Poroşenko'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu sözler: Putin'e geri adım attırdı
Ukraynalı lider, Rusya'nın enerji altyapısına saldırıları konusunda ise "Rus kölesi olmaktansa, soğukta ve karanlıkta yaşamayı yeğleriz" dedi. Dış haberler muhabiri Hilken Doğaç Boran'ın özel röportajı...
Ölüm sessizliği! Rus televizyonları cenaze evi gibi
'RUS KÖLESİ OLMAKTANSA KARANLIK VE SOĞUKTA YAŞARIZ'
Putin'in 'füze' papazı öldürüldü!
RUSYA HERSON'DA PUSUYA MI YATTI?
Rusya'dan 'tahıl anlaşması' açıklaması
'ERDOĞAN PUTİN'E GERİ ADIM ATTIRDI'
Dolayısıyla olmayan bir anlaşmayı ihlal etmemiz söz konusu değil. Ama Türkiye ve BM ile anlaşma imzaladık. Bu iki tarafla etkili bir şekilde iş birliği yapıyoruz. Putin Türkiye, Ukrayna ve BM’ye şantaj yapmaya çalışıyor. Onun tarzı bu. Nükleer silahlarla, nükleer kirlenmeyle, petrol ve gazla, taktiksel nükleer bombalarla da aynı şeyi yapmaya çalıştı. Ukrayna’nın eski cumhurbaşkanı olarak çok önemli bir ders çıkardım. Putin’den korkmayın. Putin’e güvenmeyin. Cumhurbaşkanı Erdoğan cesaret gösterdi, liderlik yaptı ve Putin’e “hayır, ültimatomunu ve şantajını kabul etmiyoruz. Türk gemileri tahıl taşıyan sivil Ukrayna gemilerini korumayı sürdürecek” dedi. Sonrasında ne oldu? Putin 2 gün içinde geri adım attı. “Tamam anlaşmaya geri dönüyoruz” dedi. Türkiye ile imzaladığı bir anlaşma bu, Ukrayna’yla değil. Bu hem Türkiye hem Ukrayna hem de tüm dünya için bir zaferdir. Tüm ekibim adına, Ukrayna halkı adına kalbimin derinliklerinden Türkiye halkına teşekkür etmek istiyorum. Bize muazzam bir destek veriyorsunuz. Gerçek dostluk budur. Türkiye Hükümeti ve Meclisine teşekkürler. Ve tabii ki yakın dostum, Ukrayna’nın büyük dostu ve büyük lider Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkürler. Alıntıdır.

Ukraynalı lider, Rusya'nın enerji altyapısına saldırıları konusunda ise "Rus kölesi olmaktansa, soğukta ve karanlıkta yaşamayı yeğleriz" dedi. Dış haberler muhabiri Hilken Doğaç Boran'ın özel röportajı...
- Hilken Doğaç Boran: Sayın Poroşenko, yayınımıza katıldığınız için teşekkürler. Sormak istediğim birçok soru var. Yakın zamanda cepheyi ziyaret ettiniz. Şimdi neredesiniz? Burası bir sığınak mı? tesis mi? Ne durumdasınız?
Ölüm sessizliği! Rus televizyonları cenaze evi gibi
'RUS KÖLESİ OLMAKTANSA KARANLIK VE SOĞUKTA YAŞARIZ'
- Hilken Doğaç Boran: Kiev’de olduğunuzu söylediniz. Oradaki enerji sorununun farkındayız. Rusya Kiev ve Ukrayna’nın diğer bölgelerinde sistematik olarak sivil ve enerji altyapısını hedef alıyor. Belediye Başkanı Kliçko saldırıların sürmesi durumunda başkentten tahliyelerin başlayabileceğini ifade etti. Nasıl bir operasyondan söz ediyoruz? Siviller kış aylarında nereye gönderilecek?
Putin'in 'füze' papazı öldürüldü!
- Hilken Doğaç Boran: Moskova tarafından Herson’a atanan vali yardımcısının trafik kazasında öldüğü açıklandı. Bunun bölgeden aktardığınız gelişmelerle ilgisi var mı? Ukrayna Ordusu önümüzdeki süreçte şehre girecek mi?
RUSYA HERSON'DA PUSUYA MI YATTI?
- Hilken Doğaç Boran: Rus askerlerinin sivil kıyafetler ile Herson ve çevresindeki evlere konuşlandığına dair iddialar var. Bu konuda herhangi bir istihbarata sahip misiniz? Ukrayna Ordusu bu durumda ne yapar?
Rusya'dan 'tahıl anlaşması' açıklaması
'ERDOĞAN PUTİN'E GERİ ADIM ATTIRDI'
- Hilken Doğaç Boran: Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan sizin de değindiğiniz gibi bu süreçte kilit rol oynuyor. Rusya yakın zamanda Tahıl anlaşmasını askıya aldı. Türkiye’nin devreye girmesi ile Moskova Ukrayna’dan yazılı garantiler aldığını duyurdu ve anlaşmaya geri döndü. Bu süreç ve Türkiye’nin arabulucu ve anlaşmanın taraf olarak rolü hakkındaki görüşleriniz nedir?
Dolayısıyla olmayan bir anlaşmayı ihlal etmemiz söz konusu değil. Ama Türkiye ve BM ile anlaşma imzaladık. Bu iki tarafla etkili bir şekilde iş birliği yapıyoruz. Putin Türkiye, Ukrayna ve BM’ye şantaj yapmaya çalışıyor. Onun tarzı bu. Nükleer silahlarla, nükleer kirlenmeyle, petrol ve gazla, taktiksel nükleer bombalarla da aynı şeyi yapmaya çalıştı. Ukrayna’nın eski cumhurbaşkanı olarak çok önemli bir ders çıkardım. Putin’den korkmayın. Putin’e güvenmeyin. Cumhurbaşkanı Erdoğan cesaret gösterdi, liderlik yaptı ve Putin’e “hayır, ültimatomunu ve şantajını kabul etmiyoruz. Türk gemileri tahıl taşıyan sivil Ukrayna gemilerini korumayı sürdürecek” dedi. Sonrasında ne oldu? Putin 2 gün içinde geri adım attı. “Tamam anlaşmaya geri dönüyoruz” dedi. Türkiye ile imzaladığı bir anlaşma bu, Ukrayna’yla değil. Bu hem Türkiye hem Ukrayna hem de tüm dünya için bir zaferdir. Tüm ekibim adına, Ukrayna halkı adına kalbimin derinliklerinden Türkiye halkına teşekkür etmek istiyorum. Bize muazzam bir destek veriyorsunuz. Gerçek dostluk budur. Türkiye Hükümeti ve Meclisine teşekkürler. Ve tabii ki yakın dostum, Ukrayna’nın büyük dostu ve büyük lider Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkürler. Alıntıdır.