Met'te Uyuyan Güzel kimya laboratuvarında uyanıyor

OgreMan

Global Mod
Global Mod
Friedman İkimizin de bildiği gibi Kostüm Enstitüsü müzede kendi işletme bütçesini ve gösterilerini desteklemek zorunda olan tek bölüm. Yani parayı takip ediyorsun. Ve kesinlikle modanın bu müzedeki rolünün bir kısmı da, özellikle küratör Andrew Bolton'un görevi devralmasından ve bu kavramsal fantezileri yaratmaya başlamasından bu yana, daha büyük kuruma daha erişilebilir bir giriş noktası sağlamak ve insanların kapılardan geçmesini sağlamaktır. Eski küratör Harold Koda'nın bana müzenin bir zamanlar çeşitli sergilerin desibel seviyelerini ölçtüğünü ve bunların Kostüm Enstitüsü sergilerinde açık ara en yüksek seviyede olduğunu, çünkü herkesin giyim konusunda mutlaka bir fikri olduğunu söylediğini hatırlıyorum. Ve bence bu gösteri, hem sergilenen kıyafetlerin çoğunun çok güzel olması hem de Tavşan Pat'e özgü yönleri nedeniyle dikkatleri üzerine çekecek. Sen ne diyorsun?

FARAGO Etkileşim ve içine alma konusunda gerçek çekincelerim var, bu da bu serginin giyime aynı anda hem bilimsel hem de şiirsel bir bakış açısıyla bakma çabalarını baltalıyor. Bu çift odaklı teknik büyüleyici bir yaklaşımdır ve belki de Uyuyan Güzel, bütçenin yarısıyla iki kat daha iyi olabilirdi.

Ama üsluba girmeden önce bu gösterinin içeriğinden bahsetmek lazım; eğer ikisi birbirinden ayrılabilirse….

Friedman Açıklama, Bolton'un flora, fauna vb. hakkında düşünmesine yol açan, müze koleksiyonundaki giysilerin (“doğal kusuru” olan giysiler, ki bu benim yeni favori terimimdir) çürümesi veya geçici olmasıyla ilgilidir. sergiyi temel aldığı temalar. Bu biraz karışık bir mantık ama aslında şuna varıyor: Moda, moda haline geldiğinden beri doğadan etkileniyor!

Bu oldukça açık ama aynı zamanda izlemesi de eğlenceli. Kim Dior'un başyapıtına hayranlıkla bakmak istemez ki: boncuklu fistolu bir elbise, yaprakların zarifliğiyle pileli şifondan 1937 Paquin gelincik elbisesi ya da yakın zamanda filizlenen bir defileden Loewe ceketi? gerçek çim mi? (Çimler sulanmadan o kadar uzun süre hayatta kalamayacağından, ikincisinin her hafta yeni bir versiyonla değiştirilmesi gerekir.) Bu kıyafetlerin katıksız görsel çekiciliği, en azından bazı tasarımların zamansız bir çekiciliğe sahip olduğu konusunda ikna edici bir argüman oluşturuyor. harika sanat.