Derren Brown yeni gösterisinin sahnesinden ayrılıyor

yüzelli

New member
Onlarca yıl süren sahne şovlarından, TV programlarından ve zihin kontrolünün temelden yeniden icat edilmesinden sonra Derren Brown yeni bir şey yapıyor: Sahneden ayrılıyor ve yönetmen koltuğuna oturuyor.

Brown yakın tarihli bir video röportajında ”çok fazlaydı” dedi.

Brown ile uzun süredir birlikte çalıştığı Andrew O’Connor ve Andy Nyman’ın yönettiği “İnanılmaz”, Salı günü Londra’nın Batı Yakası’nda açılıyor ve yaratıcıların daha önce hiç görmediğinize söz verdiği, aile dostu bir sihir gösterisi.

Aynı zamanda yeni bir tür Derren Brown şovu. Daha önce 52 yaşındaki Brown, yapımlarının odak noktasıydı. Brown uzun süredir kendisinin durugörü sahibi olmadığını ancak akıl oyunlarının sihir, telkin, psikoloji, aldatma ve sansasyonelliğin bir birleşimi olduğunu iddia ediyordu. İnsanları silahlı soygun yapmaya (elbette sahte silahlar kullanarak) ikna etmeyi başardı; birisi için kurşun yemek (ayrıca sahnelendi); ve iyileştirici güçlere sahip olduğunu.

Brown bu sefer kendisi, O’Connor ve Nyman’ın yönettiği aktörler ve müzisyenlerle bir sihir gösterisi yaratmanın “gerçekten çekici bir fikir olduğunu” söyledi..”

Hareket Brown için de doğru zamanda gelmiş gibi görünüyordu. 2019 Broadway koşusu, ardından Mart ayında West End’de sona eren “Derren Brown: Showman” adlı şovunun pandemi sonrası gösterimi ve “Unbelievable” üzerinde eş zamanlı çalışmanın ardından Brown, ilk kez tükenmişlik hissettiğini söyledi. Hayatında. Brown, kendisi ve işbirlikçileri hakkında “Hiçbirimizin benim için başka bir gösteri yazacak yeteneğe sahip olduğunu sanmıyorum” dedi.

Brown yaratıcı bir şekilde yönetmenliğin farklı ve zorlayıcı bir his olduğunu düşündüğünü de söyledi: “Çok özgürleştirici bir duyguydu.”

Hem durum buydu hem de durum böyle değildi, dedi.

Bu konuda özgürleştirici olan şey, her gece gösteri başlar başlamaz sahnede olmak zorunda olmamasıdır. Örneğin arkadaşlarıyla performansları görebilecek.

Ancak yönetmen olarak yeni rolü, bol miktarda yönetmenlik tecrübesine sahip iki işbirlikçisiyle birlikte bir miktar sahtekarlık sendromunu tetikledi. “Doğal olarak bir odada yüksek sesle konuşacak bir tip değilim” dedi.

Yeterince iyi olmadığınızı hissetmek yaygın bir deneyimdir, ancak insanların sıklıkla hakkında konuşmadığı bir deneyimdir. Brown’ın “küratörlü bir zafer tiyatrosu” olarak tanımladığı Instagram’da filtrelenen güvensizlikler, bizi insan yapan şeyin bir parçası.

Bu fikir “İnanılmaz”ın kalbinde yer alıyor. Brown, “İçimizi diğer insanların dışıyla karşılaştırma hatasına düşüyoruz” dedi. “Sonuçta bu gösterinin konusu bu.”

İnanılmaz, profesyonel sihirbazların olmadığı bir sihir gösterisi ve yedi güçlü oyuncudan bazıları West End’de ilk kez sahneye çıkıyor. Sonuç Brown’un egosuz bir üretim dediği şey oldu. Ana rol yok.

Müzisyenler prova yapmaya ve tekrarlamaya alışkındır; bu da sihir numaralarını öğrenirken faydalıdır. Dizinin yaratıcıları, oyuncu kadrosunun çoğunun sihir konusunda hiçbir geçmişi olmadığından, materyale genellikle açık fikirlilikle yaklaştıklarını ve alışkanlıklarını unutmak zorunda olmadıklarını söyledi.

Brown, “Profesyonel sihirbaz olmadığını bildiğiniz insanları görseniz onları kabul etmez miydiniz diye endişelendim?” dedi. Ancak durumun tam tersi olduğunu, bunun oyuncuların insanlığını ve kırılganlığını gösterdiğini söyledi.

Gösteriye katılan insanlar başka biriyle bağlantı kurmak isterler, Brown şunları söyledi: “Orada ne için bulunduğunuz faturada yer almıyor.”

“Bu onların mücadelelerinin bir parçası olmanın bir parçası” diye ekledi.

“İnanılmaz”ın başlangıcından sahneye kadar olan yolculuğu uzun sürdü ve pandemi nedeniyle kesintiye uğradı. Brown’ın pek çok programını yöneten ve aynı zamanda “İnanılmaz”ın ortak yönetmenliğini üstlenen Nyman, “Beş yıldır aklımızdaydı” dedi.

İzleyiciler Brown’ın büyüsünün bazı tanıdık yönlerini bekleyebilirler, ancak sonunda çok farklı bir his uyandırabilirler. “Benim için çok önemli olan noktalar var. sadece büyü türleri söz konusu olduğunda,dedi Brown. Ama eğer başkaları hile yaparsa tadı değişecektir.

Çok fazla izleyici katılımı olacak ancak Brown, katılımın hiçbir şekilde zorunlu olmasını istemediğini söyledi: “Sahnede sürüklenmekten nefret ederim.”

Daha önceki gösterilerde Brown, seyircilerin önüne kimin çıkacağına karar vermek için frizbi atmıştı; bu düşünceye göre eğer birisi katılmak istemezse frizbiyi komşusuna verebilirdi.

“İnanılmaz” için yönetmenler farklı bir şey yapıyor. Bilet satın alırken gösteriye katılmak isteyip istemediğinizi soran kutucuğu işaretleyebilirsiniz.

Gösterinin ikinci yarısında O’Connor şunları söyledi: “İsimlerin olduğu küçük çipler çıkarıyoruz. Bir kişi seçiliyor ve o harika bir deneyime sahip oluyor.”

Spoiler vermemek için daha fazla ayrıntıya girmedi ancak Brown’ın diğer programlarından beklenebileceği gibi “karanlık veya zor” olmadığını söyledi.

Nyman’a göre izleyicilerin bekleyebileceği şey duygusal bir yolculuk.

Nyman, “Tiyatroyu seviyorum” dedi. “Bir Derren gösterisinde ve ‘İnanılmaz’da seyircinin, onları kapsamlı bir yolculuğa çıkaran iyi yapılmış bir tiyatro eseriyle karşılaşması benim için önemli.”