Okullar yeniden kapanır mı? Yüz yüze eğitim açıklaması geldi mi? İşte, son gelişmeler...

Şahit

Global Mod
Global Mod
Okullar yeniden kapanır mı? Yüz yüze eğitim açıklaması geldi mi? İşte, son gelişmeler...

Okullar, 6 Eylül'de yüz yüze eğitime başlamıştı.Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitimin devamlılığının önemini sıklıkla ifade ediyor. Son olarak gerçekleştirilen Bilim Kurulu sonrası Bakan Fahrettin Koca, okulların kapanmasının söz konusu olmadığını belirtmişti. Peki, Kabine'den yüz yüze eğitim açıklaması geldi mi?

OKULLAR YENİDEN KAPANACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların açık tutulmasının gerekliliğine vurgu yapmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, ''Bilim Kurulu üyelerimiz kendilerine çok sayıda “okullar açık kalacak mı?” sorusu ile müracaat edilmesinde şikayetçi. En net şekilde ve kararlı bir tavırla okullarımızın kapanmasının asla gündem olmayacağını bir kez daha ifade ediyoruz. Okulların kapanması söz konusu değil. Gündemimizde olmayacak. Bu sorunun gündemde kalmasının ise hiçbir faydası da manası da yok. Çocuklarımızı koruyarak, tedbirlere uyarak eğitimin her kademesinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

25 Ekim günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine toplantısından da yüz yüze eğitime dair herhangi bir karar çıkmadı. Alıntıdır.