Drake, Kim Kardashian örneği ve diğer 11 yeni şarkıyla şaşırtıyor

yüzelli

New member
Keeping Up With the Kardashians’ın 2021 dizi finalinde, “Buraya kadar gelip mutlu olmamak için gelmedim,” dedi Kim Kardashian, neden kocası Kanye West’ten ayrılma zamanının geldiğini tartışırken. İki yıl sonra boşanmaları kesinleşir, ancak anlatı kalır. Bu dize, Drake’in yeni şarkısı “Search & Rescue”da çok önemli bir anda geliyor. Drake hastalıklı, endişeli bir piyano figürünün üzerinde geziniyor ve korodan sonra Kardashian’ın sözlerini kullanarak ama onları bekar bir yaşam hakkında bir ağıt gibi ses çıkaracak şekilde yeniden formüle ederek, yalnız olmanın boşluğu hakkında rap yapıyor. İşte karşı karşıya gelen iki karşıt umutsuzluk biçimi. Drake bağlantı için yalvarıyor: “Beni kulüpten çıkar, beni tuzaktan çıkar / Beni piyasadan çıkar, beni haritadan çıkar.” Kardashian özgür olmayı özlüyor. Ancak Drake aynı zamanda West’in ara sıra yüksek profilli bir muhalifidir ve Kardashian’ın sözlerini kullanması – kesinlikle onun tarafından onaylanan resmi bir prova – görünüşte bağlantısız iki kişinin bir bütüne neden olacak bir geniş kenardan başka bir şey olarak alınması pek olası değildir. onları bir araya getirmek için çok uğraştı. Jon Caramanica

Pharrell Williams ile Kaytramine, “4EVA”

“4EVA”, rapçi Aminé ve dans müziği yapımcısı Kaytranada’nın ikilisi Kaytraminé’nin kazanan, coşkulu ilk single’ı. Leaders of the New School’un saygısızlığı ile A Tribe Called Quest’in coşkulu fizikselliğini bir özgürlük ve kurtuluş duygusu uyandıran bir hızda harmanlıyor. KARAMANİKA

Mahalia, “Şartlar ve Koşullar”

İngiliz R&B şarkıcısı Mahalia, ‘Şartlar ve Koşullar’da kendi EULA’sını (herkesin bir web sitesine veya uygulamaya giderken tıkladığı sayfa) belirliyor. Canlı bir tik tak ritmi, vokal armonileri ve yaylı patlamalar üzerinden “olması gereken adam” ı heceliyor; Dürüstlük, ilgi ve sadakat istiyor ki bu pek de istenecek bir şey gibi görünmüyor. Bir ilişkiyi soğuk internet ölçümleri meselesi olarak ele alabilir mi? Cezalar açıklanmış: “Seni keseceğim ve pişman olmayacağım” diye şarkı söylüyor. JON PARLES

Indigo De Souza, “Kaba Olabilirsin”

Indigo De Souza, sesinde gururlu, akortsuz bir havlamayla, son randevusundaki öfkesinin her bir parçasını, sahte bir sentezle süslenmiş pis bir pedal olan “You Can Be Mean”e bırakıyor. Vücuduma dokunmana izin verdiğime inanamıyorum, diye homurdandı. “O geceyi düşündükçe midem bulanıyor.” Kötü bir ebeveyn gibi hafifletici faktörleri kısaca düşünür ama uzun sürmez. “Ondan daha iyi olmak için bu kadar uğraştığını görmüyorum,” diye belirtiyor. PARLES

Kara kara düşünen “Salad”, sarışın kabuklu şarkıcı-söz yazarı Sabrina Teitelbaum’un alaycı mizahıyla noktalanan bir rock şarkısı intikam fantezisidir: “Ne yaptığına bak,” diye şarkı söylüyor, “Yahudi bir kızı bir Yahudi kıza çevireceksin. Yine de, Teitelbaum’un ima ettiği ama “Tanrım, kızımı neden incittiğini söyle bana.” kendi adını taşıyan ilk albümü Blondshell, Cuma günü çıkıyor, Teitelbaum genç bir kadının deneyimlerinin daha karanlık, çoğu zaman duyulmamış köşelerini samimi bir şekilde anlatıyor. LINDSAY ZOLADZ

Lucinda Williams, “New York’a Dönüş”

Country rock efsanesi Lucinda Williams’ın, arka vokallerde Bruce Springsteen, eşi ve grup arkadaşı Patti Scialfa’nın yer aldığı yeni single’ı “New York Comeback”te imza kararlılığı ve meydan okuma görülüyor. Şarkı, Williams’ın yakında çıkacak albümü ve 2020’de felç geçirmesinden bu yana ilk albümü olan “Stories from a Rock N Roll Heart”tan alınmıştır. Bu bağlam şarkıya biraz ağırlık veriyor, ancak Williams her zaman olduğu gibi sivri gözlü ve duygusuz. kendi imzası olan Growl’da şarkı söylerken: “Perdeyi kimse indirmedi, belki de burada kalmalısın.” ZOLADZ

Yaeji, ‘Beni geçti’

İlk albümü With a Hammer Cuma günü çıkan DJ/yapımcı Yaeji, patlayan ama içe dönük Passed Me By ile gençliğine bir mektup yazıyor. Yaeji’nin İngilizce ve Korece arasında salındığı şarkı, bir tür serbest biçimli büyü olarak başlar, ancak aniden yavaş, yankılanan bir davul sesi devreye girerek ona gevşek bir pop yapısı verir. Şarkının son anlarında “O kişinin hâlâ içinizde olduğunu, fark etmenizi beklediğini biliyor musunuz?” diye soruyor, hem oyalanan hem de peşini bırakmayan bir soru. ZOLADZ

Waffle Amca, ‘Sığınma’

Kendisine Uncle Waffles adını veren DJ ve yapımcı Lungelihle Zwane, yeni albümü “Asylum”u beş dakikalık bir megamix’e damıtıyor ve “Asylum” videosu için fantezi dansı yapıyor. Waffle Amca Svaziland’da (şimdi Eswatini) doğdu ve şimdi Güney Afrika’da yaşıyor. Hızla değişen şarkıcı ve rapçi kadrosuyla – erkekler, kadınlar, solistler, gruplar – orta tempolu vuruşlar, çalkalayıcı perküsyon ve Güney Afrika amapianosunun geniş genişlikleri üzerinde sayısız varyasyon çalışıyor. Hala albüm boyunca yaptıklarının küçük bir parçası. PARLES

Arthur Moon, ‘Saat 7 Alkış’

Arthur Moon’un söz yazarı, şarkıcısı ve yapımcısı Lora-Faye Ashuvud, 7 O’Clock Clap’te yönelim bozukluğundan keyif alıyor. Hızlı staccato bip sesleri ve zıplayan perküsyon yavaş bir bas hattı üzerinde yarışırken, şarkı “kendi prodüksiyonunuzda / kendi yatağınızda, kendi vücudunuzda bir uzaylı olduğunuzda” ne yapmanız gerektiği konusunda tavsiyeler sunuyor. Ashuvud “Ayakkabılarını çıkar, hareket et/Birisine dua et, gardını kır!” diye şarkı söylerken sesinde kocaman bir sırıtış var.

Labirent, “Hiç Bu Kadar Yalnız Hissetmemiştim”

“Never Felt So Alone” ilk olarak Labrinth’in “Euphoria” müziğinin bir parçası olarak ortaya çıktı ve küçük parçalar TikTok’ta yıllarca büyüdü. Labrinth, Billie Eilish ve Finneas’ın ortak çalışması olan tam sürüm, kalp kırıklığından keyif alıyor. Labrinth, parçayı Brian Wilson’a geri dönen içi boş, şişkin org akorları üzerine sahte bir ağıt olarak tonlandırıyor; vuruş yavaş, düzensiz, neredeyse tökezliyor. Yarı yolda, parça, parçalanmış sözler ve ölü hava parçalarıyla neredeyse bir çöküşü sahneliyor ve ardından muhteşem bir şekilde yeniden birleşiyor. Eilish, herkes yalnızlığa teslim olarak yoluna devam etmeden önce hikayeyi kendi açısından anlatmak için devralır – “Peşimde olduğunu kim bilebilirdi?” PARLES

Peter Gabriel’in 21 yıldaki ilk yeni albümünün adı olan I/O, giriş/çıkış anlamına geliyor; “Bir şeyler çıkıyor ve bir şeyler giriyor / Ben sadece her şeyin bir parçasıyım.” Ancak şarkı, koronun sözel olmayan anlarında başlıyor, elektro gitarlar şişiyor ve Soweto Gospel Korosu onu coşkulu vokal tonlarıyla dövüyor. “i, o, i, o” desteklenir. PARLES

Bu kit, ‘İç/Dış’

Dışarıdan sakin ama içeride meşgul olan İç Dış kader, fizik ve özgür irade üzerine kafa yorar. Kate Stables, etrafında karmaşık karşı noktalar toplanırken, “Tüm moleküller bir sonraki hamlenize odaklandı,” diye şarkı söylüyor. Başlangıçtaki seyrek akustik gitar aldatıcıdır; kısa süre sonra kendini üflemeli çalgılar, gitarlar ve enine ritimlerden oluşan çok tonlu bir karmaşanın içinde bulur ve şu öğüdüne uyar: “Alabildiğin kadar ısır.”