Sanat koleksiyoncusu Los Angeles'taki yangında Warhol ve Harings'i kaybettiğini söylüyor

OgreMan

Global Mod
Global Mod
Alevler Los Angeles'ın Pacific Palisades semtindeki evine yaklaştıkça ve ergenlik çağındaki kızı telefonda tahliye edilmesi için ona yalvarırken, Ron Rivlin taşıyabildiği kadar üç Andy Warhol'u da yanına alarak kaçmaya karar verdi.

Rivlin, “Bunları aldım ve yürürken tepede önümde ateşi gördüm” dedi.

Birkaç gün sonra geri döndüğünde evinin ve onunla birlikte geniş sanat koleksiyonunun da yok edildiğini gördü. Rivlin iki düzineden fazla Warhol'u kaybettiğini söyledi – onların sahibi Batı Hollywood'da bir galeri Keith Haring, Damien Hirst, John Baldessari ve Kenny Scharf'ın eserlerinin yanı sıra Warhol'da uzmanlaşmıştır.

Pazartesi günü Rivlin, yaklaşık beş yıl önce sanat koleksiyonu için özel olarak inşa edilen eski evinin bulunduğu yere dönerken “Bu noktada toz var” dedi.

Artık burası bir moloz çukuru. Rivlin, bükülmüş metal ve ufalanan betonun içinde bileklerine kadar durarak terk etmek zorunda kaldığı sanat koleksiyonunun kalıntılarını arıyordu.

Rivlin, evinde 200'den fazla sanat eserinin yakıldığını ve bunun milyonlarca dolarlık hasara yol açtığını tahmin etti. Kaybolan eserler için ilk sigorta talebini kendisinin yaptığını söyledi. Birçok sanat sigortacısı olası büyük kayıpları öngörüyor.

Yangın tehlikesinin her zaman endişe verici olduğu Los Angeles'ta müzeler, koleksiyonlarını korumak için büyük çaba harcıyor. Bir süre Palisades Yangını'nın zorunlu tahliye bölgesinde bulunan bir Los Angeles sanat kurumu olan Getty Center, yangına dayanıklı taş, beton ve korumalı çelikten inşa edilmiş ve iyi sulanan bir manzarayla çevrelenmiştir. Şu ana kadar kurtululdu.

Ancak Rivlin'inki gibi özel sanat koleksiyonları daha savunmasız olma eğilimindedir. Özel evlerdeki sanat eserleri kayıplarının boyutu ise yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Rivlin evinin her odasına fıskiyeler yerleştirmişti ama Warhol'ları Palisades'i kasıp kavuran yangından korunmamıştı. Yangın o kadar hızlı yayıldı ki onu galeriye götürmeye zaman olmadı.

Rivlin'in Sunset Bulvarı'ndaki galerisi Revolver'ın yöneticisi Melanie Breitman, “'Aman Tanrım, sanatı oradan çıkarmamız gerekiyor mu?' diye düşünmek için pek fazla zaman yoktu” dedi.

51 yaşındaki Rivlin, müzik endüstrisindeki kariyerinin ardından sanat dünyasına geldi. 2011 yılında ilk Warhol'unu aldığında bir takıntısı başladı; Sanatçıya adanmış galerisinin yanı sıra, FBI ile istişarede bulundu Sahteleri tespit etmek için.

Rivlin, Palisades'e taşındığında, o neslin sakinleri için gece hayatının bir nevi destekçisi haline geldi. Rivlin'in Palisades evini Brand Lost aracılığıyla satan arkadaşı Max Abadian, “Burası herkesin geldiği evdi” dedi. .

Rivlin, kaybettiği Haring'ler arasında, Warhol'un Mickey Mouse benzeri bir karakter olarak yer aldığı “Andy Mouse” başlıklı 1986 tarihli bir serigrafi baskının ve 1988 tarihli bir çizgi filmin de bulunduğunu söyledi. “Totem” adı verilen kontrplak oyma heykel.

Rivlin'e göre duygusal açıdan daha da değerli olan, yangında kaybolan aile fotoğraf albümleriydi.

Bölgede devam eden çok sayıda yangın nedeniyle galerisinin de aynı kaderi paylaşabileceğinden endişe duyan Rivlin'in, gerekirse sanat eserini bir kamyona yüklemeye hazır bekleyen personeli var.

Yangından sonra mahalleye ilk döndüğünde Rivlin, yıkımın boyutu karşısında şaşkına döndüğünü söyledi.

“Kayıplara teslim oldum” dedi. “Bu benim mülkümle ilgiliydi ama aynı zamanda tüm komşularımın mülküyle de ilgiliydi. Çok umudumu kaybettim. Doğrusunu söylemek gerekirse oraya geri dönmeyi düşünmemizin bile imkansız olacağını düşündüm.”

Ancak Pazartesi günü evine dönüp molozları kazmaya başladığında geriye ne kaldığını fark etti.

Ofisinde bir dosya dolabı, ailesinin Cadılar Bayramı için bahçeye yerleştirdiği 14 metrelik bir iskeletin tabanını ve molozların arasında ev numarasını tanımlayan metal numaraları keşfetti: 7-5-0, sıfır. kırılmış at nalı şeklinde.

Mülkünün arkasında bir sanat eseri kaldı. Bu bir Paslanmaz çelik heykel Sanatçı Michael Benisty'nin el ele tutuşan iki figürü tasvir ettiği bu figür, kısmen eridikleri izlenimini vermeyi amaçlıyor. Yan yatıyordu ama iyi durumda görünüyordu.

Rivlin, “Bugün bana umut verdi” dedi.

Kirsten Noyes araştırmaya katkıda bulunmuştur.