Jed the Fish Dead: Kroq DJ, yeni dalga radyosunun öncüsü 69 yaşındaydı

yüzelli

New member
Los Angeles'taki Jed the Fish olarak bilinen etkili disk jokey olan Jed Gould, hassas hassasiyetini ve derin müzikal bilgisini, çığır açan yeni dalga ve alternatif kaya istasyonu KROQ-FM'deki Tedavi, Depeche modu ve soyundan gelen sanatçıları aydınlatmak için kullandı.

Sebep, küçük bir hücreli agresif bir akciğer kanseri biçimiydi, dedi yakın bir arkadaş olan Rudy Koerner. Bay Gould asla sigara içen bir sigara içmiyordu ve geçen ay teşhis edilmeden önce, son şiddetli öksürük uyumlarının Los Angeles'ın orman yangınlarıyla ilişkili olduğunu düşündü.

On yıllar boyunca, Bay Gould, genç Angelenos, özellikle X kuşağının üyeleri için güvenilir bir müzikal savant ve sürüş zamanı arkadaşı olarak hizmet etti. Ayrıca gelecekteki radyo yıldızlarını da etkiledi.

Bay Gould'un ölümünden sonra bir sosyal medyada, kariyerinin başında Kroq'ta sabah gösterisinde çalışan Jimmy Kimmel “efsane” olarak tanımlandı. Podcast'inde, ilişkinin eski bir moderatörü olan Adam Carolla, Kroq'ta “Loveline” gösterdi, Bay Kimmel'in eski arkadaşı “The Man Show” adlı Bay Gould “Ein Icon”, ilişkinin eski moderatörü “Loveline”.

Çocuksu enerjisi, ücretsiz müzik tadı ve çılgın gackern, Pasadena merkezli Maverick Kroq'ta bir radyo siniri olan Bay Gould, 1970'lerin sonundan itibaren liderlik etti.

FM rock istasyonlarına, styx ve yabancı gibi hiper üretilen kurumsal moollerin egemen olduğu bir zamanda, KROQ, “80'lerin Roq”, konuşma kafaları ve devo gibi yeni dalga bantlarından taze seslerle, insan lig ve spanda bale ve yerel başkanlar gibi synth pop gruplarından oluşan bir his haline geldi.

“Jeddum Fishum”, bazen kendisine atıfta bulunduğu gibi ve Kroq-Chocks hava dalgalarına bir anarşi hissi getirdi ve saygısız şakaları kırdı ve şarkıların ortasında “Dragnet” den nasıl dehşete düştü.

Bay Gould ve meslektaşları LinkedIn'e yazdı. “Yoldan önceydi, ama hiçbir fikrimiz yoktu.”

“Tutarlı bir tutarsızlık” olarak tanımladığı bir radyo felsefesinden sonra, Bay Gould öğleden sonra penceresini tren istasyonunda işgal etti. Trolling mizahı ve müzikal sürprizler için yeteneği, saatlerce daha çok gün gibi hisseden sklerotik karayollarına yerleşen yakalanan bir izleyici için gerekli tonik olarak hizmet etti.

“Kendim havada olmak için basitliği öğrenene kadar yıllar taklit ettim.” Diyerek şöyle devam etti: “Bunun çılgın bir pozisyon olduğu ortaya çıktı, ancak insanlar arkasındaki dürüstlüğü seviyor gibi görünüyor.”

Öğle yemeğinden sonra bu ilk sınıf yuvası, Bay Gould'a yeni eylemlerin tanıtımı ve çok beklenen yayınlarla güçlü bir platform verdi. Eski KROQ program direktörü Andy Schuon, LinkedIn hakkında bir övgüde, “2P'den 6p'ye Jed, müzik toplantımızdan hemen sonra olduğu için, sık sık dünya çapında yeni müziğin onurunu yaptı.”

Sosyal medya katkısında, Güney Kaliforniya punk-pop-pop-pop-bant the Bütçe gitaristi Noodles, Jed the Fish'in 1994 koparma hitini oynayan ilk DJ olduğunu yazdı: “Gel ve Play”, grubumuzun yörüngesini hiç düşünmediğimiz bir şekilde değiştirdi. “

“En iyi şekilde” bir kişiliğe sahip olan Bay Gould, makarna gibi, kongreye karşı çıkmaya çok istekliydi. Eski KROQ meslektaşlarının yakın zamanda gerçekleştirilen bir video saygısı sırasında, Bay Schuon, bir saatten fazla balıkları dinlediğini hatırladı ve çok önemli olan DJ'ler için standart bir uygulama olan istasyondaki çağrılardan bahsetmediğini fark etti.

Bay Schuon onu görünen denetim üzerine bastırdığında, Bay Gould şöyle dedi: “Herkes istasyonda olup olmadığımı biliyor, Kroq olmalı. Beni kim işe alacak?”

Edwin Fish Gould IIII 15 Temmuz 1955'te doğdu. Los Angeles'ta Edwin Fish Gould Jr.'a bir valf ve geçen şirketin satıcısı ve Joan (Hall) Gould. Ailesi Casa Grande, Ariz'a taşınmadan önce Orange County plaj topluluklarında büyüdü.

Lisede, George Carlin'in ünlü monologunu “Televizyonda Asla Söylenemeyen Yedi Kelime” ni okuduğu için piyasaya sürülene kadar gençler için yerel bir radyo programı düzenledi.

Liseyi 1973 yılında tamamladı ve Radyo Gazeteciliği alanında lisans derecesi aldığı Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde yazdı. Üniversiteden sonra, 1978'de KROQ'ya bir pozisyon almadan önce Los Angeles bölgesindeki radyo istasyonlarında bir dizi iş yaptı.

Stüdyoda kaosun düzenlenmesine katkıda bulunması uzun sürmedi. 2001 istasyonunun sözlü bir tarihinde, bir yabancının KROQ'nun erken tarihini sormak için, “Bana Vietnam'dan bahset” veya “Bana Fransız Devrimi'nden bahset” diyeceğini söyledi. Hiç kimse bilmiyor. “

Anlaşıldığı gibi, dinleyicilerinin bilmediği Bay Gould hakkında çok şey vardı. 1980'lerin ortalarında bir noktada sözlü tarihte, Betty Ford Center'dan atıldıktan sonra Kroq'tan ayrıldığını söyledi çünkü uyuşturucu satın almak için bir araba çaldı.

Geri döndü, ancak Mart 1989'da eroin ve uyuşturucu eşyalarına sahip olduğu şüphesiyle tutuklandığında tekrar havadan çekildi. Bir detoksifikasyon merkezinde iki aydan fazla bir süre sonra, tekrar mikrofondaki yerini devraldı.

“Eski günlerde sadece birkaç uyuşturucu çekerim, havaya gidip her şeyi yapardım,” dedi önümüzdeki yıl Los Angeles Times ile yaptığı röportajda, yeni keşfedilen ayıklığa bağlılığını tartışırken. “Çılgın tarzımı geliştirmiştim çünkü yüksekim. Ama şimdi benden geliyor. Daha net ve daha odaklandım.”

Bay Gould, 2012 yılına kadar KROQ'da çalıştı ve daha sonra KCSN-FM ve KLOS-FM olmak üzere iki yerel istasyona geçti. 2019 yılında KROQ'nun HD2 istasyonunda Pazar akşamı “80'lerin Roq” ine katıldı.

Yarım geçişten kurtuldu, Tony Chatterton.

Tüm kariyeri boyunca, Bay Gould, mikrofonun arkasındaki çalışmalarında müzik ruhunu canlı tutmaya çalıştı. 2018'de profesyonel web sitesinde, “Bir DJ müzik çaldığında dans etmenizi bekliyoruz, bence DJ'in dans etmesinin önemli olduğunu düşünüyorum.”

“Pürüzsüz ve narin bir dansçı olduğum için değil,” diye ekledi. “Dans hareketlerine bir golf salıncağını entegre eden kimse zarif olarak kabul edilmemelidir. Sadece müzikten sorumlu birinin onunla hareket etmesi gerektiğine inanıyorum.”