Lana Del Rey ‘Ocean Blvd’ İncelemesi: Sığ yerlerden ayrılmadan derine inin

yüzelli

New member
Ve burası ara sıra kendini en iyi yanından gösterdiği yer. Ocean Blvd, Del Rey’in Rockwell’den bu yana en güçlü ve en cesur albümü, ancak aynı zamanda düzensiz ilerleme ve ara sıra coşkuyla da dikkat çekiyor. Del Rey, dört şarkılık mükemmel bir açılış bölümünde albümün yavaş temposunu ve bunun, Kaliforniya’da güneşin parıldamadığı birkaç yerden biri olan West Coast mimarisinin kapalı, yer altı bir parçası olan bu efsanevi tünelle bağlantısını kuruyor. Del Rey, hüzünlü, güzelce dizelerle öpülmüş başlık şarkısında “Vücudumun ruhuma zarar verdiğini hissetmekten kendimi alamıyorum” diyor.

Birkaç şarkı sonra, şekil değiştiren kabus “A&W”da daha da karanlık bir soruyla karşılaşıyor: “Saçlarıma bak, uzunluğuna ve vücudumun şekline bak,” gürleyen, monoton bir akorla şarkı söylüyor. ilerleme, ilk olanlar Kedi Gücünü Çağırdı. “Sana tecavüze uğradığımı söyleseydim, gerçekten kimsenin bunu benim istemediğimi düşüneceğini mi sanıyorsun?” Bu cümle, sanki Balerin bir elbise içindeymiş gibi, onu sunduğu puslu, ultra femme falsetto için daha şok edici. müzik kutusu ağzını açtı ve şarkı söyledi.

Del Rey’in müziğinin heyecanının bir kısmı da, kimi gücendirirse kırsın kesinlikle her şeyi söyleyebileceği ve söyleyeceği hissidir. “Büyükbaba Lütfen Derin Deniz Balıkçılığı Yaparken Babamın Omuzlarında Durun” da kendi beyaz ayrıcalığını beceriksizce kabul ediyor: “Maviyim, ben yeşilim, ne yazık ki aynı zamanda beyaz bir kadın / Ama iyi kararlarım var , hatta Eğer sonunculardan biriysem.” Çizgi, 2017’deki Grabbag albümü Lust for Life’daki hip-hop’a yaptığı kısa atılımların yanı sıra, “Ocean Blvd”de siyah müziğin diğerlerinden daha tanıdık olması gerçeğiyle karmaşıklaşıyor. diskografisine girdi. Müjde özel bir mihenk taşıdır. Kayıtta duyulan ilk seslerden bazıları, eski Whitney Houston yardımcı şarkıcıları Melodye Perry ve Pattie Howard; daha sonra, caz müzisyeni Jon Batiste, “Candy Necklaces” adlı piruet düetinde Del Rey’e katılır ve buna tanık olmak için üç dakikalık ateşli bir arada oyalanır.

Kariyerinin bu sınırsız aşamasında Del Rey’in müziği, özgürlük ve yapı arasındaki gerilim tarafından yönlendiriliyor; En büyük malzemeleri titreyen dengesini bulur. Ancak “Ocean Blvd”nin ortasında geçen altı dakikalık iki beste, Del Rey’in serbest nazım eğiliminin sınırlarını test ediyor. Birden fazla aile üyesinin ölümü üzerine acı verici bir meditasyon olan “Kintsugi” çoğunlukla işe yarıyor; söylemsel ve günlük benzeri, ancak Leonard Cohen’den ödünç alınan tekrarlanan bir nakarat (“Böylece Işık Geliyor”) etkili bir çapadır. “Parmak uçları”, kayıttaki en etkileyici şarkı sözlerinden bazılarını içerirken, sadece sürükleniyor. Gösterişli Paris, Teksas’ta sayacın dönüşü bir rahatlama.

Kısmen bağımsız besteci SYML’nin piyano ağırlıklı enstrümantal parçasına dayanan “Paris, Texas”, Del Rey’in güvenilir bir ortak çalışan haline gelen Jack Antonoff ile ortak yapımcılığını üstlendiği 11 şarkıdan biridir. Del Rey’in o zamanki erkek arkadaşı, film yapımcısı ve amatör gitarist Mike Hermosa’nın cep telefonuna kaydettiği doğaçlama Pazar jam seanslarından da bir avuç şarkı çıktı; Bazıları (“Biber”, “Işığı İçeri Al”) eğlenceli, çapkın bir his veriyor. (“Ayrıldığımızda,” dedi Del Rey, Rolling Stone UK ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, “‘Biliyorsun, bir gün bu albümün yarısına sahip olacağından bahsedeceğiz’ gibiydim.” beş şarkı için tanınan yazarı.)