Okullara teknoloji sınıfı kurmaya devam

Şahit

Global Mod
Global Mod
Okullara teknoloji sınıfı kurmaya devam

200 bin öğrenci

Bu kapsamda Düzce BİLSEM’deki törenle Türkiye genelinde hizmete giren 25 yeni sınıfın toplu açılışı yapıldı. Törene, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar, Düzce Valisi Cevdet Atay, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Yetenek ve Rehberlik Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu’nun yanı sıra BİLSEM öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Bülent Aksu, Zeka Gücü Projesi’nin Endüstri 4.0’ın şekillendireceği geleceğin dünyasına hazırlık için Türkiye ve dünyada sayılı projelerden biri olma özelliği taşıdığını söyledi.

Aksu, “Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklarımıza eğitim verilen Zeka Gücü Teknoloji Sınıflarını, dizüstü bilgisayardan 3B yazıcıya, akıllı tahtadan elektronik ve robotik kodlama setlerine değin çok geniş teknolojik imkanlarla donattık.

Öğrencilerimiz bu sınıflarda yapay zeka, kodlama, uzay bilimleri, robotik, akıllı ev ve bulut teknolojilerine yönelik eğitimler alarak yeni projeler geliştiriyor. 42 şehirde açtığımız 70 Zeka Gücü sınıfı ile ulaştığımız 200 bin öğrencimizin teknoloji eğitimlerine destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

26 farklı ders var

Ayrıca Zeka Gücü mobil uygulamasıyla da öğrenciler, 26 farklı dersin eğitim içeriklerine online olarak ulaşabiliyor. Öğrenciler, www.zekagucu.com.tr adresinden de eğitimler alabiliyor. Alıntıdır.