Florida Müzesi'nde sergilenecek koleksiyoncu mücevherleri

OgreMan

Global Mod
Global Mod
Pablo Picasso tarafından bir faun yüzüyle damgalanmış düz, amorf bir destekçi var. Bir saç tarağı, izle ve bir kaşık şekillerini birleştiren bir broş, kesinlikle Salvador Dalí'nin çalışmasıdır. Ve siz Ray'in parlak “optik konusu” altın yüz maskesi, o kadar etkileyici olmasaydı sınırda ürpertici olurdu.

Jeff Koons, Alexander Calder, Damien Hirst, Roy Lichtenstein ve diğerlerinin bu nadir ve eserleri, “Künstlersch Dekorasyonu: Kübizm'den Pop'a, Diane Venet Koleksiyonu” nda, Batı Palm Beach, Fla'daki Norton Sanat Müzesi'ndeki bir sergi, 12 Nisan'dan 5 Ekim'e kadar yayınlanacak.

Kocası Fransız konsept sanatçısı Bernar Venet'ten kısa bir süre sonra, 1980'lerde hazinelerini toplamaya başlayan uluslararası kabul görmüş bir koleksiyoncu olan Diane Venet tarafından ödünç alınan bir mücevher antolojisi oluşturuyorlar.

Yakın zamanda yapılan bir telefon görüşmesi sırasında Bayan Venet, Joan Cumartesi tarafından yapılan ilk mücevherlerini satın aldığını söyledi, o sırada bir galeri heykeli olan bir arkadaş Boston'da. “Sadece birkaç sanatçı mücevher yaptı,” dedi Bayan Venet. “Ve sadece kariyerlerinde yaptıklarını yeniden üretmediler; Ölçek değişimi, kopmak için çok zor bir zorluktur. “

Şovda Bayan Venet ile yakın çalışan Norton'un ana çaba ve araştırma görevlisi J. Rachel Gustafson, 200'den fazla parça koleksiyonunun muhtemelen dünyasının en büyüğü olduğuna inanıyordu.

Ayrıca birçok insanın, bazı sanat bilimcileri ve onlar gibi tarihçilerin bile sanatçıların bu tür parçalar yaptığını bilmediğini fark etti. “Lynda Benglis'i seviyorum. Louise burjuvasını seviyorum. Takı yaptıkları hakkında hiçbir fikrim yoktu ”dedi. “Ama neden bu? Geldiğim sonuç, zanaat ve görsel sanatlar arasında tarihsel olarak bir ayrım olmasıdır. Ayrıca, mücevherlerin hafif olduğu görüşüne göre koşullu olduğumuzu düşünüyorum. “Sergi bu algıyı sorgulamak istiyor.

Sergideki 189 parçanın çoğu, sınırlı sayıda veya sanatçının bir arkadaş veya arkadaş için ürettiği bir parça olarak sınırlı bir diziden geliyor. Örneğin, minimalist hareketin önde gelen figürü olan Frank Stella, nihayet 2009'da Bayan Venet için bir kolye yapmayı kabul etti. Tıpkı bir palyaço tabakası büyük boyutlu olduğu gibi, çarpık bir merkeze sahip soyut bir çiçek ve 11 inç uzanan ve çelik ve altın renkte üretilen yaprakları.

“Bir mücevher diğer sanatsal çalışmalardan farklıdır, çünkü vücutta taşınabilir olmalıdır,” dedi Bayan Venet. “Ve Franks muhtemelen sahip olduğum en büyük parça. Bazen giyiyorum – çok büyük, ama harika. “

Bayan Venet'in geri kalan sergileri ile birlikte, Picasso yağlı resimlerden Lichtenstein litograflarına, Stella Hall zincirine, Norton'un kalıcı koleksiyonundan.

“Bu mücevher nesnelerine bir resmin veya seramik geminin yanındaki bakarsanız, aniden sanatçının estetiğinin çapraz orta ve çok daha uzun bir sanatsal sürecin bir parçası olduğunu fark edersiniz.” Dedi. “Bence bu şovun kalp atışı olacak.”