İnceleme: Daisy Alpert Florin’den “Son Masum Yılım”

yüzelli

New member
Florin sessizce ama güçlü bir şekilde üçüncü rayı döşedi. Yenilikçilik öncesi Aşağı Doğu Yakası’ndan gelen – ailesinin işi ringa balığı ve tütsülenmiş balıktır – Isabel, sınıf arkadaşları Abyss ile arasındaki ekonomik farkları keşfetmek için derslerin nadiren tartışıldığı bu alışılmadık, açık hava dünyasına giriyor. sonuç. “Elbette her zaman oradaydı, her şeyin yumuşak davul sesi, ama biz buradayken hepimiz aynı berbat apartmanlarda yaşadık, aynı restoranlarda yemek yedik ve hepimiz aynı amaca hizmet ettik – ya da ben öyle düşündüm.” , Isabel bize söyler. “Ama şimdi anladım ki mesele hep paraydı ve burada zamanını bu düşünceyle geçirenler tüm cevapları bilenlerdi, geri kalanımız ise hırsızlarla baş başa kalmıştık.”

Son Masum Yılım, duyguları olan kızlarla ilgili hikayelerinin New Yorker hakkında yorum yapan adamın hikayeleri kadar önemli olduğunu fark eden bir yazarın samimi bir tarihçesidir. Isabel için bu süreç, bir sanatçı olan annesinin Wilder’a gitmeden önceki yaz ölümüyle iç içe geçiyor. Isabel sadece sınıf arkadaşlarıyla dini ve mali açıdan anlaşmazlık içinde değil, aynı zamanda gerçek kayıplar yaşayan birkaç kişiden biri; O ve babası Abe, hala “ayağı olmayan bir masa gibi sallanıyor.” Ve sonra Abe’nin kötü karar vermesi, Isabel’i daha da tehlikeli bir duruma sokarak mezun olduktan sonra seçeneklerini daha da sınırlıyor.

Kötü adamlar, para sorunları ve keder bir yana, “Son Masum Yılım” bir şekilde canlandırıcı derin bir nefes gibi geliyor – bu, 40’ın diğer tarafında, temel üzerine inşa edilmiş koca bir dünyayla bu yüzyılda olduğum için minnettar olmamı sağladı. Isabel daha yeni kazmaya başladı. Bunun kimsenin başına gelmesini istemezdim ama bunca yıldan sonra 90’ların idealist, yorulmak bilmez kadınlarıyla temasa geçmek eğlenceliydi. Sarah McLachlan’dan bir satır ödünç almak için: “Seni hatırlayacağım.”

Tartışma soruları

• Son Masum Yılım’ın başından sonuna kadar Zev, Connelly ve Abe’ye karşı hisleriniz nasıl gelişti?

• Joan Didion’un Tüm Olanlara Elveda kitabındaki Florin’in yazıtı hakkında ne düşünüyorsun? (“Geriye dönüp baktığımda, bana öyle geliyor ki, tüm köprülerin adlarını öğrenmeden önceki günler, sonraki günlerden daha mutluydu, ama belki bunu ilerledikçe göreceksiniz.”)
Önerilen Literatür

“Gizli Hikaye‘ Donna Tart tarafından. Benim kitabımda, bu OG kampüs romanı. Vermont’ta kurgusal bir kolejde geçen film, eleştirmenimize göre “şok edici, melodramatik olaylar” dizisinin ilk devrilmiş domino taşı olan yerel bir tavuk çiftçisinin ölümüne karışan bir grup klasikleşmiş binbaşıyı konu alıyor.

“Vladimir,Julia May Jonas tarafından. Eleştirmenimiz bunu “Nabokov’un ruhuyla nükteli bir dans ve şu anki sıkıntılı zamanlarımızda akademik dünya üzerine keskin bir yorum” olarak tanımladı. Jonas’ın ilk romanı, kocası sadakatsiz olan bir profesörün gözünden New York’un taşrasındaki bir üniversiteyi anlatıyor. Sonra deneysel bir romancı olan Vladimir Vladinski, kadrolu bir şekilde kasabaya gelir ve… siz (bazılarınız) gerisini tahmin edebilirsiniz.