New Jersey’de Kayıt Almak: Fresh Booty’den Bir Çalma Listesi

yüzelli

New member
sevgili dinleyiciler,

Düzenli olarak yeniden stoklanan Yeni Gelenler bölümü olan bir plak dükkanına girmenin öngörülemezliğine bayılıyorum. Ne bulacağınızı asla bilemezsiniz: belki yıllardır aradığınız o belirsiz enderlik, belki karşı koyamayacak kadar düşük düzeyde iyi bilinen bir klasik, belki de sizi benzer sanatçılardan oluşan bir tavşan deliğine gönderen bir şans eseri. Bu müzikal rastgelelik ruhunu onurlandırmak için işte yinelenen amfi segmentinin ilki: Rekor yolculuğumfiziksel plak mağazalarındaki en son bulduklarımdan oluşan çalma listeleriyle.

Dünyadaki en sevdiğim plak dükkanlarından birini ziyaret ederek eve yakın bir yerden başlayacağım (belki de dünyadaki en sevdiğim yerlerden biri, nokta). Princeton plak fuarı: Princeton Üniversitesi kampüsünün yakınındaki bir ara sokakta gizlenmiş 4.300 metrekarelik devasa bir müzik severler cenneti. onların arasından geçmeye çalışıyorum PREX (müdavimler tarafından bilindiği gibi) mümkün olduğunca sık; oradaki envanter o kadar hızlı değişiyor ki (bazı tahminlere göre ayda 40.000 parça taşınıyorlar), yeni gelenler için raflar her zaman taze.

Son bulgularımdan bazıları birbiriyle beklenmedik şekillerde konuşuyor. Burada Spotify’da okurken eşlik edin ve bu hafta çıkacak 12 yeni şarkıyı duyun çalma listesinde.

1. Linda Ronstadt: “Sen iyi değilsin”

Yazar kasa yöneticilerinden biri bana “Böyle bir mağazada çalışırken,” dedi, “o zamanlar kimin büyük miktarda plak sattığını gerçekten anlıyorsunuz.” Billy Joel hakkında konuşuyordu (“Bu yüzden çok Billy Joel”) değil, aynı zamanda Linda Ronstadt, 1976’daki koleksiyonu “Greatest Hits” yedi kez platin sertifikasına sahiptir – bu, onu iyi bir yatırım yapmak için artık dolaşımda yeterince ikinci el örnek olduğu anlamına gelir. (Bu durumda 2,99 $.) Ronstadt’ın The Last of Us’ın bir bölümünde yer alan 1970 tarihli “Long, Long Time” baladı sayesinde şu anda genç nesil arasında popülerlik kazandığını biliyorum, ancak – ne yazık ki geride kalıyor hemen hemen her TV şovu – kataloglarını daha derinlemesine incelemem için bana ilham veren şey, şaşırtıcı, yürek burkan 2019 belgeseli Linda Ronstadt: The Sound of My Voice. (youtube’da dinlemede)

2. Stevie Wonder: “Batıl İnanç”

Meslektaşım Jon Pareles’in Stevie Wonder’ın 1972 albümünün 50. yıl dönümü anma töreni “Konuşan Kitap” muhtemelen en az aşina olduğum klasik Stevie sürümü olduğunu fark etmemi sağladı. Göz gezdirdiğim yeni yayınların ilk gruplarından birinde kullanılmış bir kopyayı yepyeni bir durumda bulduğum için ne kadar şanslıyım! Olacağını önermiyorum elbette keşfetmek Bu oynatma listesi aracılığıyla “Batıl inanç”. Ben sadece bunu gerçekten yapmayalı çok uzun zaman olduğunu söylüyorum. dinledim beş dakika önce dinlemiş olsanız bile “Batıl İnanç” a. (YouTube’da dinle)

3. Gösteri: “Elveda Kızlar”

Geçen Ekim ayında, Nashville’de tatil yaparken, güzelce düzenlenmiş Third Man Records mağazasının kullanışlı Novelties Lounge’ında küçük bir eski klavyeyle oynadım. Sesi sıcak, durağandı ve unutulmaz bir şekilde, otelime dönerken aklıma gelene kadar yerleştiremediğim belirli bir albümü anımsatıyordu – bu, İngiliz elektronik grubu Broadcast’in tekiliydi. “İhale Düğmeleri” 2005’ten beri nedense yıllardır duymamıştım. O zamandan bu yana geçen aylarda bu hatayı düzelttim ve çoğunlukla kullanılmış plaklar satın alsam da, bu bebeğin yeni bir baskısı için 22 dolar harcamaktan kendimi alamadım. Keşke bu sentezleyici o kadar ucuz olsaydı… (YouTube’da dinleyin)

4. Merle Haggard: “Kimsenin Yalnız Kalmadığı Yer”

David Cantwell’in cadı üzerine mükemmel kitabının yakın zamanda yayınlanan ikinci baskısını okuduğumdan beri son birkaç aydır bir Merle Haggard aşamasından geçiyorum. “Koşan türden.” İstek listemde tam olarak Haggard kaydını bulamasam da (eklektik 1979 orta yaş krizi rekoru “190 Proof Sunuldu”), Cantwell’in dinleme kılavuzunda üst sıralarda yer alan bir LP buldum: “Deneyen Anne İçin Şarkılar” Haggard’ın en ünlü şarkılarından birinde kederli Anne’ye adanmış 1981 tarihli müjde standartları koleksiyonu. Mosie Lister’in İncil standardının, Kimsenin Yalnız Kalmadığı Yer’deki seyrek düzenlemesini oldukça dokunaklı buluyorum. (YouTube’da dinle)

5. Stevie Wonder: “Ağabey”

Bu şarkının o kadar güzel bir vokal melodisi var ki, “Talking Book”u bir benlik senfonisi yapan müzikal unsurların girift katmanlaması ve “Ben gettoda yaşıyorum, beni sadece seçim zamanı ziyarete gelirsin” diyen sözler ne yazık ki elli yıl sonra her zamanki gibi alakalı. (YouTube’da dinle)

6. Merle Haggard & the Strangers: “The Fightin’ Side of Me (Philadelphia Civic Center’da Canlı)”

PREX’teki ülke bölümü kesinlikle gurur duymuyor – aslında onu çevirmek için yere oturmak zorunda kaldım – ama bu aynı zamanda bazı mücevherleri oldukça ucuza bulabileceğiniz anlamına da geliyor. “Annem İçin Şarkılar”ın yanı sıra 1970’in şamatalı canlı albümünü satın aldım. “The Fightin’ Side of Me (Philadelphia Civic Center’da Canlı)”, tabii ki başlık parçasının ateşli bir yorumuna sahip olan, bir Haggard canlı zımba. Bu oynatma listesindeki dizide Wonder ve Haggard’ın birbirleriyle konuşmaları hoşuma gidiyor… (YouTube’da dinleyin)

7. Gösteri: “Amerika’nın Çocuğu”

…ve Trish Keenan’ın, Amerikan askeri gücü Haggard’ın bu buz gibi suçlamasına nasıl doğrudan yanıt verdiği görülüyor. (YouTube’da dinle)

8. Linda Ronstadt: “Ne zaman sevileceğim”

Yakın zamanda bir arkadaşımla yaptığım bir tartışma: Kelly Clarkson, neslinin Linda Ronstadt’ı mı? (Geçen yıl kapak sanatçısı Clarkson hakkında yazdığım bir makalede “bilindik malzemenin uzman bir yorumcusu ve rock, pop ve country dünyaları arasında zahmetsizce akıcı bir bağlantı”da olduğu gibi.) Tartış! (YouTube’da dinle)

9. Bonnie Owens, Merle Haggard & the Strangers ile: “Philadelphia Lawyer (Philadelphia Civic Center’da Canlı)”

Sizi, Woody Guthrie’nin “Philadelphia Lawyer” temasını tema olarak alan, Haggard’ın o zamanki eşi, country şarkıcısı Bonnie Owens’ın bu büyüleyici kamera hücresiyle baş başa bırakıyorum. “Ah, Philadelphia avukatının Bill’in Hollywood hizmetçisine ne dediğini söylemeyi unuttum!” – sözlerini alt üst ettiğini kabul etmesine ve tek bir ritmi bile kaçırmadan doğrudan şarkıya atlamasına bayılıyorum. (YouTube’da dinle)

çok batıl inançlı,

Lindsay

amfi çalma listesi

Spotify’da dinleyin. Bu oynatma listesini her yeni haber bülteniyle güncelliyoruz.

Princeton Record Exchange’de Record Shopping: My Haul şarkı listesini dinleyin.
1. Parça: Linda Ronstadt, “Sen İyi Değilsin”
Parça 2: Stevie Wonder, “Batıl İnanç”
Parça 3: “Elveda Kızlar”ı Göster
Parça 4: Merle Haggard, “Kimsenin Yalnız Kalmadığı Yer”
Parça 5: Stevie Wonder, “Big Brother”
Parça 6: Merle Haggard & the Strangers, “The Fightin’ Side of Me (Philadelphia Civic Center’da Canlı)
Parça 7: Yayın, “America’s Boy”
Parça 8: Linda Ronstadt, “Ne Zaman Sevileceğim”
Parça 9: Merle Haggard & the Strangers ile Bonnie Owens, “Philadelphia Lawyer (Philadelphia Civic Center’da Canlı)”

ekstra şarkılar

“Mağaza CD’lerin ortaya çıkışına dayandı. Şimdi internetle yüzleşmek zorunda.” İşte 2000 Times’ın Princeton plak fuarı bir kavşakta. (Spoiler: Neredeyse 23 yıl sonra hala iş başındalar.)

Ayrıca, işte en sevdiğim pasaj David Cantwells bahsi geçen Merle Haggard biyografisi, Haggard’ın 1994’te Country Music Hall of Fame’e girmesi üzerine: “Merle’nin kabul konuşması karakter açısından mükemmeldi. Bu gece onu alkışlayan ama ertesi sabah plaklarını çalmayan acemi bir country müzik endüstrisine teşekkür etmek yerine, önce tuvaletimde “Palo Cedro’daki tesisatçıma … harika bir iş çıkardığı için teşekkür etmeye” özen gösterdi. (Doğrudur! Videosunu buradan izleyebilirsiniz.)