Profesyonel Bir Tasarımcı Gibi Yatak Nasıl Yapılır?

OgreMan

Global Mod
Global Mod
İyi bir karyola ve şilte seçmek önemlidir, ancak en az onun kadar önemli olan başka bir şey daha vardır: yatağınızı yapma şekliniz.

Çarşaflarınız, yastıklarınız ve diğer yatak takımlarınız ve bunların düzenlenme şekli, yatağınızın ne kadar çekici olduğu ve günün sonunda oraya girmenin ne kadar iyi hissettirdiği üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

“Kendinizi rahat ve güvende hissetmenizi sağlayacak bir yatak istiyorsunuz” dedi Peter DunhamLos Angeles'lı iç mimar ve tekstil tasarımcısı. “Harika bir yatak yaşam kalitesini artırır.”

Peki yatak yapmanın en iyi yolu nedir?

Bu göreve yaklaşmanın birçok yolu var, ancak yıllar geçtikçe 62 yaşındaki Dunham, yeni ve özel bir görünümle sonuçlanan bir yaklaşımı geliştirdi. “Sıkı ve canlı olmasını seviyorum” dedi. “Görünüşü oldukça askeri; büyük, büyük bir kese kağıdı suflesine benzemiyor.”

Tabanı hazırlayın

Bay Dunham genellikle yatağı biraz daha yumuşak hale getirmek için önce bir yatak koruyucusu ekler. Makinede kolayca yıkanabildiği için kalın hafızalı köpük kaban yerine ince, kapitone pamuklu kabanı tercih ediyor.

Daha sonra uygun boyutta bir lastikli çarşaf ve büyük boy bir çarşaf ekler. “Kraliçe yatak için kral boy çarşaf kullanıyorum” dedi, “çünkü onu düzgün bir şekilde katlamayı seviyorum.”

Genellikle beyaz, açık mavi veya açık pembe renkte sade, kaliteli pamuklu çarşafları tercih ediyor Deborah Sharpe yatak takımı“Kirli renkli veya koyu çarşafları sevmiyorum” dedi. “Çok fazla boya emiyorlar, bu da çarşafı daha ağır hale getiriyor.”

Keten çarşafları da seviyor; ancak yalnızca başkası ütülüyorsa. Daha dekoratif bir şey isteyen bir müşteri, kenarında işleme detaylı bir üst çarşaf seçebilir.

Isı ekleyin

Üst çarşafın gerçekten gerekli olup olmadığı konusunda devam eden tartışmalara benzer şekilde, yorgan ve battaniyeler konusunda da farklı görüşler var. Bazıları ilkini tercih ederken, Bay Dunham gibi diğerleri ise kesinlikle ikinci kampta yer alıyor.

“Battaniyeleri severim” dedi. “Ve mevsime göre bunları değiştirmeyi seviyorum.”

Sıcak aylarda waffle, kablo örgü veya başka desende dokulu beyaz pamuklu battaniyeyi tercih ediyor. “Amazon da dahil olmak üzere seçebileceğiniz birçok seçenek var” dedi.

Havalar serinlediğinde ise kirli beyaz ya da açık renkli bir kaşmir battaniyeye geçiyor. Matuk.

Bay Dunham, her iki battaniye türü için de üst çarşafı battaniyenin ön kenarının yaklaşık 30 santim kadar yukarısına katlıyor ve düzgün hastane kıvrımları kullanarak her ikisini de yanlardan ve alttan yatağın altına sıkıca sıkıştırıyor.

Yastık seç

Yastık seçimi çok kişisel bir konudur ve genellikle biraz deneme yanılma gerektirir. Bay Dunham ise kavisli, ergonomik bir boyun yastığını tercih ediyor.

Favori bir yastığınız yoksa veya misafirleriniz için bir yatak hazırlıyorsanız, Bay Dunham bir kraliçe veya kral yatakta dört yastık kullanmanızı önerir. “İkisi katı, ikisi daha az katı” dedi.

Üstüne iki yığın koyun, “ya da uyumak için ne kullanmak istiyorsanız onu” diye ekledi ve yastık kılıflarını çarşaflarla eşleştirin.

Yatak örtüsüyle örtün

Mr. Dunham, dekoratif yorgan veya yatak örtüsü içeren tüm fonksiyonel yatak takımlarını içerir.

“Yorgan neredeyse her şey olabilir” dedi, yeter ki yastıklar da dahil olmak üzere yatağın tüm yüzeyini kaplayacak kadar büyük olsun. “Yatak örtüsü olarak düz dokuma kilimler kullandım; Suzani nakışı kullandım.” (Ve aradığını bulamayınca Bay Dunham tasarladı. kendi yatak örtüleri Peru ve Hindistan'daki dokumacılarla.)

Yorganın kenarları yatağın altına sıkıştırılabilir veya indirilebilir ancak yere ulaşmamalıdır.

Malzeme ne olursa olsun gece yatarken yorganın yataktan çıkarılması gerekir. “Yorgan diğer özelliklerinin yanı sıra toza karşı koruma görevi de görüyor” dedi. “O yüzden çıkarıyorum.”

Yumuşak aksesuarlarla stil yaratın

Neredeyse oradasınız: Şimdi rengi ve deseni renklendirmek için birkaç yastık ekleyin.

Bay Dunham, “Burası kendini ifade etmek için harika bir yer” dedi ve renk ve desenlerin yorgan ve odadaki diğer unsurlarla eşleşecek şekilde seçilmesi gerektiğini ekledi.

Bazen yatağın başında dekoratif bir vurgu parçası olarak 40 x 100 cm ölçülerinde tek, uzun bir yastık kullanıyor. Ayrıca bazen birbiriyle eşleşen iki büyük kare yastık kullanıyor ve önlerine zıt desenli bir veya iki küçük yastık yerleştiriyor.

“Bu benim tavanım” dedi. “Kesinlikle dörtten fazla değil.”

Daha serin geceler için daha fazla esneklik istiyorsanız katlanmış bir yorganı, hafif bir battaniyeyi asabilir veya yatağın ayakucuna atabilirsiniz.

Ve en üst düzeyde şımartıcı deneyim için, bitmiş yatağa en sevdiğiniz parfümlerden birini püskürtmeyi önerdi.

Bay Dunham, “İçeriye girdiğinizde biraz kokuyorsunuz” dedi. Dans Ton Lit çamaşır spreyi Frederic Malle'ın yazısı. “Sadece 'Ah evet' diye düşünüyorsun.”

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun.