Roma İmparatorluğunuz hangisi? Erkek olmayan insanlara sorduk.

yüzelli

New member
Stand-up komedyeni Natasha Vaynblat bir haftadır uzaylılar üzerinde çalışıyor. Tüketen gerçekten de öyle dedi.

Ya uzaylılar, büyük siyah gözlü basmakalıp yeşil adam gibi, aslında gelecekte sadece gelişmiş insanlar olsaydı?” Aynı zamanda NBC’nin “Jimmy Fallon Başrollü The Tonight Show” adlı programı için de yazan Vaynblat, bu hafta verdiği bir röportajda şöyle düşünüyordu.

Bu, dedi ki, o Roma imparatorluğu.

Eğer “Roma İmparatorluğu” terimi bu bağlamda garip geliyorsa, bu ya A. neyse ki diğerleri kadar çevrimiçi olmadığınız ya da B. kendi Roma İmparatorluğunuzu düşündüğünüz anlamına gelir.

(C. “Yukarıdakilerin Hepsi”ni de kabul edeceğiz.)

Romanlaşmamış olanlar için bu ay Roma İmparatorluğu hakkında çevrimiçi bir söylem vardı. Pek çok erkeğin özel olarak Roma İmparatorluğu’na takıntılı olduğunu gösteren, birden fazla platformdaki sosyal medya trendine dayanıyor. Bu, başkalarını erkek meslektaşlarına “Et tu?” diye sormaya teşvik etti.

İnternet sonsuz bir içerik zenginliği olduğundan, kadınların ve ikili cinsiyete sahip olmayan kişilerin, herkesin farkında olduğundan daha fazla insanların özel olarak daha fazla düşündüğü konular olarak gevşek bir şekilde tanımlanan kendi Roma İmparatorluklarıyla etkileşime geçmek istemesiyle ters bir trendi ateşledi. ile ilgili. Etrafta kimse yokken düşünceleriniz nereye gidiyor? (Eski adıyla Twitter olarak bilinen X platformunda yaygın olarak paylaşılan bir gönderide, kullanıcı yazdı“Birisi Roma İmparatorluğu’nun kadın versiyonunun ‘Eski en iyi arkadaşınızı en son ne zaman düşündünüz?’ olduğunu söyledi. ve uhhhhhhhhh.”

Kaçırılmak. Tom Holland’ın dudak senkronizasyonunun bu videosu. Prenses Diana. Hepsinin olasılık olduğu ortaya çıktı. WNBA forveti Aliyah Boston’a göre tek bir konu yok: “Aynı anda pek çok farklı şeyi düşünüyorum. Beynimin çalışmaya devam ettiğini hissediyorum.” Ancak Boston, eğer birini seçmek zorunda kalsaydı, bunun kalipsoyla bağlantılı ve Karayipler’de popüler bir müzik türü olan soca olacağını söylüyor.

Vaynblat’ta ayrıca birkaç Roma imparatorluğu var; yabancı olan ve daha ciddi olan: annelik.

“Sürekli düşündüğüm şu oluyor: ‘Anne olmalı mıyım?’ Peki kaç arkadaşımı annelik yüzünden kaybedeceğim?” diyen 36 yaşındaki Vaynblat şunları ekledi: “Sonucum şu ki anne olmayacağım ve sürekli olarak beni onaylayacak birini bulmaya çalışıyorum. Kalacak bir arkadaş.”

“Pachinko” romanının yazarı Min Jin Lee, üniversite bitirme tezinin konusu olan Roma İmparatorluğu’nun eşdeğerini “Sömürge Amerika” olarak tanımladı.

Amerikan kolonileşmesine ilişkin tartışmalar genellikle yerleşimcilerin Yerli Amerikalılara verdiği zarara odaklanırken Lee, beyaz Amerikalıların bir başka mirası olarak gördüğü şeyden de özellikle etkilendiğini söylüyor: romanlarında daha genel olarak araştırdığı bir tema olan “kültürel aşağılık”. . Lee özellikle Fransa ve İngiltere’ye “itaat”i tüm Amerikan kurumlarında yaygın olarak gördüğünü söyledi.

Lee, “Bunu her müzede görebilirsiniz” dedi. “Amerika’da eğitim gören herkesin bir şeyleri olduğunu her literatürde görebilirsiniz. Ve bu onlar için gerçek bir destek.”

Bazen takıntılı düşüncenin nesnesi, Amerika’daki yaşam aşamasına ve yaşamın gerçekliğine dayanır. Broadway’deki “The Cottage” oyununun yazarı Sandy Rustin, özel düşüncesinin çoğunu ABD’de çok sayıda çocuğun okula gönderilmesinden kaynaklanan silahlı şiddetin nasıl durdurulacağı konusuna adadığını söyledi.

Artık her gün egzersizler yapılıyor” dedi Rustin. Oğlu geçen hafta futbol maçındaydı ve kalabalıkta silahlı birinin olabileceği korkusu vardı. “Bu, şu anda bu ülkede yetiştirdiğimiz çocuklarımızın yerel dillerinin bir parçası. Bu artık norm haline geldi. Ve bunu çok derinden rahatsız edici buluyorum.

“Çözüm odaklı biri olarak bunu çok düşünüyorum” diye ekledi.

Berkeley’deki California Üniversitesi’nden astrofizikçi Sanjana Curtis, Roma İmparatorluğu üzerine düşünürken varoluşsal hayranlığını bilimsel geçmişiyle birleştiriyor.

Curtis, “Her gün burada olmamızın ne kadar çılgınca olduğunu, evrenin var olduğunu ve bizim var olmamız için gerçekleşen tüm olaylar dizisini düşünüyorum” dedi.

Curtis bir imparatorluğu düşünmek yerine her birini düşünüyor: Araştırması elementlerin kökenine bakıyor.

“Bu araştırmayı yapıyorum çünkü her zaman her şeyin nerede ve nasıl ortaya çıktığını anlaması gereken kişi ben oldum” dedi Dr. Curtis şunu ekliyor: “Nasıl geldiğimizi anlasaydık, belki de her gün nasıl daha iyi davranacağımızı bilirdik.”

Broadway müzikali “Six”te Anne Boleyn rolünü üstlenen Leandra Ellis-Gaston, mekan hakkında düşünüyor. Daha spesifik olarak, belirli bir konum. (Bunu yapan kocasına danıştı Olumsuz Roma İmparatorluğu’nu düşünün.)

29 yaşındaki Ellis-Gaston, “Sürekli ‘New York ya da hiçbir yer’ deyimini düşünüyorum” dedi. “Her zaman kendime ‘Bu doğru mu, değil mi?’ diye soruyorum. Bazı günler şöyle düşünüyorum: “Bu çok gerçek.” New York’ta ya da hiçbir yerde. New York hayattır” dedi. “Sonra bazen şunu düşünüyorum: ‘Kendimi bir minibüse atmam, köpeğimi ve kocamı alıp dünyayı dolaşmam gerekiyor.’.’”

Ellis-Gaston için İkincil Roma İmparatorluğu: Beyoncé. “Zamanımızın Diana Ross’u” olarak gördüğü sanatçı hakkında çok düşünüyor. Romalılar bile aynı fikirdeydi.

Aktris Ellen Adair’in keşfettiği gibi, Roma İmparatorluğu’nu incelemek yalnızca erkeklerle sınırlı değil. Adair’in Roma İmparatorluğu mu? “Günde en az bir kez” diye düşündükleri Roma İmparatorluğu.

İki cinsiyetli olmayan Adair, geçtiğimiz günlerde başrolünü üstlendiği korku filmi Hearth’ın Londra galası için Avrupa’daydı ve Roma kalıntılarını görmek için Portekiz’e gitmekte ısrar etti. Adair’in annesi, onu çocukluğunda mitolojiye klasik göndermeler ve göndermelerle tanıştıran bir sanat tarihçisidir.

Adair sık sık Roma İmparatorluğu’nun en parlak dönemini düşünmekle kalmıyor, aynı zamanda onun çöküşüyle de ilgileniyor. Sonuçta hiçbir imparatorluk sonsuza kadar sürmedi.

Adair, “İklim değişikliği, teknolojik ilerlemeler ya da buna benzer bir şey yoluyla bir tür toplumsal çöküş göreceğimiz bir noktaya mı gidiyoruz?” diye düşündü. “Biliyorsunuz eğer insanlık yok edilmezse ikinci bir Karanlık Çağ ile mi karşı karşıyayız? Belki.”

Devam ettirdiler: “Birkaç yüzyıl sonra bir hayalet olup ‘Evet, sanki oraya vardığımızı hissediyorum’ demek beni pek şaşırtmazdı.”