Şimdi dinlemeniz gereken 9 yeni şarkı

yüzelli

New member
▶
Dinlemek Spotify, Apple Müzik veya YouTube

4. Angelica Garcia: “Juanita”

Bu etkileyici parçayı yakın zamanda Cuma çalma listesine koyan Jon Pareles'e teşekkür ederiz: Kaliforniyalı müzisyen Angélica Garcia'nın bundan sonra yayınlayacağı her şeyi şimdi sabırsızlıkla bekliyorum. “Juanita” cumbia'dan ilham alan bir ritimle dans ediyor, ancak Garcia aynı zamanda uğultulu sentezleyiciler ve heyecan verici bir vokal performansıyla unutulmaz, neredeyse ürkütücü bir atmosfer yaratıyor.

▶

5. Yaya Bey: “Otobüsü Kovalamak”

Brooklyn'li R&B müzisyeni Yaya Bey, bu baştan çıkarıcı, yavaş yakıcıda, “Yemin ederim, sizi partiye bıraktığımda bunu vücudunuzda hissedeceksiniz” diye tehdit ediyor. Bey'in benzersiz kişiliğiyle dolu, hızlı tempolu 18 şarkılık bir koleksiyon olan 2022 albümü “Remember Your North Star”ı çok sevdim ve 10 Mayıs'ta çıkacak olan devam albümü “Ten Fold”da nasıl geliştiğini görmek beni heyecanlandırıyor.

▶

6. Pheelz ile Müjdeci: “Yıkım”

Usher'ın etkileyici Super Bowl devre arası şovunun etkisinden hâlâ kurtulamıyorsanız ya da tekerlekli patenle dans etmeye çalıştıktan sonra aldığınız bir sakatlığın üstesinden gelmeye çalışıyorsanız, Pareles'in yakın zamanda Eleştirmenler olarak adlandırdığı Usher'in eklektik yeni albümü Coming Home'a bir göz atın. Seçenek. Prodüksiyonun ve Nijeryalı müzisyen Pheelz'in konuk dizelerinin yer aldığı bu kederli ayrılık şarkısı, Usher'ın kendine özgü vokallerini her zamanki gibi pürüzsüz buluyor.

▶

7. Sasha Alex Sloan: “Öne Çıkanlar”

Şarkıcı-söz yazarı Sasha Alex Sloan bu gerçekten gözyaşı dökücü şarkıda “Tüm hayatım boyunca böyleydi” diyor. “Bazen bana öyle geliyor ki beni sadece önemli anlarım için seviyorsun.” Sessiz vokalleri ve seyrek gitar çalmasıyla Sloan, belki de orada olmayan bir ebeveynden gelen karşılıksız sevginin canlı, duygusal açıdan etkileyici bir öyküsünü anlatıyor: “Doğum günü pastası için oradaydın ve yüzünde bir gülümseme vardı” diye şarkı söylüyor. “Peki ben kaybolduğumda neredeydin?”

▶

8. Vampir hafta sonu: “Oğlak”

Vampir Hafta Sonu, Aralık ayı sonlarında doğan, çoğu zaman ihmal edilen bebeklere bir övgüyle geri döndü: “Oğlak, doğduğun yıl hızla sona erdi ve bir sonraki yıl senin değildi” diye şarkı söyleyen Ezra Koenig, daha geniş bir nesil değişimine işaret eden bir metafor. Grubun 5 Nisan'da çıkacak olan Only God Was Above Us albümünde yer alacak olan şarkı, ikinci nakaratta tatmin edici derecede net bir distorsiyonla daha karmaşık hale gelinceye kadar ağırlıksız bir güzelliğe sahip.

▶

9. Jessica Pratt: “Hayat”

Son olarak, geçen haftanın Cuma çalma listesine eklemek istediğim bir şey vardı: folk şarkıcısı Jessica Pratt'ın yaklaşan albümü “Here in the Pitch”ten kesinlikle büyüleyici bir başlangıç parçası. “Life Is”ı bağlam dışında duymuş olsaydınız, onun Karen Dalton veya Tim Hardin gibi 60'ların çağdaşı olduğunu düşünürdünüz, ancak Pratt'ın müziği retro yeniden canlandırmadan çok daha fazlasıdır. Çınlayan sesi ve yoğun atmosferik düzenlemeleri, şarkılarının canlanmasını ve geçmişin alternatif bir versiyonuna açılan kapılar gibi parıldamasını sağlıyor.