Philadelphia Sanat Okulunun Kapanması Başsavcılığın İncelemesine Yol Açtı

OgreMan

Global Mod
Global Mod
Pensilvanya eyaleti başsavcılığı ve eyalet milletvekilleri Cuma günü yaptıkları açıklamada, Philadelphia'daki Sanat Üniversitesi'nin öğrenciler ve öğretim üyeleri için beklenmedik bir şekilde aniden kapatılmasını incelediklerini söyledi.

Pensilvanya Başsavcısı Michelle A. Henry'nin sözcüsü Brett Hambright, “Sanat Üniversitesi'nin aniden kapatılmasından büyük endişe duyuyoruz” dedi. “Kapanma koşullarını ve varlık transferlerini veya kayıplarını değerlendiriyoruz.”

Diğer eyalet milletvekilleri üniversitenin çöküşüyle ilgili daha fazla soruşturma yapılması yönünde çağrıda bulunuyorlar.

Eyalet Senatörü Nikil Saval, “Bir duruşma düzenlemeyi ve eyalet yasama komitelerinde soruşturma için hangi daha geniş soruşturma yetkilerini kullanabileceğimize bakmayı düşünüyoruz” dedi. “Bu, çoğumuzun gözünü Philadelphia'nın sanat altyapısının kırılganlığına açmalıdır ki bu, aldığı destek eksikliği göz önüne alındığında olağanüstü bir durum.”

Yaklaşık 150 yıllık bir kurum olan Sanat Üniversitesi, birçok yerel ressamın, müzisyenin, bestecinin ve aktörün iş bulduğu ve geleceğin sanatçılarını ve yaratıcılarını yetiştirdiği eyaletin bir kültür merkeziydi. Geçtiğimiz hafta üniversitenin kapatılacağının duyurulması, 1.100'den fazla öğrenci ve 700 personelin geleceğini belirsiz bıraktı. Birkaç gün sonra üniversitenin başkanı Kerry Walk istifa etti.

Şimdi eyalet ve yerel yetkililer bu sorunun cevabını arıyor. Philadelphia Kent Konseyi bir karar kabul etti Perşembe günü kapanış duruşmaları yapılacak.

Kararı tanıtan konsey üyesi Mark Squilla bir röportajda, “Bunun birdenbire gerçekleştiği yönündeki yanıt kabul edilemez” dedi. “Bu noktada onlara inanmaya hazır değiliz.”

Yönetim Kurulu Başkanı Judson Aaron da dahil olmak üzere üniversite yetkilileri yorum talebine hemen yanıt vermedi.

öğrenciler Ve Fakülte Üyeler, üniversitenin kapatılması nedeniyle toplu dava açtı. ilk kez bildirildi Philadelphia Inquirer'dan.

Üniversitenin de bulunduğu bölgede eyalet temsilcisi olan Ben Waxman, ofisinin etkilenen öğrencilerden ve öğretim üyelerinden gelen destek talepleriyle dolup taştığını söyledi. Yakın zamanda üniversitenin devlet hibelerine başvurmasına yardımcı olduğunu ve sözleşme müzakerelerine katıldığını söyledi.

Waxman, “Onlara aktif olarak yardım etmeye çalıştım” dedi. “Hiçbir zaman mali bir sorun olduğu söylenmedi.”

Resmi bilgilere göre üniversitenin mali sorunlarının ne kadar ciddi olduğu hala belirsiz. En az bir rapora göre, üniversitenin mütevelli heyeti şunları söyledi: Çözülmesi 40 milyon dolara kadar ihtiyaç duyulan bir mali krizle karşı karşıya kaldı.

Cuma, kapanışın duyurulmasından bir hafta sonra resmi kapanış günüydü. Pek çok kurum mahsur kalan öğrencilere yardım teklifinde bulundu. Point Park Üniversitesi Ve Tapınak Üniversitesi.

Philadelphia şehir merkezinin kalbinde yer alan ve toplamda yaklaşık 600.000 metrekarelik dokuz mülk içeren üniversite kampüsüne ne olacağı konusunda da endişeler var. Birine göre, bu mülklerin piyasa değeri Şehrin vergilendirilmesi iki yıl öncesinden.

Sayın Saval kapatmayı “felaket” olarak nitelendirdi. “Hiçbir durumda bu olmamalıydı” dedi.