'Mor Rengi' | Bir sahnenin anatomisi

yüzelli

New member
“Benim adım Blitz Bazawule. Ve ben 'Mor Renk'in yönetmeniyim. [SNAPPING] “Bu sahnede inanılmaz Taraji P. Henson'un canlandırdığı Shug Avery, juke dükkanında ilk kez sahneye çıkıyor. Onun karakteri gizemlidir. Onun hakkında her zaman bir şeyler duyduk. Ve henüz performans sergilediklerini görmedik. Görüntü yönetmenim Dan Laustsen ve ben bunun izleyicinin bilincinde bir tür açılma anı olarak kaydedilmesi gereken bir an olduğunu biliyorduk. Prodüksiyon tasarımcım Paul Austerberry de bunu sahnede değil pratik olarak yapmamızı önerdi. Ve böylece kurutmamız gereken bir bataklık bulduk. Boşaltılması iki ay, yeniden doldurulması ise iki ay sürüyor. Ama gerçek bir müzik mağazası inşa etmek için maksimuma ulaştık. Yani Shug'un aslında yerel olarak bir müzik mekanında performans sergilediğini görüyorsunuz. Ve bunun özel yanı, koreografım inanılmaz Fatima Robinson'a gerçekten parlama fırsatı vermesiydi. Ve bunun engellenmesini tam olarak anlamamız yaklaşık iki hafta süren provalarımızı aldı. Çok şey olurdu. Çok fazla hikaye anlatımı olacaktı. Ve o alanda hareket eden çok sayıda vücut olurdu.” “(ŞARKI SÖYLÜYOR) Düğmeye basın.” “(ŞARKI SÖYLÜYOR) Düğmeye basın.” “(ŞARKI SÖYLÜYOR) Düğmeye basın.” “Engellemenin kaldırılması çok önemliydi. Sağ. Taraji'ye o anda parlama fırsatı vermemiz de çok önemliydi. Aslında şarkıyı kendisi söyledi. Senkronize değil. Bu aslında onun sesi. Doğru anladığından emin olmak için şan dersleri aldı. Ve inanılmazdı çünkü o şarkıyı gerçek zamanlı olarak söylerken odadaki her şey ona inanılabilirdi. Işıklar sönünce burada işler özelleşiyor. Ve karanlıktayız. Benim için bu, dans molasını özel bir an haline getiren bir an. Şarkı biraz uzun. Dolayısıyla seyircinin gereksiz bir kurulumdan geçmesini istemediğimizi biliyorduk. Bu yüzden bir gün erken ayarlamaya geldiğimi hatırlıyorum. Ve ışıklar açıktı; ortam ışıkları açıktı. Ve mavi ışık parlamaya başladı. Kendi kendime dedim ki: Sanırım bu. Bu sayede aydınlıktan karanlığa geçebiliriz. Sanırım özel bir şeyimiz olabilir.” “Ah, henüz bitmedi beyler.” “Şimdi hanımlar.” “Ne?” “Biraz daha sıkı çalışmalısın, tamam mı?” “Bu anın diğer özel yanı da sonunda Shug Avery'nin Mister yerine Celie'yi seçtiğini öğrenmemiz. Bu yüzden çok fazla konuşma oldu. Her ne kadar büyük bir dans numarası olsa da hâlâ konuşulacak çok şey var. Bu kararı verdiğini öğrendiğimizde Mister için artık çok geçtir. Beyefendi bekledi. Tüm zamanını bu performansın sonunda Shug Avery'nin kendisine gelmesini bekleyerek geçirdi. Ve yaşanan tüm bu muhteşemlikten kendisi de yararlanacaktı. Ve bir şekilde onun yanından geçip Celie'ye gidiyor. Ve bu filmde büyük bir duygusal ve romantik an var. Ve bence gerçekten özeldi. Ve bunun farkına vardığında Colman'ın yüzündeki ifadeyi seviyorum. Vay canına, bunların hepsi boşunaymış gibi.” [CHEERS]