Satürn'ün dönüşü için 7 olağanüstü şarkı

yüzelli

New member
2. Şüphesiz: “Yapay tatlandırıcı”

Kozmik bir kimlik krizini mükemmel bir şekilde özetleyen bu öfkeli yeni dalga rock'çısında Gwen Stefani, “Satürn'ün dönüşü” şarkısını söylüyor. “Hayatımı yargılıyorum, sorguluyorum.”

▶
Dinlemek Spotify, Apple Müzik veya YouTube

3. REM: “Satürn'ün Dönüşü”

No Doubt'un “Return of Saturn” albümünden bir yıl sonra REM, aynı astrolojik fenomeni ismiyle anan bu kasvetli piyano baladını içeren on ikinci stüdyo albümü “Reveal”ı yayınladı. Ancak bu şarkı kişisel bir keşif değil, daha ziyade bir süpermarkette geç vardiyalı bir çalışanın binanın çatısına çıkıp gece gökyüzüne bakarak uyanmasını konu alan bir karakter çalışmasıdır.

▶

4. Stevie Wonder: “Satürn”

Wonder'ın Dünya'dan kaçmayı ve altıncı kayada güneşin önünde ütopik bir varoluş yaşamayı hayal ettiği bu şarkı, gezegenin gökyüzündeki konumundan çok, gezegendeki yaşamın eğlenceli bir yorumuyla ilgili: “İnsanların bulunduğu Satürn'e geri dönmek” smile/Don Arabalara ihtiyacımız yok çünkü uçmayı öğrendik.” Ancak Wonder'ın uzun zamandır maneviyatın tüm biçimlerine aşina olduğunu ve 26 yaşında “Hayatın Anahtarındaki Şarkılar”ı yayınladığını düşünürsek, belki de şöyle düşünüyordu: ne olacağı hakkında.

▶

5. Vashti Bünyan: “Önce Burada”

İngiliz folk şarkıcısı-söz yazarı Vashti Bünyan, büyük kült klasik Just Another Diamond Day adlı ilk albümünü 1970 yılında çıkardı. İkinci kitabı, güzel “Lookaftering”i 60 yaşındayken yayınlaması 35 yıl sürdü. Birkaç yıl önce, Bünyan 50'li yaşlarının sonlarındayken, genç nesil müzisyenler onun müziğini yeniden keşfetmiş ve ona yeniden yazmaya ve kaydetmeye başlama güvenini vermişti. Bana ikinci bir Satürn dönüşü gibi geliyor. (Ve bu, “Lookaftering”deki dejà vu uyandıran parça için de geçerli.)

▶

6. Hayley Williams: “Çiçek Açarken Beni İzle”

Paramore'un solisti Hayley Williams, röportajlarında Satürn'ün dönüşü konseptini defalarca tartıştı ve grubun 2017 albümü After Laughter'ı “hayatımdaki önemli bir dönüm noktasının” işareti olarak nitelendirdi. Ancak Satürn'e dönüşünün derslerini gerçekten özümsemiş göründüğü albüm, 2020'deki solo albümü “Petals for Armor”du.

▶

7. Şüphesiz: “Yeni”

“Return of Saturn”den başka bir parçayla çıkmak zorunda kaldım ve bu muhtemelen albümdeki en sevdiğim şarkı. Prodüksiyonu Talking Heads'den Jerry Harrison (!) tarafından yapılan bu şarkı, başka bir şeyin parlak başlangıcını müjdeliyor – Musgraves, “Deeper Site”de şu şarkıyı söylerken yankılanıyor: “Her şeyin parlaklığını kaybetmesi doğaldır, diğerlerinin de öyle olması doğaldır” Her şey parlayabilir .”