Şimdi yayınlanacak beş korku filmi

yüzelli

New member
‘megalomaniler’

Büyük platformlarda kiralayın veya satın alın.

Martha (Eline Schumacher, manyetik), geceleri kapıcı olarak çalıştığı fabrikada bir işçinin defalarca cinsel saldırısına maruz kalıyor. Travmasını tuhaf Gotik malikaneye taşıyor ve burada aşırı korumacı seri katil kardeşi Felix (Benjamin Ramon), koridorlarda gizlenen uğursuz, uzun bacaklı yaratıklar ve kendisinin ürkütücü yansımaları da dahil olmak üzere bir grup sürüngenle iletişim kuruyor. Bir de Felix’i Martha’nın deyimiyle “kedi yavrusu” olarak eve getiren genç kadın var. Burada duracağım çünkü daha fazlasını söylemek bu ahlaksız filmin sadist sürprizlerini fazlasıyla açığa vuracaktır.

Karim Ouelhaj, 1990’larda Belçika’nın Mons kentinde yaşanan faili meçhul birkaç kadın cinayetinden genel anlamda ilham alan bu filmi yazdı ve yönetti; Ouelhaj’ın kuşakların yaralarını ve akıl hastalıklarını incelemek için tereddüt etmeden çıkardığı kaynak materyal. Görüntü yönetmeni François Schmitt, korku filmlerinin harika görünmesini sağlıyor; Bir Dior reklamına benziyor ama ezici bir şiddet ve şık pantolon takımları içeriyor; Yeni Fransız Ekstremite filmlerine hoş bir geri dönüş.

Bu film geçen yılki Fantasia Film Festivali’nde Jüri Ödülü’nü hak ederek kazandı ve jüri onu “şaşırtıcı, acımasız bir sanat eseri” olarak nitelendirdi. Katılıyorum ve 2023’ün en sevdiğim korku filmlerinden biri.

Sky (Angela Wong Carbone) ve erkek arkadaşı Cam (Will Madden) aile evleri konusunda şanslıydılar. Ucuzdu ve iyi bir nedeni vardı: Sky’ın en sevdiği gerçek suç dizisi The Slumlord Tapes’ta belgelendiği gibi, burası bir ev sahibinin kiracılarından birini öldürdüğü yerdi. Evde Sky’ın kız kardeşi Carolyn (Hilty Bowen, çok komik) ve iki genç kiracı, Wren (Shirley Chen) ve Amber (Hannah McKechnie) için bitişik odalar bulunuyor. Cam, ev sahibinin geride bıraktığı gizli kameraları bulduğunda, hem gözlemci hem de izlenene kadar kiracılarını gözetlemek gibi çok kötü bir karar verir. Danny Madden’ın psikolojik gerilim filmi burada dehşet verici son hamlesine başlıyor.

Yazar PJ McCabe’nin suç niteliğindeki cinsel röntgenciliği yüksek sesle güldürmesi bazı insanları rahatsız edebilir. Ancak filmin benimle uğraşmayan kadınlar ve bunu yapmayana kadar katlandıkları domuzcuk erkekler hakkında zekice, çarpık ve çarpık bir film olduğunu buldum. Bazı açılardan bu yılki “Jethica”ya daha doğal bir eşlik ediyor; filmde Will Madden (Danny’nin erkek kardeşi) de korkutucu olmayı ne zaman ve nasıl bırakacağını bilmeyen bir adamı canlandırıyor.

‘Sanık’

Tubi’de yayınlayın.

Harri (Chaneil Kular), ebeveynlerinin Londra dışındaki kır evine giden trendeyken, yeni ayrıldığı istasyonda ölümcül bir bombalı saldırı meydana gelir. Ertesi sabah ailesi evden çıktığında Harri, yanında köpeğiyle ve dışarıdaki karanlık ormanda sakin vakit geçiriyor. Ancak daha sonra yetkililer, eski bir sınıf arkadaşının sosyal medyada işaret ettiği gibi, Harri’ye çok benzeyen bir şüphelinin fotoğrafını yayınladı. İsimsiz eller, Harri’yi suikastçı olarak etiketlemek için sosyal medyayı kullanıyor ve neredeyse gerçek zamanlı olarak Harris’in hayatının, yalanlara ve spekülasyonlara dayalı olarak ihtiyatlı davranmaya çalışan insanlar tarafından alt üst edildiğini görüyoruz. Sonra Harris’in telefonu çalıyor ve bu iyi yapılmış orijinal Tubi gerçekten vites yükseltiyor.

Çoğu haneye tecavüz filminde saldırı hızlı bir şekilde gerçekleşir. Ancak bu gergin ve zamanlı gerilimde, drama yavaş ve kasıtlı olarak gelişiyor; yönetmen Philip Barantini’nin 88 gergin dakikada özgüvenle ustalaştığı akıllıca bir karar. Kular, hedefin intikam, kurbanın ise hakikat olduğu, çok tanıdık bir cadı avında saldırganlar tarafından kuşatılan bir adamın son derece empatik bir tasvirini sunuyor.

‘V/H/S/85’

Shudder’da yayınlayın.

Kötü haber: “V/H/S” serisinin son filmleri şişirilmiş ve sıkıcıydı. İyi haber: En son giriş, iki göze çarpan parçadan oluşan saf buluntu görüntülerden oluşan bir kargaşa.

Benim favorim Gigi Saul Guerrero’nun Meksika’nın 1985’teki yıkıcı depremi sırasında geçen “Ölüm Tanrısı”dır. Bir sabah televizyon programı başladığında, deprem stüdyoyu canlı yayında sarsıyor; bu, bulunan görüntü formatına düpedüz dehşet verici bir giriş. Kurtarma ekipleri hayatta kalanları bulmak için enkazların arasında mücadele ederken film, insan etini arzulayan bir yeraltı tanrısını konu alan sapkın ve zalim (ve kara komik) bir felaket filmine dönüşür.

Ayrıca Scott Derrickson’ın, dönemin doğrudan videoya çekilen dehşetini, cinayetler gerçekleşmeden önce polise gönderen bir seri katil hakkındaki doğaüstü bir hikayeye aktaran “Dreamkill” adlı filmi de beni ürkütmüştü. Film hiç beklemediğim bir şekilde kötü bir gidişata giriyor ve fevkalade kanlı bir kan gölüyle bitiyor.

‘ek’

Hulu’da yayınlayın.

Benim gibi heyecan verici bir Cadılar Bayramı gecesi fikriniz evde saçma sapan, korkutucu bir film izlemekse, yazar-yönetmen Anna Zlokovic’in bu korku-komedisini izlemeye arkadaşlarınızı davet edin.

Hannah (Hadley Robinson), kalçasındaki giderek kötüleşen kanlı bir yaralanmadan endişe duymaktadır. Büyümeyi kastediyorum: Bir gün aniden boncuk gözleri ve keskin dişleri çıkıyor ve Hannah’nın güvensizliklerini iğrenç, gırtlaktan gelen bir ses tonuyla ifade ediyor. Yaratık onun suratına, “Hiç iyi fikrin yok,” diye homurdandı.

Canavar vücudundan çıktığında, Hannah onu teslim olmaya zorlar; bu hareket onda, talepkar moda tasarımcısı patronunu (Desmin Borges) etkileyen yaratıcı bir çizgiyi tetikler. Ancak Hannah’nın küçük endişe verici siğil paraziti, ev sahibini alt etmeye kararlıdır ve bu yüzden, dost canlısı üyelerinin kendisinden daha aç, kendi korkulu ve öfkeli iblislerine sahip olduğu bir ek destek grubundan yardım ister.

Özeleştiri ve içsel şüpheyle mücadeleyi anlatan film hiç de incelikli değil. Ancak Robinson’un kazanan performansı ve Amber Mari Creations’ın aptal yaratık özelliği tasarımı – “Basket Case”i düşünün ama duygulu olun – sonunda beni kazandı.