Genç Virtuoso Roman Mejia'nın şimdi X Factor: Adel

yüzelli

New member
Roman Mejia, New York Balesi'nin repertuarındaki en eski çalışma olan “Apollo” ı öğrendiğinde, dans etti, Tanrı'nın liderliğine nereye döneceğini biliyordu.

Ödevini yapan bir dansçı – “Böyle bir Bunhead” – Mejia'nın bir planı ya da bir adamı vardı: Videoda çalıştığı görünüşleri yol önderlik edecek Jacques D'Amboise, ailenin bir arkadaşı ve sportif, asi bir Apollo.

“Yaklaşımı çok çiğdi,” dedi Mejia, ilk çıkışından önce bale koşusundan sonra. “Esasen, balenin başlangıcında, sadece nasıl bir tanrı olacağını öğreniyor. Ve bu muses ona nasıl ilerleme kaydedileceğini ve oraya nasıl gideceğini öğretmek için buradalar. Böylece başlangıçtan itibaren ayaklarınızda neredeyse zayıf olduğunu ve bazı şeyler bulmaya çalıştığını görebilirsiniz – bazı şeyler işe yarıyor, bazı şeyler yok.”

Gençliğin Tutkusu? 25 yıllık Mejia her zaman onu bıraktı. Ancak son birkaç mevsimde, Salı akşamı Lincoln Center'da ilk “Apollo” da vazgeçilmez olan ayrılmış bir incelik kullanmaya başladı.

Üç Musesi'nin (Unity Phelan, Dominika Afanasekov ve Ashley Hod) yardımıyla Mejia, bitmemiş bir çocuktan rafine bir tanrıya gitti. O çiğ, evet, ama aynı zamanda suçsuzdu. Bu samimi, müzikal bir Apollo'ydu – ısı ve güçle dolu, aynı zamanda genç ve el değmemiş, dürtüsel ve meraklı. Mejia'nın kontrolü, adımları duygularla birleştirme biçimindeydi ve hem mantık hem de akışkanlık verdi. Mejia'nın kasları olabilir – dediğin gibi, o yırtılmış – ama adımlarla kas vermiyor.

Mejia, “Yıldızlar ve Çizgiler”, “Yakutlar” ve “Batı Senfonisi” gibi neşeli Balanchine Ballets'teki coşkusu görünen bir dansçıdır. Ancak repertuarı, özellikle son mevsimlerde, daha ince ve sofistike olduğu rollere genişledi. Bravura ekibi hala orada, ama şimdi büyüyen bir sofistike ile görevlendiriliyor.

Fort Worth'da büyüyen Mejia, 3 yaşındayken ilk kez “Apollo” yu gördü. Stravinsky'den müziği olan böyle küçük bir çocuğun böylesine dramatik ama süslenmemiş bir Balanchine Balesi'ne aşık olacağı alışılmadık görünebilir, ama orada orada bir yürümeye başlayan çocuk vardı, evde koreografi. “Babamın evin hemen etrafında olduğum hikayeleri var,” dedi Mejia ve Baleden çarpıcı bir anı gösterdi, Apollo'nun arkasından bir kolu saran, diğerinin arttığı ve açtığı ve ellerini dönüş sinyalleri gibi kapattığı.

Her iki ebeveyn de dansçılardı – Maria Terezia Balogh ve Teksas'ta “Apollo” da düzenlenen eski Balesi'nin eski üyesi Paul Mejia. “Bu çağda,” dedi babası, “bir performansımız olduğunda baleye gitti ve inanılmazsa, ister 'Apollo' ya da ne görürse görsün, ertesi gün çoğaltabildi.”

“Sadece korkutucuydu,” diye ekledi.

Roman özellikle gurur duyuyordu, Paul Mejia şöyle dedi: “Elini arkasından ve yanıp sönmeden önce yapabildiği gerçeği. İyi bir şey buldu.”

Hayvanat bahçesini ziyaret ederken, genç roman yeni yeteneğiyle başka bir küçük çocuğa yaklaştı. Paul, “'Bak, bak – şuna!' Dedi. “Ve Apollo'yu yaptı ve küçük çocuk çığlık atmaya ve ağlamaya başladı. Onun bir fındık falan olduğunu düşündü.”

Mejia 3 ile antrenman yapmaya başladı. “Müziğe geçme ve yer kaplama fikrinden çok ilham aldım” dedi.

Mejia 9 ya da 10 yaşındayken bale ilgisini kaybetti ve birkaç yıl izin aldı, piyano oynadı ve Taekwondo okudu. (Ayrıca mükemmel bir performans sergiledi.) Birkaç yıl sonra Fort Worth Güzel Sanatlar Akademisi'ndeki ortaokulda yakındaki bir stüdyoda “The Fındıkkıran” için erkek çocuklara ihtiyaç duyduğunu öğrendi.

“Dans konusunda çok çılgın değildim, ama okulda yaptım, bu yüzden neden olmasın diye düşündüm?” Dedi Mejia. “Ve sonra gerçekten tekrar aşık oldum. Bence sadece performansın yönü. Yapmayı gerçekten çok seviyorum.”

Coppell, Teksas'taki bir akademide bir saatten fazla bir süre antrenman yapmaya başladı. Paul, “Onunla giderdim ve sınıfını yapardım,” dedi Paul. “Ben görmedim, hiçbir şey. Her şeyden uzak durmak istedim. Sadece ciddi olmadığını gördük, aynı zamanda bir armağanı da vardı.”

Ailesi bir stüdyo açmaya karar verdi. Roman, Mejia Bale Akademisi'nde eğitime başladı ve burada teknoloji ve öğrenme varyasyonları, klasik ve Balanchine repertuarından yoğunlaştı.

14 yaşındayken, şehir balesine uyan akademi olan Amerikan Balesi Okulu'nda iki yaz toplantısından biri için New York'a geldi. Başlamadan önce babasının şirketteki tarihini öğrendi – ve Paul Suzanne Farrell ile evlendi, dansçı Balanchine en çok aşıktı. Evlilik dramaya yol açtı: Paul ve Farrell şirketten ayrıldı ve Avrupa'da dans ettiler. Ama Farrell sonunda şehir balesine geri dönerken Paul yapmadı.

“Kız kardeşim her zaman şöyle dedi:” Ah, bilirsin, babamız Suzanne Farrell ile evlendi, “dedi Mejia.” Ve düşündüm: 'Hayır, değildi. Bu çılgınca. 'Ve diyor ki:' Ah evet, tüm internetin her tarafındaydı. ' “(Ailenin bir arkadaşı bunu bir gece yemek masasında doğruladı.” Dedi kız kardeşim: 'Sana söyledim' dedi.)

Mejia Amerikan Balesi Okulu'nda okumak ciddi olur olmaz, “Babası benimle oturdu ve bir şekilde bana her şeye genel bir bakış verdi” dedi.

Okulda daha fazla aile geçmişi var: Her iki ebeveyn de büyükannesi Romana Kryzanowska ile çalıştı, Joseph Pilates'in bir protégé. Mejia, babası Detroit sanatçısı Roman Kryzanowska'dan.

D'Amboise, Mejia'nın şehir balesine inmesinin nedeniydi. Bir noktada Mejia'nın Boston Balesi'ne katılma veya okulda devam etme teklifi vardı. D'Amboise New York'a oy verdi. 2017 yılında Mejia, Kolordu De Balesi'ne katıldı ve 2021'de solistlere terfi etti. İki yıl sonra ana dansçı oldu. 2023 sonbaharında, müdür olarak, ilk liderliğini tam uzunlukta bir balede gerçekleştirdi: Franz, “Coppélia” daki erkek turu.

Franz, virtüöz unsurlarda garip bir rol oynar -Mejia markaları -Ama, performansı hakkında en anlayışlı olan şey, özellikle klasik üçüncü eylemde sahneyi tuttuğu sıcaklık ve güvenlikti.

Geçen kış “Swan Gölü” nde Siegfried olarak Tler Peck'i – nişanlısını oynadı ve yine dansının daha nüanslı bir tarafını gösterdi, topraklanmış ve daha ayrılmıştı. Prens olabileceğini gösterdi.

Siegfried için Mejia, şu anda City Ballet'te repertuar yönetmeni olan eski bir yönetmen olan Gonzalo Garcia ve Paris'ten eski bir bale balesi olan Isabelle Guérin ile çalıştı. Ona gösterdi, “Onu etkili bir şekilde yapmak için her zaman yenmek zorunda değilim” dedi.

Mejia ile sık sık çalışan Garcia, Siegfried ile gurur duyuyordu. “Bence bazen birkaç girişimde bulunabilir” dedi. “Ama başladığımız andan itibaren ilk şovlarını yapana kadar uçtum. Anladı.”

Mejia'nın erdemden daha fazla sunduğu giderek daha açık hale geldi. Bu sezon Jerome Robbins'in 1994 yılında Mikhail Baryshnikov için kurulan insanlarla zenginleştirilmiş zarif “Danslar Suite” 'de çıktı. Daha sonra Balanchine'nin “” Le Baiser de la Fée “diTerimento'yu kabul edecek.

“Şeytani olmak zor,” dedi “beze”. “Fark etmedim. Ve hiç de iyi değil. Bu solo uzun. “”

Ama Mejia, Garcia, “Asla sızlanır” ve “Asla üzülmez, ki bir şekilde şaşırtıcı” dedi.

Bu kez Mejia sadece “Apollo” da bir çatlak aldı. Bu iyiydi. Kendisini “ayın üstünde” olarak tanımlarsa – tekrar eden bir Mejia hattı – diyor. “Sadece nüanslı işin değil, aynı zamanda bir hikaye anlatmanın da bu yeni yolu için itilmeye hazırım” dedi. “Apollo bravura, ama birçoğu çok ince ve yüzünde öyle değil. Şimdi bir şeylerle oynamaya başlıyorum.”

Perde “Apollo” da açıldığında sinirleri geldi, ancak müzik onu sakinleştirdi. “Kendimi çok rahat ve evde hissettim,” dedi. “Oynamak hemen hemen bu noktada deneyimleyebileceğim için çok mutlu hissediyorum. Açıkçası burada yapacak daha çok şey ve büyümek için daha fazlası olduğunu hissediyorum. Ama şu anda gerçekten hissettim.”