Olivia Rodrigo’nun Muzaffer ‘Cesaretine’ Derin Bir Bakış

yüzelli

New member
Rodrigo’nun müziğinde özellikle hoşuma giden şey, tarihsel olarak erkek egemen olan pek çok türü (pop-punk, emo, öfkeli alt-rock) alıp bunları inatçı bir genç kadının canlı bakış açısıyla canlandırmasıdır. Her şey için “The Girl”ü suçlayan, hatta bazen ondan yoğun intikam fantezileri besleyen, onu her zaman nesneleştiren ve asla “The Girl” olarak kabul edilmeyen rock müzik dinlerken, onun gibi bir sese ne kadar ihtiyacım olduğunu yeterince vurgulayamam. bir konu. Rodrigo’nun Guts’un açılış parçasında çizdiği ve sonra abartılı bir sesle şarkı söylediğinde sildiği türden bir kız olmam gerektiğini hissettim: “Şaka yapan filmlerle bir sorunum yok .” .” Bu akılsızca bir zalimlikle ilgili, orası kesin.” Sonra distorsiyon pedalına basıyor ve çok rahatlatıcı bir şekilde şöyle diyor: “Canı cehenneme.” Kendisi olacak – komik, biraz tuhaf, ikna edici derecede tuhaf – ve kendini içine çekecek hikayeye kendini dahil etmek

Rodrigo, iki albümünde türleri ve etkileri gerçekten taze hissettirecek şekilde karıştırıyor. Bu yüzden ilan edilen idollerinden ikisinin, Taylor Swift Ve Paramore, yayınlandıktan sonra aniden “Sour’un” en büyük hitlerinden ikisinin yazar haklarını aldı. Bu şekilde düşünmeyi tercih ediyorum Elvis Costello Bunu, Rodrigo’nun “Brutal” şarkısının akor ilerleyişinin Costello’nun 1978’deki Attractions ile hiti “Pump It Up”a benzediğini öne süren bir tweet’e yanıt olarak yaptı. Costello, “Benim için sorun değil” diye yazdı. “Rock and roll böyle işler. Başka bir heyecan yolculuğunun kırık parçalarını alıp yepyeni bir oyuncağa dönüştürüyorsunuz. Ben de öyle yaptım.” (Gönderinin başlığına Pump It Up’a ilham veren Bob Dylan ve Chuck Berry şarkılarının adlarını yazdı.)

Bu anlamda, bugünkü çalma listesi “Guts”ta duyduğum birçok müzikal etkiye saygı duruşunda bulunuyor ve onları albümdeki bazı parçalarla bir araya getirerek yeni bağlantılar ve ilham yolları yaratıyor. Kendimi yalnızca Rodrigo hayatta olmadan önce yayınlanan şarkıları kaydetmekle sınırladım, Rodrigo’da doğduğundan beri bu hiç de zor olmadı. [deep sigh] 2003. Onlar için iyi.

Bu her ikisini de sunan nadir çalma listesi Billy Joel Ve Bikini Öldürme; bir parça Carol Kralları 1971 albümü “Goblen” ve bir kez Günü kurtar‘nin 2001 tarihli albümü Sen Olduğun Gibi Kal. En iyilerimiz gibi Olivia Rodrigo da çok sayıda insan barındırıyor. Ve elbette cesaret.

Spotify’da okurken dinleyin.

1. Olivia Rodrigo: “Tüm Amerikalı Kaltak”

Rodrigo’nun “Ekşi” şarkısını tanıtan “Acımasız” geleneğini sürdüren, etkileyici açılış şarkısı “Cesaret”, genç bir Amerikalı kız olmanın imkansız gerilimini aktarmak için dinamikler ve stilistik kontrastlarla oynuyor. (Joan Didion’un makale koleksiyonu olan Beyaz Albüm’ü okurken başlık cümlesine rastladı; genç Amerikalı kızlar için bir geçiş töreni.) Şarkı ilerledikçe, kadınlığın mükemmel örneğinin aslında kurguyu boğduğu açıkça ortaya çıkıyor: ” I Sei Öfkelendiğimde sinirlenmem, ben ebedi iyimserim,” diye korkmuş bir Rodrigo yüksek sesle, keskin gitarlarla bağırarak başka bir şeyi ima ediyor. (YouTube’da dinle)