Sanat grupları ve bağışçılar Los Angeles sanatçıları için yangın yardım fonu başlattı

yüzelli

New member
Getty ve Los Angeles County Sanat Müzesi gibi büyük müzelerin yanı sıra Katar'daki Sheikha Al Mayassa bint Hamad bin Khalifa Al Thani gibi hayırseverler ve Steven Spielberg'inki gibi vakıflar, Kaliforniya'da toplanan ormanlardan etkilenen sanatçıları desteklemek için bir fona 12 milyon dolar ayırdı. yangınlar.

Katherine E, “LA canlı bir sanat kültürüdür; dibe vurmasını istemiyoruz, bir şeyler kaybetmiş sanatçıların kalkıp gitmesini istemiyoruz ve insanların da onları unutmasını istemiyoruz” dedi. Fleming, J. Paul Getty Trust'ın genel müdürü. “İnsanlardan katılmalarını istediğimizde bu açık bir kapıyı açmak gibiydi.”

Organizasyon, LA Sanat Topluluğu Yangın Yardım Fonu adı verilen girişimin “evlerini, stüdyolarını, geçim kaynaklarını kaybeden veya Los Angeles'taki yıkıcı yangınlardan başka şekilde etkilenen tüm disiplinlerden sanatçıları ve sanat profesyonellerini desteklemeyi” amaçladığını söyledi.

Fon, sanatı teşvik eden bir kuruluş olan Kültürel Yenilik Merkezi tarafından yönetiliyor. Başvurular Pazartesi gününden itibaren merkez veya Getty Center aracılığıyla kabul edilecek.

Sanatçılara yönelik diğer finansman çabaları GoFundMe sayfaları, bağış merkezleri ve Google Dokümanlar aracılığıyla daha fazla tabana yayıldı.

Katkıda bulunanlar arasında Helen Frankenthaler Vakfı; Andy Warhol Görsel Sanatlar Vakfı; Doğu Batı Şeria; Ford Vakfı; ve LACMA, Hammer ve Los Angeles'taki Çağdaş Sanat Müzesi'ni içeren Mohn Sanat Kolektifi.

Mellon Vakfı başkanı Elizabeth Alexander, Los Angeles hakkında şunları söyledi: “Burası Amerika Birleşik Devletleri'nde inanılmaz derecede güçlü, karmaşık, güzel ve tamamen çok kültürlü bir yer.” “Bu trajik yangınlar çıkar çıkmaz halkımızdan yardım etmemiz gerektiğini açıkça ortaya koyan olağanüstü hikayeler duyduk.”

“Sanat ve arşiv kaybının boyutunu hâlâ tam olarak bilmiyoruz” diye ekledi. “Bunun sadece 1. seviye olduğu açık.”

Katılan kuruluşlar arasında film yapımcısı George Lucas'ın Hobson/Lucas Ailesi Vakfı; Spielberg ve Kate Capshaw'ın Hearthland Vakfı; Robert Rauschenberg Vakfı ve A&L Berg Vakfı.

Dünyanın en büyük galerilerinden ikisi katkıda bulundu: Gagosian ve Hauser & Wirth.

LACMA'nın yöneticisi ve genel müdürü Michael Govan, “Bu topluluk ruhu hemen harekete geçti” dedi. “Bu kadar dağınık olan Los Angeles'ın bu kadar hızlı bir şekilde bir araya gelmesi bir nevi dönüm noktası. Bunun bir örneği var mı bilmiyorum.”