Gram Parsons Efsanesi, 12 Şarkıda

yüzelli

New member
4. Elvis Costello ve Gezilecek Yerler: “Ben senin oyuncağınım”

Parsons, Elvis Costello’nun 1981 tarihli country cover albümü “Almost Blue” için büyük bir ilham kaynağıydı ve bu albümde Costello, aptalca başlıklı klasik “Hot Burrito #1″in bu büyüleyici yorumu da dahil olmak üzere iki Parsons şarkısının kendi yorumlarını sundu. . Ancak Costello, korodaki unutulmaz bir söze atıfta bulunarak şarkının adını değiştirmeye karar verdi: “Ben senin oyuncağınım, ben senin eski oğlunum/Ama senden başka kimsenin beni sevmesini istemiyorum.” (YouTube’da) Dinlemek)

5. Uçan Burrito Kardeşler: “Günah Şehri”

Burada Vegas’tan değil Los Angeles’tan bahsediyoruz. Parsons ve eski Byrd Chris Hillman’ın kısa süreliğine de olsa hoşa giden şarkı yazarlığı ortaklığının belki de en iyi örneği olan bu tiz balad, Louvin Kardeşler’in ateşli ruhuyla 60’ların sonundaki Güney Kaliforniya tükenmişliğinin ruh halini yansıtıyor. (YouTube’da dinleyin)

6. Uçan Burrito Kardeşler: “Vahşi Atlar”

İyi de olsa, kötü de olsa, Parsons 60’ların sonu ve 70’lerin başında Rolling Stones’la, özellikle de Keith Richards’la (Fong-Torres’e şöyle itiraf etti: “Evet, belki de Rolling Stones’la takılmanın böyle bir özelliği var) takılarak çok zaman harcadı. da öyle oldu”). T yardım uyuşturucuya karşı tutumu). Ancak Parsons, Richards’a Amerikan country müziği hakkında çok şey öğretti ve birçok kişi onun etkisinin “Exile on Main St.”‘de duyulabileceğini iddia ediyor. “Sweet Virginia” ve “Torn and Frayed” gibi şarkılar. Bununla birlikte, bu değişim karşılıklı da olabilir, örneğin Richards’ın Flying Burrito Brothers’a, grubunun yeni şarkısı “Wild Horses”u Stones’tan önce kaydetmesi gibi. (YouTube’da dinleyin)

7. Gram Parsons: “Hala Üzgün Hissediyorum”

Parsons, 1973’teki ilk solo albümü GP için, kahramanı Elvis Presley’in ateşli eski destek grubunun çoğunu işe aldı: gitarist James Burton, piyanist Glen D. Hardin ve davulcu Ronnie Tutt. Parsons’ın kendi bestelerine, canlı country nostaljisi “Still Feeling Blue” gibi bir deneyim ve cila dokunuşu katıyorlar. (YouTube’da dinleyin)

8. Gram Parsons, “Yeni Yumuşak Ayakkabı”

İddiaya göre – biraz belirsiz de olsa – “GP”nin bir başka öne çıkan özelliği olan “Yeni Yumuşak Ayakkabı”, Parsons’ın şimdiye kadar yazdığı en güzel ve hüzünlü melodilerden biriyle otomobil öncüsü EL Cord hakkındadır. (YouTube’da dinleyin)

9. Gram Parsons, “Zalim Meleğin Dönüşü”

Boston’daki bir tur durağında Tom Brown adlı genç bir şair, Parsons’a özel olarak yazdığı canlı şarkı sözlerinden oluşan bir sayfa sundu. Parsons’ın imza şarkılarından biri haline gelecek olan rahat, yaşanmış “The Return of the Grievous Angel”ın temeli oldular. (YouTube’da dinleyin)