Oliver Anthony Music’in “Richmond Kuzeyindeki Zengin Adamlar” şarkısı 1 numara olmaya devam ediyor

yüzelli

New member
Oliver Anthony Music’in beklenmedik viral protesto şarkısı “Rich Men North of Richmond”, geçen haftaki Cumhuriyetçi ön seçim tartışmasında önemli bir rol oynadıktan sonra ikinci kez ülkenin 1 numaralı single’ı oldu.

Büyük ölçüde tanınmayan Anthony tarafından birkaç hafta önce YouTube’a yüklenen yedek akustik parça “Rich Men”, kısa sürede iş dünyasına ve siyasi elitlere karşı öfkeli bir tepkiye yol açtı, ancak aynı zamanda refah içinde olanları da hedef alıyordu. Şarkı muhafazakar yorumculardan olumlu tepkiler aldı ve büyük indirme ve dinlenme sayılarıyla Billboard Hot 100 listesinde zirveye yerleşti.

Geçen hafta Cumhuriyetçilerin tartışmasında ilk soru “zengin adamların” anlamı üzerine yoğunlaştı ve Florida Valisi Ron DeSantis bunu Biden yönetiminin siyasi başarısızlığının bir işareti olarak yorumladı.

Gerçek adı Christopher Anthony Lunsford olan Anthony, YouTube’da yayınlanan bir video yanıtında, şarkısının politik bir tartışma konusu haline gelmesinden rahatsız olduğunu söyledi. “Muhafazakar haberlerde insanların sanki onlardan biriymişim gibi benimle özdeşleşmeye çalıştıklarını görmek sinir bozucu” dedi. “Sağ kesimin beni kendilerinden biri olarak nitelendirmeye çalıştığını görüyorum. Ve solun beni itibarsızlaştırmaya çalıştığını görüyorum.” Facebook’ta yazdığı şarkının “her iki taraftaki kurumsal DC politikacıları hakkında olduğunu” ekledi.

İzleme hizmeti Luminate’e göre “Rich Men”, türler arası Hot 100 listesinde 23 milyon dinleme ve 117.000 indirmeyle 1 numarada tekrarlanıyor. Ayrıca Billboard ülke listelerinde de 1 numaradır.

Luminate’e göre, Travis Scott’ın “Utopia”sı, rapçi web sitesindeki vinil satışlarının azalmasıyla birlikte, 92 milyon dinleme ve 92.000 kopyanın tam set olarak satılması dahil olmak üzere 161.000 satışla Billboard 200 albüm listesinde bir ay boyunca 1 numarada kaldı. Billboard’a göre “Utopia”, Drake’in “Scorpion” albümünden bu yana ilk dört haftasını zirvede geçiren ilk rap albümü oldu. (2021’de Drake’in “Certified Lover Boy” şarkısı ilk üç haftayı 1. sırada geçirdi ve daha sonra iki hafta daha zirveye geri döndü.)

Morgan Wallen’ın “One Thing at a Time” şarkısı 2. sırada yer alırken, şarkıcı-söz yazarı Hozier yeni “Unreal Unearth” şarkısıyla 3. sırada yer alıyor. “Barbie”nin soundtrack’i dördüncü sırada yer alırken, Taylor Swift’in “Midnights” şarkısı beşinci sırada yer alıyor.