Saltburn'deki karakterler 2007'de hangi şarkıları söylerdi?

yüzelli

New member
Sevgili dinleyiciler,

Hafta sonu sonunda, şu anda kimsenin hakkında konuşamayacağı kışkırtıcı, kutuplaştırıcı ve bazen de düpedüz iğrenç bir reşit olma gerilimi olan “Saltburn”ü izledim.

Umut Veren Genç Kadın film yapımcısı Emerald Fennell tarafından yazılan ve yönetilen, şimdiki It çocukları Barry Keoghan ve Jacob Elordi'nin rol aldığı film, Oxford'da buluşan ve daha sonra aynı adı taşıyan kasabada ahlaksız bir yaz geçiren iki beklenmedik arkadaşın kaderini anlatıyor. iki erkek çocuk soylu ailesiyle birlikte yaşıyor.

“Saltburn”, “Brideshead Revisited”ın şeytani derecede karanlık, Y kuşağı versiyonu gibi çalıyor. Ve çok önemli bir kelime var bin yıllık38 yaşındaki Fennell, izleyiciye bu çocukların 2006 Sınıfının bir parçası olduğunu hatırlatan, atmosferik müzikler de dahil olmak üzere döneme özgü sayısız ayrıntıyı bir araya getirmeyi seviyor.

Film müziği o kadar güçlü bir nostalji uyandırdı ki, adeta sarsıldı Sophie Ellis BextorÖnemli bir sahnede kullanılan 2001 neo-disko hiti “Murder on the Dancefloor”, Birleşik Krallık listelerinde ilk 10'a geri döndü. Bu hafta şarkı ilk kez Billboard Hot 100 listesine girdi.

Fennell, filmin çoğunluğunun 2007 yazında geçtiğini doğruladı ve o zamandan bu yana sosyal medyadaki senaristler, filmin kronolojik olarak en sorgulanabilir kültürel referanslarına dikkat çekmeye başladı. (Örneğin: Karakterlerden bazıları yalnızca bu yaz sinemalarda gösterime giren Superbad filminin DVD'sini izliyor.)

En berbat müzik ipucu karaoke sahnesidir Flo RidaEkim 2007'de yayınlanan ve ancak 2008'in başında küresel bir hit haline gelen parti marşı “Low”. Dikkatli dinleyiciler ayrıca şunu da belirttiler: Atari ateşi 2007 ortalarında piyasaya sürülen şarkı, 2006 öğretim yılının başında geçmesi beklenen bir bar sahnesinde geçiyor. MGMT2007 yazında durgun bir montajın soundtrack'ini oluşturan “Time to Pretend”, sonbahara kadar çıkmayan bir albümde yer aldı. (Filmin müzik süpervizörü şöyle cevap verdi: “Bu gerçekten olabildiğince yakın, sırf sizi tekrar aynı duruma sokmak için. Birkaç yıl sonra olsaydı, bu kesinlikle hayır olurdu.”)

Yine de filmi izlediğimden beri bu kelime oyunlarına kafayı taktım ve tek bir soru üzerinde düşündüm: Ne oldu? istemek Saltburn'deki karakterler gerçekten 2007 yazında duymuşlar mıydı? Bugünün çalma listesi benim buna cevap verme girişimimdir.

Ben profesyonel bir müzik süpervizörü değilim, ne de kraliyet soylularının bir üyesiyim; İngiliz bile değilim. Ancak beni bu özel çalma listesini oluşturmak için olağanüstü nitelikli kılan niteliklerim var: 2007 yazında, neredeyse 160 GB'lık iPod'u olan, yükselen bir üniversite öğrencisiydim.

Saltburn'ün çaldığı yılın sonunda hazırladığım söz konusu iPod'daki çalma listesi de dahil olmak üzere bir dizi birincil kaynağa başvurdum (“2007 Kötüydü” başlıklı, Bekarlığa Veda melodramı ve nedenleri ile birlikte). Bunu gerçekten yapamam. şimdi Hatırla). Yıl”). Müzikleri “Saltburn”de yer alan bazı sanatçılar tanıtılıyor (MGMT, Blok partisi) ve şarkıları öyle olmayan ancak sesleri bana göre dönemi güçlü bir şekilde çağrıştıran bazıları (MIA, Sıcak yongaAughts sesinin yazarı Timbaland). Muhtemelen filmin gerçek müziği kadar tam anlamıyla İngiliz değil, ama ne yazık ki üniversiteye gitmedim, “üniversiteye” gittim.

Muhtemelen anlayabileceğiniz gibi, bu çalma listesini bir araya getirirken çok eğlendim. Bu sese “indie kalitesiz” diyebilirsiniz ama ben buna sadece “20'li yaşların başı” diyeceğim.

Spotify'da okurken dinleyin.

1. MGMT: “Rol Yapma Zamanı”

Komik, belki de tam uygun, benimki ilk şarkı Aslında 2007 iPod Çalma Listesi, Saltburn'de öne çıkan bir şarkıdır. Bu yıl üniversite radyo istasyonu ofisimde çok az albüm MGMT'nin glam-pop çıkışı Oracular Spectacular kadar hararetle tartışıldı. Teknik olarak 2 Ekim'e kadar yayınlanmamış olmasına rağmen bu şarkı, dönemin soundunun o kadar mükemmel, montaja hazır bir düzenlemesi ki, bu parçayla Fennell'e biraz şiirsel bir lisans vereceğim. (YouTube'da dinleyin)

2. kaşık: “Yapma Evah”

2007 iPod çalma listemden, o yaz çokça çaldığım başka bir albümden bir tane daha: Spoon'un zahmetsizce melodik olan altıncı albümü “Ga Ga Ga Ga Ga.” Saltburn'ün zarif bir şekilde tüketilen sakinlerinin bu bas çizgisine sallandıklarını hayal edebiliyorum. (YouTube'da dinleyin)

3. Johnny Boy: “Siz daha çok ayakkabı alan nesilsiniz ve hak ettiğinizi alırsınız”

Dinlemeye değer herhangi bir 2007 çalma listesi, bir müzik blogundan indirilen en az bir yarı belirsiz, eleştirmenlerce beğenilen indie-pop parçasını içermek zorundaydı. Kısa ömürlü İngiliz ikili Johnny Boy'un 2006'daki bu şarkıcısı bu hedefe büyük bir yetenekle ulaşıyor. (YouTube'da dinleyin)

4. MIA: “Boyz”

Aynı zamanda MIA'nın cesur, çarpıcı ikinci albümü Kala'nın da yazıydı ve bana göre hâlâ onun en büyük başarısı olarak varlığını sürdürüyor. Her ne kadar “Kala” ağustos ayının başına kadar piyasaya sürülmemiş olsa da bu coşkulu single haziran ayında geldi ve sezonun gidişatını belirledi. (YouTube'da dinleyin)

5. Sıcak Çip: “Okuldan Çocuk”

Aslında bu şarkının Saltburn'de kullanılmadığına inanamıyorum: başlık her şeyi anlatıyor! İngiliz elektro-pop grubu Hot Chip'in atmosferik dans pisti marşı 2006'da piyasaya sürülmesine rağmen, ertesi yaz, özellikle de single listesinde 40 numaraya kadar yükseldiği Birleşik Krallık'ta hâlâ geniş çapta çalınacaktı. (YouTube'da dinleyin)

6. Justin Timberlake ve Timbaland: “SexyBack”

Bir sonraki yaz her yerde karşımıza çıkacak bir diğer 2006 müzik grubu, Timbaland yapımı “SexyBack”, Justin Timberlake'in ticari popülaritesinin zirvesindeyken piyasaya sürüldü. Ve poptimistlerin onayladığı yenilikçi şöhreti. (YouTube'da dinleyin)

7. Krayzie Bone'un yer aldığı Chamillionaire: “Ridin'”

Bu, “Low”un yerine koyacağım şarkıydı: anında tanınabilen, dönemi tanımlayan başka bir hip-hop parçası, ancak bu noktada o kadar uzun süredir ortalıkta dolaşan bir şarkı ki, Donkişotvari bir adam bunu yapabilirdi. inanılır gibi, karaokede onu parçaladım. (YouTube'da dinleyin)

8. Nelly Furtado: “Yönetici”

2007 yazında birisi Furtados'un gösterişli ve hafif havalı alternatifi olan “Maneater”ı giyinceye kadar bu bir parti değildi. diğer Şehvetli bir kadını konu alan 2006 tarihli single. (YouTube'da dinleyin)

9. Blok Partisi: “Ziyafet”

Elbette “Saltburn”de post-punk canlandırmacıları Bloc Party'nin 2005'teki ilk albümü “Silent Alarm”dan bir şarkı yer alıyordu; “Bu Modern Aşk” yerine bu daha sürükleyici ve kuşkusuz daha akıldan çıkmayan bu seçkiyi seçerdim. (YouTube'da dinleyin)

10. Kız Konuşması: “Zıpla”

Ve son olarak, Girl Talk'un 2006'daki hiperaktif karma yapıtı “Night Ripper”dan bir parçadan başka hiçbir şey “80'lerin ortasından sonuna kadar üniversite partisi” diyemez – ya da belki sadece yardımcı kabloyu kullanan biri albümün tamamını çalar ve çalar bitirmek için başla. (YouTube'da dinleyin)

Onları koroya getirin,

Lindsey

Amplifikatör çalma listesi

Spotify'da dinleyin. Bu oynatma listesini her yeni haber bülteninde güncelliyoruz.

“2007: 'Saltburn' Yazı” şarkı listesi.
Parça 1: MGMT, “Rol Yapma Zamanı”
Parça 2: Kaşık, “Don't You Evah”
Parça 3: Johnny Boy, “Siz daha fazla ayakkabı satın alan nesilsiniz ve hak ettiğinizi alırsınız”
Parça 4: MIA, “Boyz”
Parça 5: Sıcak Çip, “Okuldan Çocuk”
Parça 6: Justin Timberlake ve Timbaland, “SexyBack”
Parça 7: Krayzie Bone ile Chamillionaire, “Ridin'”
Parça 8: Nelly Furtado, “Maneater”
Parça 9: Blok Partisi, “Ziyafet”
Parça 10: Kız Konuşması, “Bounce That”

Ekstra şarkılar

İngiliz müzisyen ve şairi tanıttıktan sonra Labi Siffre Cuma günkü haber bülteninde, bir Times editörü bana Siffre'nin 1975 tarihli son derece eğlenceli şarkısı “I Got The…”'in bağlantısını gönderdi; bu şarkı, Eminem'in 1999'daki yıldız single'ı “My Name Is”de dikkat çekici bir şekilde örneklendi. Bu durumun beni çok şaşırttığını itiraf ediyorum. Bu aynı zamanda beni sizinle paylaşmak istediğim iki etkileyici gerçeğe yönlendirdi.

Öncelikle bu Beck ve üreticileri toz kardeşler 1999'daki Midnite Vultures albümünden bir single'da “I Got The…”'i denemeyi planlıyordum ama Eminem onu geride bıraktı. (Ne olabilirdi!) Daha da etkileyici olanı, Siffre'nin Eminem örneğini yapımcıya vermeyi reddetmesiydi. Dr. Dr. ta ki Siffre'nin homofobik olarak sınıflandırdığı tüm metinler kaldırılıncaya kadar. Siffre, yıllar sonra verdiği bir röportajda, “Kurbanlarına değil, fanatiklere iftira atın” dedi. “Bu tembel yazı tipi kaldırılıncaya kadar prova haklarını reddettim.” Keşke her Eminem şarkısı Labi Siffre testinden geçmiş olsaydı!