Pearl Lam, Hong Kong'daki sanat sahnesini biliyor ve konuşmaktan mutluluk duyuyor

OgreMan

Global Mod
Global Mod
İnci Onlarca yıldır, Hong Kong-A-hayatta kalma büyüklüğündeki galeri sanat sahnesinin ön saflarında yer alıyor ve çevrelerde fikirlerini konuşmak ve şehirdeki en iyi restoranları bilmek için bilinen.

İlk galerisini 2005 yılında ailesinin geliştirme işine katılmak yerine Şangay'da açtı. Dünyayı satın almalarını göstermeye karar vermeden önce sanat dünyasına ilk geldiğinde (yaşını açıklamayı reddetti) kendini “alışverişkolik” olarak nitelendirdi.

Lam, tüm dünyada gizli yetenekleri keşfetmekten gurur duyar. O kurdu Çin Sanat VakfıÇin çağdaş sanatına bağlı olan ve Şangay'daki 70 metrekarelik ikamet programında geçen yıl başlayan ve sanatçılara çalışmalarını genişletmek için ikamet ve kaynaklar sunan bir çalışan olan 2008 yılında.

Perllam Galerileri Bu yıl sekiz sanatçı gösterecek Sanat Basel Hong KongLam, 2025'te Asya sanat dünyasında şehir hakkındaki düşüncelerini tartıştı, çünkü Seul ve Singapur gibi diğer Asya şehirleri kolektif hedefler olarak yaratıldı.

Sanat Basel Hong Kong 2019'da zemini bulmaya devam ettiğinde, ardından sakat bir Covidian kilitlenmesi, Lam şehrin ve Asya'nın geleceğini her zamanki gibi parlak ama zorluklarla görüyor.

Aşağıdaki görüşme işlendi ve sıkıştırıldı.

Sanat Basel Hong Kong'u nasıl görüyorsunuz ve nasıl değişti?

Covid'den önce insanlar gerçekten Asya pazarının büyümesine odaklandı. Protestolarla birlikte, Asya'daki tüm sanat sahnesi çok değişti. Tüm Asya ekonomisi gibi ekonomik olarak da değişti. Hala acı çekiyoruz. Sanat dünyası ekonomi ve finans ile el ele gider. Eğer ekonomi büyük değilse, sanat pazarı harika değil.

Hong Kong'u sanat için önemli bir şehir haline getirmeye ne devam ediyor?

Hong Kong'daki çoğu koleksiyoncu pazarı toplamak için değil, toplamak için satın almıyor. Burada ciddi koleksiyoncular var, bulunduğum diğer birçok şehirden çok daha fazlası. Hong Kong da çok rahat bir yer. Japonya veya Güney Kore'den Singapur'a gitmek sekiz saattir. Hong Kong, Güneydoğu Asya ve Doğu Asya için coğrafi olarak uygundur. Ve çok iyi bir eğlenceye sahip ve galeriler Art Basel Hong Kong için harika bir hafta oluşturmak için birlikte çalışıyor.

Çin sanatı için uzun zamandır kampanya yürüttüler, özellikle Çin soyutlaması. Bunu şimdi nasıl görüyorsun?

Uzun bir süre çok sıcaktı ve şimdi eğilim daha çok çeşitlilikle ilgili. Sanatçılarla ilgili. Siyah sanatçılar, özellikle Afrikalı sanatçılar hakkında. Bu yüzden artık çok havalı veya çok sıcak değil.

Ona nasıl uyum sağladın?

Art Basel Miami'yi yeni ziyaret ettik [Beach]Çin sanatını gösterdik çünkü bence bu sorumluluğum var, ama bunu göstermek istemiyorum. Uluslararası sanatçıları Çinli sanatçılarla birlikte gösteriyorum. Bir sanat pazarına giderseniz, kültürel bir diyalog yaratmak istersiniz.

Art Basel Hong Kong sırasında veya sırasında ne göstereceksiniz?

Fuar sırasında Hong Kong Galerimizde, lake bir ortam olarak kullanan bir Alman Çinli sanatçı olan Su Xiaobai'yi göstereceğiz. Çalışmaları, soyutlamanın uygun bir pazar eğilimi değil, güçlü ve gelişen bir dil olduğunu kanıtlıyor. Yeni bir dizi gösterecek. Birçok Çinli koleksiyoncu veya uluslararası koleksiyoncu işini görmek için bekliyor.

Art Basel Hong Kong'da iki Çinli sanatçı olan Zhu Jinshi ve Zhu Peihong; Nijeryalı sanatçı Alimi Adewale ile birlikte; Fuar sırasında Şangay Galerimizde solo bir gösteri düzenleyecek olan Slovak sanatçısı Michal Korman; Antony Micallef; Bay Doodle (Sam Cox olarak da bilinir); ve Damian Elwes.

Hong Kong'un bir yoldan döndüğü hissi var mı?

Bence Hong Kong hakkında konuştuğumuzda, kendisini Asya finans merkezi olarak tutan şehir hakkında konuşmalıyız. Covid sırasında, birçok gurbetçi Hong Kong'dan ayrıldı ve sadece birkaçı geri döndü. Buna ek olarak, Amerika Çin'e çok yatırım yaptı, bu fonların çoğu taşındı. Ama bence jeopolitik son zamanlarda biraz.

Gelecekte küresel sanat fuarlarını nasıl görüyorsunuz?

Covid iken birçoğumuzun sanat fuarlarını sorguladık. Her sanat fuarına gitmek gerçekten önemli mi? Ve bence bu soru hala tehdit ediyor. Finansmanımızı korumak istiyoruz. Sanat fuarları çok pahalı, bu yüzden seçmeliyiz.

Bu bugünün sanat koleksiyoncularında nasıl oynuyor?

Kripto şeyler var ve bu benim için yeni bir açı. Onlar yeni bir koleksiyoncu grubu. Bunu düşündüğünüzde, çağdaş sanat pazarı 2000'lerden beri çok fazla genişledi, birçok yeni insan içeri giriyor. Bir yatırım olarak sanat alıyorsunuz. Sanat yatırım yapabileceğiniz bir sermayeye benziyorsa, bunun ortadan kalkacağını sanmıyorum. Çin ve Güney Kore'ye baktığınızda, sanat alanları ve sakinleri olan müzeler inşa edilmiştir. Piyasanın daralacağını sanmıyorum. Aslında, pazarın hızla genişleyeceğini düşünüyorum.