Cesur hayali mimar olan Ricardo Scofidio 89 ile öldü

OgreMan

Global Mod
Global Mod
Caz adamının oğlu

Ricardo Merrill Scofidio 16 Nisan 1935'te New York'ta doğdu Kulaklık ve Haziran (Matthews) Scofidio. Bir erkek kardeşi vardı, Basilio. Alto saksafon ve klarnet çalan bir caz müzisyeni olan babası siyahtı.

“Çocukken görünmez olması gerektiğini söyledim.”

Cooper Union Mimarlık Okulu'nu ve ardından 1960 yılında lisans derecesi aldığı Columbia Üniversitesi'ni ziyaret etti. 1965'te Cooper Birliği'nde ders vermeye başladı.

1955'te dört çocuğu olan Allana Jeanne Deserio ile evlendi. 1979'da boşandılar. Oğulları Ian ve Gino'ya ek olarak, diğer iki oğlu Marco ve Dana tarafından hayatta kaldı; altı torun; ve üç büyük büyük çocuk. Manhattan'da yaşadı.

1970'lerin sonunda, Bay Scofidio evliliğinden ve kariyerinden memnun değildi. Mimarlık uygulamaya çalıştığında, 2003 yılında “müşterilerle tanışmak için tasarım yapmaktan daha fazla zaman harcadığını” söyledi.

“Bu büyük bir hayal kırıklığı oldu,” diye ekledi. “O zaman hayatımı değiştirmek zorunda olduğumu fark ettim.”

Bayan Diller mimari stüdyosuna kaydolduktan sonra değiştirin. Romantik dolaşma ertelendi çünkü “bir öğrenci ve ben buna saygı duydum” dedi. Ama düşünmek için bir yarıyılı tamamladıktan sonra bir araya geldiler. “Bu her şeyden vazgeçmek ve önden başlamak anlamına geliyordu” dedi. “Cildi ertelemek gibiydi.”

İlk yıllarda, Diller + Scofidio en iyi tiyatro ve dans arka planları ve kurulum sanatı tasarımı ile biliniyordu. 1993'te çift, Times Meydanı'na bir kadının ağzının aşırı yakın bir yerde görüldüğü ve yoldan geçen kişiyi mırıldandığı bir ekran kurdu: “Hey, Cennete bir bilet almak mı istiyorsunuz? Yeni bir yaşam tarzı satın almak ister misiniz? “