Engelleri aşan step dansçısı Arthur Duncan 97 yaşında öldü

yüzelli

New member
Coşkulu step dansı onu Pasadena sokaklarından 1950’lerde televizyonun ilk siyah müdavimlerinden biri olarak Betty White’ın varyete şovlarına ve ardından milyonlarca insandan önce sanatın popülerleşmesine yardım ettiği “Lawrence Welk Show”a götüren Arthur Duncan. yaklaşık yirmi yıldır izleyiciler, 4 Ocak’ta California, Moreno Valley’de öldü. 97 yaşındaydı.

Karısı Carole Carbone Duncan, ölümü doğruladı.

Uzun kariyeri boyunca daha dikkate değer step dansçıları oldu – aralarında Bill Robinson, Sammy Davis Jr. -Show 1964’ten 1982’ye kadar vardı.

Bay Hines, 1989’da The Daily News of New York’a, Carnegie Hall’da Bay Duncan ve Bunny Briggs’in başrol performansı da dahil olmak üzere diğer dansçılarla birlikte “An Evening of Tap” performansını sergilerken “‘Lawrence’ şimdiye kadarki en ateşli gösteri değildi,” dedi. Brenda Bufalino ve Savion Glover. “Ama sana söylüyorum, eğer evde kimse yoksa, Arthur’u yakalamayı umarak kulak misafiri olurum.”

“O, oradaki en hafife alınan dansçılardan biri ve bunun çoğunun şovun çağrışımıyla ilgisi var. Ama diğer dansçılar onun harika olduğunu biliyor ve bir süre halkın dikkatini çeken tek kişi o oldu.”

1980’lerin sonlarında, Bay Duncan 40 yılı aşkın süredir profesyonel bir dansçı ve şarkıcıydı. Büyük çıkışını 1950’lerin başında Bayan White’ın Los Angeles pazarında yayınlanan gündüz varyete programı Hollywood on Television’da yaptı, ardından 1954’te konuk olarak ulusal ilgi gördü ve ardından ağının halefinin müdavimi oldu. NBC’nin The Betty White Show’u.

Bayan White, 1995 tarihli otobiyografisi Here We Go Again: My Life on Television , 1949-1995’te “Neredeyse her gün bir numara yaptı ve ‘Ringin İçinden Atla’yı yaptığında her zaman aklımı başımdan alacağına güvenebilirdi” diye yazmıştı. ”

Ancak Jim Crow döneminde yayınlanan bazı Güney ağları, Bay Duncan’ın programdaki varlığı nedeniyle gösteriyi boykot etmekle tehdit etti, bu tepkiyi “korkunç derecede çirkin bir sürpriz” olarak aldı, diye yazdı.

2018 tarihli Betty White: First Lady of Television belgeseli hakkında konuşan Duncan, “Güney’deki insanlar programda olmama kızdılar ve benim atılmamı istediler” dedi.

Ama Bayan White geri adım atmadı.

NBC’ye “Üzgünüm ama o kalıyor” diye hatırladı. “Onunla yaşa.”

Gösteri seyirciye ulaşmakta zorlandı – yeri birkaç kez değişti – ve yıl sonunda iptal edildi. Bay Duncan, Bayan White’ın anılarını okuyana kadar dizideki rolüyle ilgili tartışmalardan habersiz olduğunu söyledi.

Sonraki on yılda Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve Avrupa’da (İsviçre bir süre operasyon üssüydü) kulüp ve tiyatrolarda sahne aldı, Bob Hope ile USO turlarında askerleri ağırladı ve televizyonda göründü. Lionel Hampton’ın grubuyla Los Angeles’taki Basin Street West gece kulübünde performans sergilerken, Bay Welk’in kişisel menajeri Sam Lutz ondan Welk şovu için seçmelere katılmasını istedi.

Kısa süre sonra programa köpüklü, sevimsiz şampanya müziğiyle katıldı.

Bay Duncan bir keresinde Oklahoma’nın halka açık televizyon ağı OETA ile yaptığı bir röportajda “Lawrence hakkında benzersiz bir şey vardı,” demişti. “İzleyicisini tanıyordu. Tanıştığım en zeki adamlardan biriydi. Ne istediğini biliyordu ve ona hizmet etti.”

Arthur Chester Duncan, 25 Eylül 1925’te Pasadena, California’da James ve Corabel (Lamar) Duncan’ın oğlu olarak dünyaya geldi. Arkadaşları onu bir ortaokul etkinliğinde onlarla birlikte performans sergilemeye ikna edene kadar sekizinci sınıfta dans etmeye başlamadı. Biri diğerlerine temel bir zaman adımını öğretiyordu ve Arthur çok geçmeden kapıyı çalmaya başladı. Step dersleri ve yerel sokak köşelerinde dans ederek kendini geliştirdi ve ebeveynlerinin 13 çocuğu büyütmek için ödeme yapmasına yardımcı olmak için günde 13 veya 14 dolar tasarruf etti.

Bir süre bir eczanede çalışmak, onu Pasadena City College’da eczacı olmak için okumaya motive etti, ancak sonunda şov dünyası için okulu bıraktı.

1997’de Salinas merkezli bir gazete olan The Californian’a “Ve her yerde seçmelere katıldım” dedi. Dışarıda sana kimin yardım edebileceğini asla bilemezsin.”

Bay Duncan, kısmen Bay Hines’ın Broadway müzikalleri “Sophisticated Ladies” ve “Jelly’s Last Jam”deki performanslarından esinlenerek 1980’lerde ve 1990’larda bir step dansı patlamasının parçası olacak kadar uzun süre performans sergiledi ve Bay Glover’ın da katıldığı “Jelly’s Last Jam”. daha sonra Broadway dans müzikali Bring in ‘da Noise, Bring in’da Funk’ın koreografisini ve başrolünü üstlendi.

Bay Duncan, 1989 yapımı “Tap” filminde Bay Hines, Bay Davis, Harold Nicholas ve Howard (Sandman) Sims ile ve dans adımlarıyla anlatılan bir hikaye olan “Tap Heat” (2004) adlı kısa filmde rol aldı. o zamanlar 70’lerinin sonlarında olan Bay Duncan ve genç step dansçısı Jason Samuels Smith’in birbirlerine meydan okudukları sözler.

Bay Smith bir telefon görüşmesinde “Arthur aldatıcı bir şekilde enerjikti,” dedi. “En zor adımlardan, hareketlerden ve ifadelerden bazılarını çıkarıyorum ve o da onları bana geri fırlatıyor. Hangi kuşaktan olursa olsun kimseyle dans etmekten korkmuyor; istekli, ateşli, korkusuz bir ruhu vardı.”

Bay Duncan, karısına ek olarak üvey oğlu Sean Carbone tarafından hayatta kaldı; iki üvey torun; iki kız kardeş, Mabel Duncan ve Eleanor Starr ve bir erkek kardeş, Michael. Donna Pena ile önceki evliliği boşanmayla sonuçlanmıştı.

Bay Duncan 90’larda dans etti; Sahnedeki son performansı, geçen Haziran ayında Chicago’daki Old Town School of Music’te Reginald (Reggio the Hoofer) McLaughlin ile birlikteydi.

Bay McLaughlin telefonda “Yaptığımız şeyin atmosferine geri döndüğünde, kendi bölgesine geri döndü,” dedi. “Eskisi kadar hızlı değildi ama yine de bir adım atabiliyordu.”