Oculus'taki siyah hayal gücüyle iletişime geçin

OgreMan

Global Mod
Global Mod
. Siyah Hayal Gücü Enstitüsüiçinde Oculus Dünya Ticaret Merkezi Yol İstasyonu'nda kültürel simyada bir deney var. Genellikle işlem için bir alan olan Space 001 adlı bir perakende işletmesini bir dönüşüm yerine dönüştürür ve siyah kültürle ilgili binlerce kitap, dergi ve kayıt albümünün bir arşivine halka açık erişim sunar. Mağaza, bazen kişisel fenomenleri olan her türlü yenilikçi siyah tasarımcı için bir platform olarak hizmet vermektedir.

Kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olan Enstitü, Ekim 2024'te yaratıcı bir yönetmen olan Dario Calmese tarafından açıldı. Pyer Moss ModemarktAralıklı bir dans koreografı ve görsel bir sanatçı. 2020'de bir fotoğraf çeken ilk siyah fotoğrafçıydı. Vanity Fair Cover (Oyuncu Viola Davis).

Bir dizi endüstri ve disiplinden alışılmadık düşünceyi inceleyen aynı adlı enstitüden bir podcast de var. Calmese, hedeflerinden biri, “insanlara St. Louis'de genç bir siyah çocukken erişilebilir yaptığım konuşmalara erişim sağlamak” diyor.

Geçen hafta IBI, 100. bölümü Space 001'de canlı bir kayıtla kutladı. Paul TazewellSon zamanlarda “Wicked” için en iyi kostüm tasarımı için Oscar'ı kazandı.

Kısa bir süre önce IBI'nin kökenleri ve bu yerde neyi başarmak istedikleri hakkında Calmese ile konuştum. Görüşme netlik dışında işlendi.

Enstitü nasıl ortaya çıktı?

Koreograf için bir dans var Carmen de LavalladeAlvin Ailey ile inanılmaz bir dansçı ve daha sonra bir şarkıcı, dansçı, ressam, koreograf ve kostüm tasarımcısı ve 1975'te bir müzikalin en iyi yönetmeni için Tony Ödülü kazanan ilk siyah adamla ve “Eising” için kostüm tasarımı ile tanıştı.

2014 yılında öldü ve East Harlem'deki depolama doftlarına davet edildim. Bu odayı gördüğümde – kostümler, resimler ve heykeller ve kitap denizi – ilk düşüncemdi, bu Geoffrey'in geride bıraktığı yaratıcılığın planı.

Ondan önce, hayatımın çoğunu ve kariyerimi bir tür akıl hocası için aradım, bu çok değerlikli bir şekilde var olan biri. Bu akıl hocasını ölümünden sonra buldum. Bir sonraki adımım bu kitapları bir arada tutmak ve tutmaktı. Moda tasarımı, çizim, resim dersleri, sanat monografları, mitoloji, servet anlatımı üzerine gizli kitaplar, siyah çalışmalar, erotizm hakkında kitaplar vardı. Sadece olağanüstü. Diğer siyah ve kahverengi yaratıcı insanlarla paylaşmak için bir referans kütüphanesi oluşturma fikrim vardı.

Bütün bunlar erişimle ilgilidir. Üç yıl boyunca, bu kütüphaneyi yaratmam için bana bir parçası vermek için Geoffrey'in koleksiyonunun eğilimini yöneten Carmen ve oğlu Leo'ya başvurdum. 2018'de kabul ettiler, ama param yoktu.

Parayı nasıl buldun?

Yıllar boyunca kitaplar stüdyomda vardı, hibe uygulamaları yazdım ve daha sonra bu fikir için bir topluluk oluşturabilmem için podcast'i başlattım. Mellon Vakfı'nın bir memuru olan Deborah Cullen-Morales, projemin farkına vardı ve beni burs almaya davet etti. 2021'de ilk 500.000 ABD Doları ödemesini aldım ve iki yıl sonra hibeyi yeniledim.

Bir Enstitüsü, belirli bir hedefe bağlı pedagojik veya sosyal rolü olan bir organizasyon olarak görüyorum. IBI için durum böyle mi?

IBI'yi merkezi düğüm olarak hayal edin. Podcast, dijital interaktif arşivimiz, blackimaination.com – kitaplar için fiziksel arşiv, viny koşu çizimleri ve dergiler ve daha sonra depolama alanı 001 daha merkezi.

Kendimizi araştırma ve tarihe adadığımız kadar, bir maaş duvarının arkasında değil. Sokaktaki alışveriş merkezindeki insanlarla tanışmak istiyorum. Hayatımız, güzelliğimiz her yerde bulunmalıdır. Alışveriş merkezinde ve tökezlemede olmalısın Audre Lorde [the feminist activist, writer and poet]Veya bir kitap Nikki Giovanni [an American poet, writer and educator].

Oculus'taki dükkan bu yüzden mi? Böyle çıplak bir ticaret bağlamında deneysel olarak deneysel olarak olması gereken bir alana sahip olmak garip görünüyor.

Perakende unsuru nedeniyle Oculus'u seçmedik, ancak New York City War'daki tüm tarihi siyah bölgeler için en merkezi yer olduğu için – Uptown'dan 30 dakika, Newark'a 30 dakika veya Brooklyn'den 30 dakika veya daha az.

Daha sonra [we] Bu odayı zayıflatmaya karar verdi. İçeri girdiğinden nasıl daha zengin olursun? Cekete geliyorsun ve sonra eski Mısır büyüsüne rastıyorsun ya da bir Tom Ford Kitap ve sonra Norveç'ten bu inanılmaz tasarımcıyı keşfedin. İnsanlarla merakları hakkında tanışıyoruz. Yeni nesil hayalperestlerin ve düşünürlerin, hepimizin yaşayacağını hayal etmeniz gereken araçlara ve kaynaklara sahip olduğundan emin olmak istiyoruz.

Dükkanda kimi oynamak istediğinize nasıl karar verdiniz? Bu tasarımcılar belirli kriterlere göre seçildi mi?

Daha çok heyecanlı olduğum ve birçok insanın bilmediği. Dünyanın her yerinden inanılmaz tasarımcıları davet ediyoruz ve ya şovdaki çalışmalarını kabul ediyoruz – onları satış yüzdesi için satıyorlar – ya da toptan satışlarından satın alıyoruz.

Örneğin vardık Nifemi Marcus-Bello [recently shortlisted for the Loewe Foundation Craft Prize]Nijerya, Lagos'tan, esas olarak üst düzey mobilyalarda çalışan bir endüstriyel tasarımcı. Bir zemin lambası ve LM sandalyelerinden birkaçı var.

Sahibiz T-MichaelLondra aracılığıyla bir gana ve Bergen, Norveç'te ve marka hakkında yaşıyor Norveç Yağmuru O ve ortakları aslında dünyanın en iyi yağmurluklarını yapıyorlar. Paris, Tokyo, Oslo ve Bergen'de işi var, ancak Kuzey Amerika'da dağıtım yok. Alıyoruz Ashya Çantalar Ashley CimoneLos Angeles'ta yapılan güzel deri çantalar üreten bir tasarımcı.

Görünüşe göre podcast tasarımcıların yanında başka sesler sunuyor. Bu doğru mu? Podcast'teki en önemli kültürel figürler nelerdir?

[Gospel musician] Kirk Franklin; Lesley Lokko2023 Venedik Mimarisinin Bienali Küratörü; Yapay zeka üzerinde çalışan ve yapay zeka içinde siyahın ortak bir yöneticisi olan Timnit Gebru.

Röportaj yaptım Dr. Danielle WoodMIT'deki ilk siyah öğretim üyesi ve kurucu direktörü Uzay -Alınabilir Araştırma GrubuBu, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini desteklemek için mekansal teknoloji uygulama olasılığını artırmaya çalışır.

Sizce enstitü tarafından kim besleniyor?

Oldukça geniş bir kitleye ulaşıyoruz, ancak öncelikle diaspora hakkında. Ancak, bu siyah bir Amerikan tarihi veya organizasyonu değildir. Bu, merkezi olmayan bir siyahlık dediğimiz şeyle ilgilidir. Hayalperest, düşünür ve meraklı ile konuşuyoruz.

Geçmişte, siyah sanatçıların, düşünürlerin ve mucitlerin birçok katkısı halka göz ardı edildi veya erişilemedi. Hikayeyi yakalarız ve her şeyin dijital olduğu ve çok hızlı hareket ettiği bir zamanda sürüyoruz. Yavaşlamak ve bu hikayelerle derinden başa çıkmak için kararlı bir alana sahip olmak çok önemlidir.

Siyah Hayal Gücü Enstitüsü

Dünya Ticaret Merkezi Oculus, 50 Church Street, Manhattan.