Orijinal tuhafların sonuncusu Henry Fambrough 85 yaşında öldü

yüzelli

New member
Başarılı R&B şarkı grubu The Spinners'ın hayatta kalan son kurucu üyesi Henry Fambrough, Çarşamba günü Herndon, Virginia'daki evinde hayatını kaybetti. 85 yaşındaydı.

Ölümü grubun sözcüsü Tanisha Jackson tarafından duyuruldu. Bir neden belirtmedi.

Bay Fambrough, emekliliğini açıkladıktan bir yıldan kısa bir süre sonra ve Bay Fambrough, Billy Henderson, Pervis Jackson, Bobbie Smith, Philippé Wynne ve John Edwards'tan oluşan Spinners'ın 1970'lerdeki klasik kadrosunun göreve başlamasından sadece aylar sonra öldü. Rock & Roll Onur Listesi'ne girdi.

Aynı yıl grup, performans kıyafetlerinin 375'ini Detroit'teki Motown Müzesi'ne bağışladı. Bay Fambrough o gün Motown Stüdyo A'yı gezerken gazetecilere, Spinners'ın 1960'larda orada kayıt yapmaya başlamasından önce “burayı hayal ettiğini” ve bazen karısını stüdyoya gideceğine ikna etmesi gerektiğini söyledi. stüdyoya gittim gece yarısı evden çıktım.

Başlangıçta Domingoes olarak bilinen Spinners, 1954'te Detroit'in kuzey banliyösü olan Ferndale, Michigan'da kuruldu. On yıl sonra grup Motown grubuna katıldı ancak plak şirketi için yalnızca bir büyük hit elde etti: Stevie Wonder'ın ortak yazıp yapımcılığını üstlendiği ve 1970 yılında Billboard Hot 100 listesinde 14. sıraya yükselen “It's a Shame”.

Sanatsal ve ticari atılımlarını 1972'de Atlantic Records'la anlaşıp yapımcı Thom Bell ile çalışmaya başlamalarıyla yaşadılar. Bunu takip eden hitler dizisi ilk 10'a giren single'lar “I'll Bearound” ve “Could It Be I'm Falling in Love” ile başladı ve Dionne Warwick ile ortaklaşa hazırlanan ve 1 numaraya ulaşan “Then Came You” da dahil oldu. 1980'lerin Listelerinde 1974'te Hot 100'e ulaştı. Son hitleri 1980'de “Aşk Tanrısı” ve “Seni Uzun Süre Sevdim” karışık şarkısıydı.

Spinners altı Grammy Ödülü'ne aday gösterildi ancak kazanamadı. 2015 yılında Ulusal Ritim ve Blues Onur Listesi'ne alındılar.

Grubun ana vokallerinin çoğunu Bay Smith ve Bay Wynne üstlendi, ancak Bay Fambrough birkaç şarkının, özellikle de 1973'te R&B'nin 4 numaralı hiti olan “Ghetto Child”ın dikkatini çekti veya onlarla paylaştı.

Henry Lee Fambrough, 10 Mayıs 1938'de Detroit'te doğdu. Hayatta kalanlar arasında 52 yıllık eşi Norma Fambrough; kızı Heather Williams; ve bir kız kardeş, Martha.

Artık orijinal üyeleri olmayan zamanlarının diğer birçok grubu gibi Spinners da turneye çıkmaya devam etti. Bay Fambrough, Nisan 2023'te emekliliğini açıkladıktan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tuhaflar hala burada ve bizi duymak isteyen halkımıza şarkı söylemeye devam ediyor.” Ve bu değişmeyecek. Onların yanında olmaya devam edeceğiz.”

Haberler haberciliğe katkıda bulundu.