“Operadaki Hayalet”: Bir gösteriyi sevgiyle düşünmek

yüzelli

New member
BARON Alexis, bütçe açısından, “Phantom” hakkında en çok özleyeceğim şeylerden biri, yaklaşık 30 kişilik orkestra ve Broadway’in altın çağını çağrıştıran düzenlemeler, tıpkı şimdi Sweeney Todd’u Dinle’nin yeniden canlanmasında yaptığımız gibi. enstrüman sayısı yapmak bir fark yaratın ve 10 kişilik topluluklarla açılan pek çok yeni şov gibi, “Phantom” çukurda bile meteliksiz bir estetiğin kalıntısıydı.

Soloski Güçlü orkestralardan ve gösterişli görsel aşırılıktan büyük ölçüde uzaklaştıysak, “Phantom” bize nasıl bir miras bıraktı?

BARON Daha önce “Sunset Boulevard”dan bahsetmiştim ve bu, neredeyse bankayı kırmak için tasarlanmış başka bir Andrew Lloyd Webber şovu. 90’lara kadar sürmedi ve en son Broadway’de sınırlı bir koşuda, aşağı yukarı konserde, Glenn Close’da Norma Desmond olarak dönen bir yıldızla çalıştı. Ardından, The Woman in White’ın küçük bir orkestrası ve bir turne prodüksiyonu gibi çoğunlukla projeksiyonlardan oluşan bir diziye sahip olduğu 2000’li yıllara hızla ilerliyoruz.

Soloski Bu onun zamanının gelip geçtiği anlamına mı geliyor? 2023’e kadar Broadway üzerinde herhangi bir etkisi var mı? Dürüst olmak gerekirse, özü hakkında çok fazla düşünmek beni hasta ediyor. (Neyi severim biliyor musun? Ajanslı kadınlar. Müzikten bunalmayan kadınlar.) Yine de bittiği için üzgünüm. Broadway ekosisteminden çok ayrılmaz hissettirdi.

BARON Pek çok operanın yakından bakıldığında tüyler ürpertici olması gibi, kitap da şimdiki haliyle sahnelenemezdi. Bu sezonda, “Some Like It Hot”un hevesli aşırılığında bir “Phantom” varisi görüyorum, ancak bence daha doğru bir karşılaştırma, Hal Prince’e geri dönüşü evren haline gelen “Sweeney” canlanması olacaktır. yenilik bugün olduğu gibi ele alındı.

Soloski Harry Potter şovunda sadece bir ipucu görüyorum.

VİNCENTELLİ “Phantom” mirası, yıllarca, hatta on yıllarca devam eden bir gişe rekorları kıran film nesli ile en çok iş açısından görünür. Üslup ve müzikal olarak kendine özgü kalır (bazıları bunun için Tanrı’ya şükredebilir). “Sweeney Todd”un şu anki canlanışı muhteşem orkestrasyonlara sahip, ancak sahneleme ve performansların çoğu çok ürkek. Bana küflü görünüyor ve Grand Guignol’ün gerektirdiği zevkten yoksun. “Phantom” asla zevkten yoksun olmakla suçlanamaz. Miras açısından, 1988’de en iyi müzikal için en büyük rakibin, farklı türden kalıcı gişe rekorları kıran ve çok daha fazla saygı uyandıran (bazıları hak etmemiş gibi görünse bile) olan Into the Woods olduğunu not etmek ilginçtir. bana göre).

BARON “Phantom” un 80’ler gözlükleri arasında bile bir anormallik olduğuna katılıyorum. (Andrew Lloyd Webber’in müzikalleri arasında bile mi?) Birkaç yıl önce Helsinki’deki Finlandiya Ulusal Operası’nda Phantom’u izledim. 2015 yapımı bir yapımdı ve bence dizinin geleceğinin ne olabileceğinin bir göstergesiydi. Burada orijinal Hal Prince yönetmenliğinden veya Gillian Lynne koreografisinden tamamen farklı bir yapım vardı. Aslında neredeyse tamamen soyutlanmıştı; “Don Juan Muzaffer” seti, 20 fit yüksekliğinde bir korse çerçevesinden oluşuyordu. Tam bir orkestra ve opera bölümleriyle icra edildi ve ben – dolu evle birlikte – ona bayıldım.