahip olduğunu ekledi.

Rower, 1920'lerde Paris'teki stüdyosunda büyükbabasının çok gösterili minyatür bir sirk sergilediğini söylüyor: “Sirk Calder“Heykellerini manipüle etti.

Aynı zamanda Calder Gardens'ın küratöryel komitesinin başkanı olan Rower, kurumun hem vakfın geniş varlıklarından hem de diğer kaynaklardan alınan kredilerden Calder'in çalışmalarını sergilemeye odaklanacağını söyledi. Ancak gelecekte diğer sanatçıların eserlerine “davetli müdahaleler” olabileceğini ve Berrío'nun bunların küratörlüğünde rol oynayacağını da sözlerine ekledi.

Öncelikle binanın tamamlanması gerekiyor.

Rower, “Tüm ağır inşaatlar tamamlandı” dedi. “Kurulum sırasında zamanımızı ayırıp, öncelikle binayı sanatsız deneyimlemek istiyoruz.”