Lizzo ve SZA yeni bir ‘Special’ ve 7 yeni şarkı daha seslendiriyor

yüzelli

New member
Lizzo’nun 2022 albümünün başlık parçası “Special”ın ruhlu gospel korosu destekli yorumu, bu yılki Grammy yayınının en önemli parçalarından biriydi ve şimdi şarkıya yeni bir dokunuş getirmek için SZA’ya katıldı. SZA, “Sen ona hassas diyorsun, ben de süper güç diyorum,” diye şarkı söylüyor, Lizzo bir dayanışma mesajı verirken çevik bir şekilde ritmi atlıyor: “Bugün kimse sana söylemezse diye haber vereyim dedim, sen özelsin.” orijinal versiyon daha genel bir iyileşme marşıydı, SZA’nın varlığı şarkıya daha samimi bir çağrı ve yanıt kalitesi veriyor, sanki o ve Lizzo uzun bir günün ardından birbirini destekleyen iki arkadaşmış gibi. LINDSAY ZOLADZ

Beyoncé, “Cuff It (Weather Remix)”

Beyoncé’yi yukarıdan aşağıya düşünmek kolay ve bekleniyor. Pazar günü dört Grammy kazandı, 32 kariyer çetelesini kazandı ve onu şov tarihinin en ödüllü oyuncusu yaptı. Müziği, onu nasıl bir araya getirdiği ve nasıl yayınladığı hakkında konuşmalar genellikle dünya-tarihsel bir ton alır. Stan döneminin tanımlayıcı süperstarıdır ve yalnızca ara sıra halka açıktır.

SZA’nın duygu yüklü sesi

Gerçek adı Solána Imani Rowe olan sanatçı, Amerikan popunun baskın bir figürü haline geldi.
  • Yukarıdan bak: Onların atmosferik, esrarengiz müzikleri SZA’yı bir megastar yaptı. Başarılı bir şekilde yaşamayı öğrenebilir mi?
  • ‘Ctrl’: Sanatçının 2017’de çıkan ilk büyük plak şirketi albümü, önceki çalışmalarının elektroniklerine ve yavaş tempolarına bağlı kaldı. Ama şarkıları üzerinde tam kontrol sağladı.
  • Röportaj: “Ctrl” ile beş Grammy adaylığı kazandıktan sonra, şarkıcı başarıya giden yolculuğu hakkında konuşmak ve içindeki eleştirmenle yüzleşmek için oturdu.
  • ‘S.O.S’: SZA, ikinci albümünde kendisini bir kahraman olarak değil, daha fazla hata yapacağını bilen, devam eden bir çalışma olarak sunuyor.
Ama dinliyor. “Rönesans” döneminin en sevindirici ve beklenmedik dönüşlerinden biri, hayranlarının onu nasıl dinlediğini ve gerçek zamanlı gibi bir şekilde tepki verdiğini takdir etmesiydi. İlk olarak, Ağustos ayında, internette dolaşan Break My Soul ve Madonna’s Vogue’un bir karışımını resmen yayınladı.

Şimdi yine yaptı. Birkaç ay önce, DJ ve yapımcı esentrik, “Cuff It” ile Chicago fasttalker Twista’nın 2009 yapımı yumuşak bir aşk rapi olan ve efsanevi Traxter tarafından üretilen “Weather”ı karıştırdı. TikTok’ta bir hit oldu ve şimdi daha da önemli bir şeye dönüştü. Beyoncé bu versiyon için yeni vokaller kaydetti, orijinalin küstahlığını aldı ve hafifçe soğumasına ve gün batımı sonrası ışığa doğru eğilmesine izin verdi.

Bu remixi resmileştirmek, hayranların müziği sanatçıların tahmin edemeyeceği şekillerde dinlediğinin ve müziğin nasıl tüketildiğine dikkat etmesi sanatçıların görevi olduğunun akıllıca bir kabulüdür. Ve bu aynı zamanda akıllı bir anlaşma, TikTok’un kaosunu resmileştirmenin ve onu İmparatorluk çatısı altına almanın bir yolu. Jon Caramanica

Jessie Ware, ‘İnciler’

Jessie Ware’in diskodan ilham alan son parçası, kendi deyimiyle, “boncuklar düşene kadar sallamak için” kabarcıklı bir davet. Nisan albümleri That! Feels Good!”, yemyeşil bir atmosfer ve Ware’in imzası olan küstahlıkla doludur. Ancak en etkileyici olanı, koronun yükselen melodisi, Ware’in stratosferik üst sicilinin göz kamaştırıcı bir vitrinidir. Şarkıya eşlik etme riski size aittir. ZOLADZ

Megan Moroney, “Ben Güzel Değilim”

Bir şarkı için keskin bir önerme: “Dışarılarda bir yerlerde eski erkek arkadaşımın yeni kız arkadaşı Instagram’ımda geziniyor/Beni yıkıyor, telefonu etrafta dolaştırıyor.” Megan Moroney, sesi tatlılıkla ironiyi harmanlayan genç bir country şarkıcısı , bu büyüleyici, eğlenceli, bitkin şarkıyla diğer kadınları paramparça eden kadınlara sesleniyor. KARAMANİKA

Luke Combs, “Seni Yine de Seviyorum”

Kariyer ortası modunda, Luke Combs eskisi kadar patlama yapmıyor. Kükremesi daha istikrarlı, duygusal varlığı daha ağırbaşlı. Ama yine de “Love You Everything” gibi şarkılarda mırıldanan bir motor gibi bir şey var; bu, aşağılık bir şarkıcının ellerinde, muhtemelen kaybedeceği acıya değecek kadar güçlü bir aşka mahrem, tiksindirici bir kaside olacaktır. Ancak Combs, “Öpücüğün beni taşa çevirseydi, antik Roma’da dimdik duran bir heykel olurdum” şarkısını söylediğinde, sonuçlarını – kalp kırıklığı olasılığını – dikkatlice düşünmüş gibi görünür ve yine de devam eder. canlılıkla KARAMANİKA

Indigo de Souza, ‘Genç ve Aptal’

Asheville şarkıcı-söz yazarı Indigo De Souza’nın “Younger & Dumber” adlı eseri, yavaş yavaş yanan bir gözyaşı, yükselen bir doruğa çıkan yürek burkan dizelerin kademeli olarak birikmesidir. De Souza yorgun bir mırıltı ile “Bazen yalnız kalmak istemiyorum ve bu yalnız olduğumdan değil,” diye şarkı söylüyor. “Sadece etrafımdaki boşluğu doldurmaktan çok yoruldum.” Ama tam o sırada sesinin yoğunluğu artıyor ve o boşluğu kendi yürek burkan duygusuyla dolduruyor. ZOLADZ

Yaya Bey, “Kuzey Yıldızının Çıkışı”

Brooklyn’den Yaya Bey, mükemmel 2022 albümü Remember Your North Star’ın ardından yakında çıkacak olan EP’nin başlık şarkısı “Exodus the North Star”a hafif bir dokunuş yapıyor. “Exodus”, seyrek bir aranjman olarak başlayan – sadece Bey’in sesi ve bazı ilahi tuşlar – ama kısa süre sonra neşeli, boynuz öpülmüş bir kutlamaya dönüşen, aşık olunan bir hayal. “Bebeğim, kızın kalkıp uçabileceğini bana böyle hissettiriyorsun,” diye şarkı söylüyor Bey ve şarkı aniden hızlanıyor. ZOLADZ

2 Nadir, “Ratataaaaa” ile Fransız Montana

Görünüşe göre French Montana’nın, genellikle hafif dört nala koşan bir prodüksiyonun üzerinde evde olan dolambaçlı karalamaları, kulağa iki kat daha hızlı sesler kadar ilgi çekici geliyor. Bu şarkı (eski bir TikTok memesine selam olabilir) iyimser, yayılıyor ve biraz tuhaf. Konuk merkezli Philadelphia kulübü rapçisi 2Rare, ev sahibinden doğal olarak daha canlıdır, ancak sıra dışı enerjisi çoğunlukla French Montana’nın izlenimci yakın raplerine karşı bir denge oluşturur. KARAMANİKA