SMA’lı Şirvan bebek yardım bekliyor

Şahit

Global Mod
Global Mod
SMA’lı Şirvan bebek yardım bekliyor

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - Dünyada 10 binde bir görülen SMA hastalığının tedavi masrafları ise 2 milyon 400 bin doları buluyor. Ailede, Şerven’ın tedavisi için valilik onaylı yardım kampanyası başlattı ancak yardım kampanyası çok yavaş ilerliyor. Zamanla yarışan aile Şervan’ın tedavisi için gerekli paranın bir anca toplanması için yardım çağrısında bulundu.

‘Oğluma nefes olun’

Baba Nedim Danış, oğlunun çektiği acının ötesinde işkence olduğunu belirterek, şunları dedi: “Biz bu işkencenin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Tedaviye başlayan çocuklarda da ilerleme olduğunu biliyoruz, gördük. Valilik onaylı bir yardım başlatalı 11 ay oldu ve biz sadece tedavi masrafın yüzde 43’ünü karşılanabildik. Kampanya son aylarda çok ağır ilerliyor. Lütfen kampanyamıza destek verin oğluma nefes olsun. Oğlum gibi yüzlerce SMA hastası var. Kampanyayı tamamlamadan hayatını kaybeden onlarca bebeğimiz oldu. Bu kampanyalardan ziyade Türkiye’de de bu tedavinin uygulanması için adımlar atılmasını istiyoruz. Bu çocuklar bu ülkenin geleceği, ölümüne seyirci kalmayın. Bütün çocuklarımız yaşasın.” Alıntıdır.