Kendrick Lamar ilham alıyor (Drake'ten) ve 9 yeni şarkı daha

yüzelli

New member
Sığır eti rapçileri üretken kılıyor. Bu haftanın başında Kendrick Lamar, Drake'le yeniden alevlenen kavgasında yeni bir salvo başlattı: Drake'in son “Push Ups” ve “Taylor Made Freestyle” şarkılarına altı dakikalık, çok parçalı bir yanıt. Lamar'ın yumuşak bir caz fonunda hızlı ama sakin bir şekilde rap yapmasıyla başlıyor ve kışkırtıyor: “Ben onları heyecanlandıran müzik yapıyorum, sen de onları sakinleştiren müzik yapıyorsun.” Ama sonra şu uyarıda bulunuyor: “Benim hakkımda yalan söyleme/Ve ben.” senin hakkında gerçekleri söylemeyeceğim” şarkı gürültülü, gürültülü bir tuzak ağıtına dönüşüyor ve Lamar'ın konuşması hızlı, genizden ve vurmalı hale geliyor. Nihai sözleşmelerden ebeveynlik becerilerine kadar profesyonel ve kişisel, sürekli artan bir saldırı yağmuruyla nehirden nehre doğru ilerliyor: “korkunç” daha hafif bir tabirdir. Bu pistin final turu olması pek mümkün görünmüyor. Lamar Cuma sabahı Instagram hesabında “Los Angeles'ta 6:16” başlığıyla bir takip gönderisi yayınladı. JON PARELES

Country kraliçesi Miranda Lambert, 2022 tarihli “Palomino” albümünden bu yana ilk solo single'ı olan yeni şarkısı “Wranglers”da dumanlı gitar sesleri ve için için yanan meydan okuma atmosferinde ustalaşıyor. Lambert dizeler boyunca oldukça duygusal bir mesafeyle bir tür üçüncü şahıs kalp kırıklığı ve intikam örüyor, ancak saygısız kancaya geldiğinde sesinde hoş bir cesaret var: “Her şeyi ateşe verdi ve eğer bir şey varsa. LINDSAY ZOLADZ'ın öğrendiği şey şu ki/Kavgacıların yanması sonsuza kadar sürer.

İlluminati Ateşlileri, “Hareketsiz Olamıyorum”

Çoklu görev kendinden korkmak mıdır? Illuminati Ateşlileri olarak kayıt yapan Sarah Tudzin, “Can't Be Still”de kendi kısalmış dikkat süresi üzerine düşünüyor ve “Oh, işler çok yavaş ilerlediğinde/Ben, ah, gitmek istediğim yerler var”ı tıknaz, çarpık bir sesle söylüyor Gitar akorları ve küçük ıslık sesleri – uyum içinde – sinirlerinin arasından gülümsüyor. PARELES

Ibibio Ses Makinesi, “Halat Çek”

Nijerya kökenli kökleri olan Londra merkezli grup Ibibio Sound Machine, İngilizce ve Nijerya dili Ibibio'da topluluğa yönelik mesajlar veren son derece etkili bir elektro-funk grubu haline geldi. Grubun yeni albümünün başlık şarkısı “Pull the Rope”, oktav atlayan bir bas hattı, video oyunu bipleri ve son olarak yapıcı bir vokali harekete geçirmek için bir korna bölümü kullanıyor: “Tetiklemek için eeeeee olsak da/Hadi çekelim hep birlikte.” diye umuyoruz.

Niki – Endonezyalı şarkıcı-söz yazarı Nicole Zefanya, şu anda Los Angeles'ta yaşıyor – “Too Much of a Good Thing”de mutlu bir şekilde şüpheli yeni bir aşka doğru yürüyor. Blueslu bir bas vampiri ve trampet üzerindeki fırçalar üzerinde, “İçimden bir ses bunun bir gün canımı yakacağını söylüyor” diyor ama bu caydırmıyor. PARELES

Chris Smither, “Kemikler Hakkında Her Şey”

Folk-blues yıldızı Chris Smither, onlarca yıllık şarkı yazarlığı kariyeri boyunca ölümlülük üzerine düşündü; 80 yaşında, her zamankinden daha ikna edici. Saksafon ve Smithers'ın ayak vuruşları, parmak toplama gitarı ile modal bir blues olan “All About the Bones” kemik anatomisine saygı duruşunda bulunuyor – “Bazıları sizi güçlü yapacak/Diğerleri sizi uzun boylu yapacak” – sağlam hafızayla birlikte bunu daha erken hatırlayın ya da daha sonra “pareles yığınına varırlar.”

Amy Allen, “Sorunlu Kız”

Amy Allen'ın, Sabrina Carpenter'ın son hiti “Espresso” ve Olivia Rodrigo, Justin Timberlake ve Harry Styles ile yaptığı işbirlikleri de dahil olmak üzere kapsamlı şarkı yazarlığı çalışmaları bulunmaktadır. Allen, takıntılı arzuyu anlatan somurtkan, kalitesiz bir vals olan “Girl With a Problem” diye fısıldıyor: “O kadar hızlı hareket ediyor, güçlü geliyor / Yanlış olsa bile seni çok istiyor.” Parça sadece akustik gitarlarla açılıyor ama. daha sonra davullar, yaylılar ve yedek vokallerle kalınlaştırılırken Allen'ın sesi sakin ve inatla sabit kalıyor. PARELES

Mabe Fratti'nin “Pantalla Azul”u (“Mavi Ekran”) – birçok şarkısı gibi – sadece sesi ve burada birkaç çift durakta çalan çellosuyla başlıyor. Gerçeği geride bırakmak isteyen biri hakkında ve kendi fantezisinin mavi ekran olduğu hakkında gizemli bir şekilde şarkı söylüyor; Bu sırada arkasında ses, piyano ve arpları anımsatan örnekler belirerek onu dünyevi kaygılardan daha da uzaklaştırır. PARELES

Nduduzo Makhathini, “Su Ruhları: Izinkonjana”

“Izinkonjana”, Güney Afrikalı piyanist Ndudzo Makhathini ve üçlüsünün sessiz, sakin bir şarkısı, dinlendirici gospel akorları ve Chopin'in minör ton ipuçları üzerinde sedefli bir melodi. Parçanın ortasında Makhathini, kompozisyonun doğaüstü kısıtlamasını bozmadan bazı doğaçlama süslemeler sergiliyor. PARELES

Caroline Polachek, “Yıldız Yanmış ve Öpülmemiş”

Jane Schoenbrun'un Cuma günü sinemalarda gösterime giren “TV Parıltısını Gördüm” gençlik kaygısı ve kalitesiz 90'lar nostaljisiyle dolu bir reşit olma korku filmi ve Caroline Polachek bu havayı film müziğinden yeni bir orijinal şarkıyla hayata geçiriyor. nokta. Genç gençliğin canlı ve gerçeküstü görüntüleri, rüya gibi, umutsuz dizelerde birikiyor, ancak Polachek, gitar distorsiyonunun baskısı altında özlemle şarkı söyleyerek, rahatlatıcı bir koro sırasında şarkının çatısını söküyor: “Kalbim, uzuvları uzanan bir hayalet. yıldız yanmış ve öpülmemiş.” ZOLADZ.”