Medeniyet VII, simüle edilmiş krizler ve gerçek derslerle doludur

yüzelli

New member
Talihsizlik, uygarlık oyunu serisinde korkunç bir durumdur. Mutsuz vatandaşlar çalışmayı bırakıyor, artık bilimsel istihdamı araştırmıyor ve herkesin en kötüsünü başlatmıyor.

Üç tarihi yaş grubu ve aralarındaki geçişler sırasında artan bir dizi kriz sunan Sid Meier'in yeni medeniyeti VII. Sonra aniden işler tutarlı hissetmek için savaştı. Oyun imparatorluğumun “bir zamanlar sadık yerleşimlerin öne doğru kırılması” dedi.

Şehirlerim ve şehirlerimdeki talihsizlik o kadar ciddi hale geldi ki, birkaç uzak yerleşim bölgelerini yok etmeye ve dış medeniyeti desteklemeye başladı. Rioters ile donatılmış ateş almaya çalışırken, komşum Napolyon içeri girdi ve hızla şehirlerimden birini fethetti. Bu, nüfusumun talihsizliğini derinleştiren bir bölgesel savaş başlattı. Yakında şehirlerimin yarısı isyandaydı.

Seçilen medeniyetin VII.

Dik artışları ve düşmeleri ile PC'ler, Mac'ler ve konsollar için Salı günü yayınlanacak olan Medeniyet VII, serinin bir ayrımıdır. Geçmiş yinelemelerin isyanları, diplomatik olayları ve sivil ihlalleri olmasına rağmen, tarihsel güçlerin kriz ve çatışmalarda yemek pişirme biçimiyle daha az yakından bağlantılı hissetme eğilimindedirler.

Buradaki şiddetli ve kaotik kesimler, birçok şeyin aynı anda ve genellikle şaşırtıcı bir hızla olabileceği bir dünya tarihini yansıtır. Hikaye, medeniyeti popüler hale getiren 4x türün (keşfetme, genişleme, sömürme, ifade etme, ifade etme) rutin, yuvarlak tabanlı engelleme adımında her zaman hareket etmez. Finansal istikrarsızlık, kültürel değişimler ve baskıcı hiyerarşiler gibi nedenler, savaşın bir kakofonisinde, devrim ve doğa tarafından yürütülen kaostan meydana gelene kadar yüzeyin altında daha sık kalır.

Şu anda Amerika'nın tarihinde bu oyunu oynamak uygun hissettiriyor. Koronavirüs pandemi muazzam bir bozukluk olayıydı. Bütün gezegen durdu; Birçok endüstri koştu ve tamamen döndü ya da kayboldu. Aynı zamanda Başkan Trump'ta, yönelim bozukluğu duygularını sıkılabilecek bir liderimiz vardı. Biz ortak ve talihsiz bir ulusuz ve buradan nereye gideceğini bilmek zor.

Yoksağım durumlarında, toplumlar bir gecede meydana gelen değişiklikleri görebilirler. Daha fazla istikrar zamanlarında imkansız görünen şey artık itilebilir.

Naomi Klein bunu 2007'nin siyasi bir tarihi olan “Şok Doktrinine”, 20. yüzyılın ikinci yarısında, şirketlerin krizlerle karşı karşıya kaldığı ve kendilerinin önemli ölçüde değiştiği anlara örnek olarak bir dizi önemli siyasi değişiklik olduğunu gösteriyor. : Güney Afrika'da Apartheid'in Sonu. Şili'deki Pinochet Diktatörlüğü. George W. Bush yönetiminde Irak'ta savaş.

VII. Medeniyet toplayanlar, bu tür kriz senaryoları ve taşkın akışları ve volkanlar dikme gibi giderek daha şiddetli çevresel felaketlerle şekillenir. Dramatik siyasi değişikliklerin neden ortaya çıkabileceğini görmek kolaydır.

New Orleans'ta, bir zamanlar yoksul sakinler tarafından işgal edilen konut birimlerinin çoğunu kınamak ve şehrin, charter okullarıyla özelleştirerek eğitim sisteminin radikal bir yaklaşımını denemesi için bir kasırga aldı. Sri Lanka'da, Sri Lanka'daki iç savaşında ateşkesten sonra, turizm endüstrisinin bir zamanlar harap olmuş plajlarında yaşayan balıkçı köylülerini kapatması bir tsunami aldı. Sovyetler Birliği'nin sonu, Batı bankalarının baskısı ile birlikte oligarklar tarafından yönetilen yozlaşmış, yönetilen bir topluma yol açan dik bir ekonomik çöküş getirdi.

VIII. Başlangıç bisikletinin kimliği – Aksum, Mısır, Khmer, Maya, Roma, vb.

Her geçiş, bir medeniyetin pürüzsüz, otomatik işlevini bozar. İnsanlar liderliklerinden daha fazlasını istiyorlar; Artık açıklarınızı çıkaramaz ve yarına karşı ödünç alamazsınız. Yarın geldi.

Oyunun ilk çağında, antik çağlar, şehirleri ve şehirleri kurdular ve başlangıç kıtalarının coğrafyasını haritaladılar. Ortaya çıkan bir krallığa sahip olur olmaz – biraz yayılır, birkaç medeniyetle tanışın ve kara ticaret fuarınızın okyanus sınırlarını keşfeder – oyun denizciler, kolonizasyon ve dini proselytizasyon tanıtan keşif çağına geçer. Son çağ moderndir, ancak dünya şimdi büyük ölçüde nüfuslu ve paylaşılmıştır ve sınırları daha fazla tanımlanmış ve dönüştürülmüştür.

Bir Babil imparatorluğu olarak oyunumda Survival otomatik olarak ayaklanmalarla röportaj yaptı. Abbasid Zengin'in tutarlı yeni bir kimliğini kabul ettim ve medeniyetimin İslami inançlarını sonsuz bir misyoner ordusu ile yaydım. Keşif çağını tamamlamak ve moderniteye birkaç bükülme getirmek için ticaret sınıfının ve burjuvazinin yaklaşmakta olan yükselişini askıya almayı başardım, sadece aynı zamanda birkaç medeniyetle savaşı ilan ettim.

VII. Medeniyetin felaket geçişleri sırasında, kendinizi belirsiz bir şekilde ayrışmış bir kıyamete dönüştürmek umudunu kaybetmek kolaydır. Bir şehri huzursuzluktan, bir diğeri istila yoluyla kaybettim ve başkentümdeki üretim durdu.

Hiçbir yerden görünen ağır felaketler göz önüne alındığında bayılma ile istifa etmek zordur. Ancak felaket nedeniyle, genellikle bir noktada diğer tarafa yapmak anlamına gelir. Değişiklik potansiyelinin her iki yönde de çalışabileceğini unutmayın. Onu bir krizden yaratan medeniyet genellikle içine giren gibi görünmeyecektir.