Emily Blunt, “Oppenheimer” karakterinin sevimli olup olmadığını umursamıyor

yüzelli

New member
Yazar-yönetmen Christopher Nolan'ın yaz aylarında gişe rekorları kıran biyografisi “Oppenheimer”da – genellikle bir araya gelmeyen üç kelime – Kitty Oppenheimer'ın karakteri iki kez siliniyor.

Emily Blunt'un canlandırdığı Kitty, adamın arkasındaki kadındır: Kendisi bir bilim adamı olmasına rağmen, II. Dünya Savaşı sırasında nükleer silahın geliştirilmesine öncülük eden Amerikalı fizikçi J. Robert Oppenheimer'ın (Cillian Murphy) cariyesidir. Los Alamos, NM'de çekilen “Oppenheimer” açıkça onun filmi, o kadar ki senaryonun büyük bir kısmı birinci şahıs ağzından yazılmış (“Gözlerimi açıyorum – yataktan atla – giyinmek için KARŞILAŞ”).

İkincisi, Kitty, Robert'ın karısı olmasına rağmen (birlikte iki çocukları vardı), onun ne ilk aşkı ne de filmin önerdiği gibi en güçlüsüydü. Psikiyatrist Jean Tatlock (Florence Pugh) başlangıçta Robert'la üç yıl boyunca çıktı ve ikisi, Oppenheimer'ların düğününden sonra bile birbirlerini görmeye devam etti. Filmin ortalarında Kitty, kocasının onun ölümü nedeniyle manik olduğunu fark eder.

Blunt, “Onu başka bir kadın yüzünden böyle bir durumda görmek onun için ne kadar yürek parçalayıcı olsa gerek” dedi.

The Devil Wears Prada, Mary Poppins Returns ve A Quiet Place gibi filmlerle tanınan Londra doğumlu aktris Blunt'un, ilham aldığı üç saatlik destanda rol aldığı ancak Pulitzer Ödülü aracılığıyla ortadan kaybolmuş olabileceğini söyleyebiliriz. kazanan biyografi “Amerikan Prometheus.” Ancak Blunt'un performansı, film yıldızları ve beğenilen karakter oyuncularıyla dolu bir filmdeki en unutulmaz performanslar arasında yer alıyor. 2019'da “Sessiz Bir Yer” filmiyle Screen Actors Guild Ödülü'nü kazanan Blunt, şu anda muhtemelen ilk Oscar adaylığına aday.

Geçen ay verdiği bir video röportajında talihsiz ama pek de sevimli olmayan bir karakterin sempatik tasvirinden bahsetmişti. Bunlar konuşmadan düzenlenmiş alıntılardır.

Christopher Nolan diye sordu Oyuncular gerçek karakterlerini öğrenirler. Kitty Oppenheimer'ın performansınızla ne ilgisi var?

Hepimiz Amerikan Prometheus'unu okuruz. Albuquerque'ye uçarken diğer insanların onu doldurmaya çalıştığını görebiliyordum. Los Alamos'taki kadınlar onu şimdiye kadar tanıştıkları en kötü insanlardan biri olarak tanımladılar. Erkekler ondan büyülenmişti ama aynı zamanda biraz da korkuyorlardı. Kitty havadan sudan konuşmazdı. Sadece büyük konuştu.

Robert ve Kitty Oppenheimer, çok bunaldıkları için küçük oğullarını geçici olarak arkadaşları Chevaliers'ın yanına bıraktılar. Bu sahneyi canlandırmak zor muydu?

9 ve 7 yaşında kızlarım var ve anne olmayı seviyorum. Çocukları her zaman çok sevdim. Bu yüzden sette bu küçükler varken bu kadar soğukkanlı olmak oldukça zor. Kitty'nin orada açıkça travma yaşadığı açıktı; o zamanlar adı verilmeyen bir travma. Çok fazla içki içmeye başvurdu. Kendisi de olağanüstü bir beyne sahip olan ve kendisini iyi bir ev hanımına dönüştürmek zorunda kalan kadınla empati kurmaya çalıştım. Onun gibi bu kadar vahşi ve zeki, asla anne olamamış ve çocuk doğduktan sonra açıkça şiddetli depresyona girmiş biri için bu bir işkence olsa gerek.

Muhtemelen sempati pahasına, karaktere olan sadakat ile empatiyi nasıl dengelersiniz?

Benim için birinin sevimli olup olmaması hiçbir zaman önemli değil. Sadece onları anlamam gerekiyor. Karakterin sessiz çaresizliğini, huzursuzluğunu ve sahip olduğu küstahlığı çok ateşli ve heyecan verici bir şekilde canlandırabildim. Ama yine de onun için oldukça dengeleyici bir güçtü. Onun en şiddetli koruyucusuydu. Bence oldukça sıra dışı niteliklere sahipti, ama aynı zamanda onu bir insan olarak gerçekten hayal kırıklığına uğratan nitelikler de vardı. Agresif ve kusurlu ama onu heyecanlandıracak entelektüel uğraşlara yöneltilmesi gerekirken birinin ütü masasında dağılması fikrini gerçekten anladım.

Kitty'nin senin için açtığı başka sahneler var mıydı?

Cillian'la kayanın altındaki sahneyi hatırlıyor musun? Sevgilisi hakkında tutarsız bir şekilde gevezelik ediyor.

Sahneyi okuduğumda şunu düşündüm, “Vay canına, bu çok ilginç, sanki karısıyla konuştuğunu görmüyormuş gibi.” Ve ona tokat attım – Chris şöyle dedi: “Vur ona.” Filmde yok. ama o meşhur elmacık kemiğine pek çok kez vurdum. Belki de sadece onun itibarını kurtarma girişimini oynuyordum. Örneğin: “Kendinizi toparlayın, buradaki insanlar size güveniyor.” Daha çok şöyle: “BEN o size bağlı.”

Senaryonun alışılmadık birinci şahıs doğası role yaklaşımınızı nasıl etkiledi?

Bunun tek bir bakış açısı olduğu hepimize açıkça ifade edildi. Oppenheimer'ın karakteri ekrandan uzanıp sizi kafasının içine çekecek ve onun etrafında biraz daha vahşi, daha renkli karakterler var. Bu karakterin farklı yönlerini duygusal olarak vurgulamak için oradaydık.

BEN Nolan'la röportaj yaptım “Oppenheimer”ın IMAX 70 milimetre formatında yayınlanmasından kısa bir süre önce.

Onun için Dork Central gibi olsa gerek. Film tutkusu bulaşıcıdır.

IMAX kameralarıyla çekim yapmak nasıldı?

Dev bir buzdolabı gibi getirilecekti. Ve çok gürültülü: Chewbacca geliyormuş gibi geliyor. Bunda özgürleştirici bir şeyler var çünkü herkesin yüzündeki her küçük titreşimi ve her küçük nüansı yakalayacağını biliyorsunuz. Ama çok gürültülü ve ilk başta kendinize şu soruyu soruyorsunuz: “Nasıl çalışmam gerekiyor?” Chris'in setlerinin kısıtlanması, odaklanma ve kaosun olmaması nedeniyle, IMAX devreye girdiğinde o kadar coşkulu bir an hiç yaşanmadı. .

Nolan'ın “sessiz” setlerini parçası olduğunuz diğer setlerle nasıl karşılaştırırsınız?

Bazı setler sizi pantolonunuzun kenarında bırakır. Her iki şekilde de işe yarayabilir: Bir komedi ya da daha özgür ruhlu bir şey için, bazen biraz daha kaotik olması harikadır. Ama Chris söz konusu olduğunda, bir oyuncu olarak sahneye çıktığınızda kendinizi aceleye getirilmiş hissetmemeniz için bu onun hazırlığıdır. Mürettebatın her gece saat 19.00'da yatay durumda olduğundan eminim.