Sandra Hülser, ilgi odağı olmaktan rahatsız

yüzelli

New member
Sandra Hülser, başrol oynadığı “Anatomy of a Fall” ve “The Zone of Interest” adlı iki filmin geçen yıl Cannes Film Festivali'nde yarışmaya seçildiğini öğrendikten sonra, bunların ne anlama gelebileceği konusunda biraz endişelendi. anonimlik. Alman aktrisin şöhretle her zaman hassas bir ilişkisi oldu: 2016'nın acı-tatlı uzun metrajlı filmi “Toni Erdmann”daki rolünün yanı sıra, çoğunlukla dikkat çekmedi ve Alman tiyatrosunda çalıştı.

Ancak bundan sonra olanlar onun en çılgın beklentilerini bile aştı. Hülser'in kocasını öldürmekle suçlanan bir kadını canlandırdığı Fransız draması “Anatomy of a Fall” festivalin en büyük ödülü olan Altın Palmiye'yi ve Holokost drama filmi “The Zone of Interest”i kazandı. Grand Prix'i veya ikinciliği kazandı. Los Angeles Times onu “Cannes Kraliçesi” olarak taçlandırdı ve birkaç hafta içinde Leipzig'deki evinden Hollywood'a gidecek ve burada “Anatomi” dalında en iyi kadın oyuncu ödülüne aday gösterilen Oscar'lara katılacak.

Bu ilgi Hülser için zorlu, bazen de bunaltıcı oldu ve şimdi adaylığın ve bunun getirdiği incelemenin kendisi ve kariyeri için ne anlama geldiğiyle boğuşuyor. Leipzig'de yakın zamanda yapılan bir röportajda “Bu, daha önce parçası olmadığım bir insan topluluğuna kabul edilmek anlamına geliyor” dedi. “Fakat bunun başarı anlamına mı geldiğini yoksa her şeyi kolaylaştırıp kolaylaştırmadığını bilmiyorum.”

Masanın altında siyah Weimaraner'ıyla bir kafede otururken, yeni keşfettiği küresel şöhretinden bahsederken sıcak ama biraz çekingendi. 45 yaşındaki Hülser, “Hayatımı seviyorum. Dairemi seviyorum. Günlük hayatımı seviyorum. Doldurmam gereken hiçbir şey yok. Bunun olmasını beklemedim” dedi. “Ama bu şu anlama geliyor: ” İnsanlar artık daha önce yapabileceğime inanmadıkları şeyleri yapabileceğime inanıyor.”

Bunun aynı zamanda şaşırtıcı olduğunu da belirtti çünkü “Bir Düşüşün Anatomisi” tipik bir Oscar filmi değil. Odak noktası, Hülser'in Sandra adlı Alman yazar karakterinin kocasını pencereden dışarı itip ölümüne neden olup olmadığı sorusudur. Film, yargıcın ve izleyicinin olası suçluluğunu tartması gereken bir dizi mahkeme salonu sahnesiyle sona eriyor.

“Bir Düşüşün Anatomisi” yönetmeni Justine Triet, bir e-postada, Hülser'in “set içinde ve dışında baştan çıkarıcılığın olmaması” ile karakterize edildiğini ve “ne düşündüğünü ve ne olduğunu söylediğini” söyledi. dürüstlük, “muhtemelen sette ona çok fazla güç veriyor: O gerçek.”

Hülser'e göre performans birçok kadın tarafından olumlu karşılandı. “İnsanlar bu filmi çok kişisel algılıyor” diyen Hülser, vizyona girdiğinden bu yana kendisine ilişki öykülerini anlatan veya kadın düşmanı davalara yakalandığını anlatan kadınların kendisine başvurduğunu da sözlerine ekledi.

Ama bunun neden bu kadar sinir bozucu olduğunu söyleyemedi. “Pazar araştırmacısı olmalıyım, değil mi?” dedi. (Hüller röportajlarda spekülasyon yapmaktan hoşlanmaz.)

“İlgi Alanı” yeteneklerinin çok farklı bir vitrini sunuyor. Filmde, imha kampının hemen yanında aile içi mutluluktan keyif alan Auschwitz komutanı Rufolf Höß'ün eşi Hedwig Höß'ü canlandırıyor. Filmin İngiliz yönetmeni Jonathan Glazer, bir e-postada, Hülser'in “başkalarının acılarını tamamen normalleştiren birinin temel çirkinliğini” tasvir etmek için “iç hayatını silebildiğini” söyledi.

Hülser'in, filmde Nazileri oynamama yönünde uzun süredir devam eden kuralını ihlal ettiğini, bunun kısmen Glazer'ın Holokost tasviriyle ilgili hassasiyetlerle derinden ilgilendiğini hissettiğini söyledi. Filmin fazla stilize edildiği veya Höß ailesine fazla odaklandığı yönündeki eleştirilere karşı kendini savundu. “Bu film tamamen kurbanlarla ilgili” dedi. “İzleyicilerin bunu faillerle değil, acılarla ilişkilendirdiğini düşünüyorum.”

Polonya'daki gerçek kampın bitişiğindeki bir sette çekilen Glazer, aynı anda birden fazla statik kamerayla çekim yaptı ve bazen oyunculara ne zaman hareket ettiklerini söylemedi. (Hüller'in kendi Weimaraner'ı ekranda ailenin köpeğini canlandırıyor.) Hülser, bu yaklaşımın kendi sahne geçmişine çok uygun olduğunu çünkü aynı zamanda tiyatro yönetmenliği de yapan Glazer'ın “kameranın yönü ile ilgilenmiyor, bu yüzden çekmeyiz.” “Tek yönde hareket etmeyin.”

Batı Almanya'daki Schauspielhaus Bochum'un sanat yönetmeni ve Hülser'le sık sık birlikte çalışan Johan Simons, bir telefon röportajında, “The Zone of Interest” filminden bir sahnede, Hülser'in oyuncu olarak olgunluğunun bir işaretine dikkat çekti. Yahudi bir kurbandan aldığı kürk mantolu karakter. “Başka herhangi bir aktörün seyirciyi o kişiyi anlama yönünde harekete geçirmeye çalışacağını düşünüyorum” dedi. “Fakat Sandra onu derinliği ya da gerçek duyguları olmayan bir kadın gibi canlandırıyor; çünkü bir an bile kendini beğenmiş olmaya çalışmıyor.”

Simons, “Yaptığı şeyin daha büyük bir şeye hizmet ettiğinin her zaman farkındadır” diye ekledi. “Nereden geldiğini biliyor.”

Halen Doğu Almanya'nın bir parçası olan küçük Friedrichroda kasabasında doğan Hülser, Berlin Duvarı yıkıldığında 11 yaşındaydı ve “The A-Team” ve “MacGyver” gibi Amerikan televizyonlarını izlerken oyunculuğa ilgi duymaya başladı. Liseden mezun olduktan sonra Berlin'e taşındı ve Stanislavski'nin oyunculuk yönteminden büyük ölçüde etkilenen bir oyunculuk okuluna kaydoldu. (“Bunun ne anlama geldiğini gerçekten bilmiyorum,” dedi gerçekçi bir tavırla. “Tüm teori derslerini atladım.”)

Hülser “Berlin'de yaşamayı gerçekten çok sevmiyordu” dedi ve mezun olduktan sonra memleketinin yakınındaki Jena'daki devlet destekli tiyatroda kalıcı oyunculuk topluluğuna katılmak için şehri terk etti ve ardından İsviçre'nin Basel kentindeki tiyatrolara katıldı. ; Münih; ve Bochum.

Son yirmi yıldır Almanya'nın en yaratıcı tiyatro oyuncularından biri olarak ün kazandı. Tiyatroların oyuncuları kadrolu olarak işe aldığı ülkenin devlet destekli sistemi, Hülser'e istikrarlı bir gelir sağladı ve ona alçakgönüllülüğün ve takım çalışmasının önemini öğrettiğini söyledi.

“Bu bir topluluk” dedi. “Yıllarca her gün gardırobunuzu görürseniz, bir şeyleri yüzüne fırlatamazsınız.” Film rollerini seçerken de benzer bir felsefe uyguladı ve yalnızca işbirlikçi bir yaklaşıma izin veren yönetmenlerle çalıştığını ve “Don” olduğunu açıkladı. aktörleri nesnelere ya da deneklere dönüştürmeyin.”

Bu felsefe onun mevcut durumuna ilişkin kararsız görüşünü açıklıyor. Huller, muhabirlerin kendisi hakkında konuşmak için ailesi ve okul arkadaşlarıyla iletişime geçmeye çalışmasının kendisini dehşete düşürdüğünü söyledi. “İnsanlar sizin herkese ait olduğunuza veya halka karşı bir göreviniz olduğuna inanıyor” dedi. “Kontrol edemiyorum.”

Ayrıca ani şöhretinin meslektaşlarının çalışmalarını gölgede bırakmasından da korkuyordu. Hülser, başrolünü üstlendiği Luis Buñuel filminin sahne uyarlaması olan “Yok Edici Melek”in performanslarının, aylar süren zayıf katılımın ardından Oscar adaylığının ardından biletlerinin tükendiğini endişeyle kaydetti. Pek çok seyircinin sırf onu görmek için bilet aldığından şüpheleniyordu. “Elbette meslektaşlarım ne olduğunu biliyor. Ama bunu birlikte geliştirdik” dedi. “Beni üzüyor.”

Yine de dikkati en iyi nasıl kullanacağını düşündüğünü söyledi. Gelecek yıl doğu Almanya'nın Halle şehrinde ilk yönetmenlik denemesini yapmayı planlıyordu ve aynı zamanda yeni oyunculuk projeleri için “birçok senaryo” okuyordu. Zekice, bunların çoğunun “Anatomy of a Fall”daki rolüne benzer şekilde “daha karanlık bir karakter” oynayacağı “evlilik çatışmalarına” odaklandığını belirtti. “Daha ilginç şeylerin geleceğini” öngördü.

Bunun daha uzak bir şeyi de içerebileceğini söyledi; hatta belki bir aksiyon filmi. Nazi filmlerine karşı olmasının yanı sıra, “silahı erotikleştirecek” her türlü projeye karşı olduğunu söyledi ancak çocukken havalı tabancalarla “harika bir atıcı” olduğunu muzip bir şekilde ekledi.

Ne yaparsa yapsın beklentiler eskisinden daha büyük olacaktı. “İşimde en çok sevdiğim şeyin sessizce bir şey üzerinde çalışmak, sonra onu göstermek ve sonra onu bitirmek olduğunu fark ettim” dedi. “Bu artık mümkün değil. Ben anladım.”