Son dakika... Lavrov: Hayal kırıklığına uğradım

Şahit

Global Mod
Global Mod
Son dakika... Lavrov: Hayal kırıklığına uğradım

Ukrayna sınırlarında devasa tatbikatlara girişen Rusya'nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da ağırladığı İngiliz mevkidaşı Liz Truss'la yaptığı görüşmenin ardından kritik açıklamalar yaptı.

Randevudan hayal kırıklığıyla ayrıldığını kaydeden Lavrov, Londra yönetimiyle krizin çözümü için ortak bir noktada buluşamadıklarını söyledi.

Rusya'nın bir numaralı diplomatı Lavrov, "Dürüst olmak gerekirse, konuşmamızın bir dilsizle sağırın konuşması gibi olmasından hayal kırıklığına uğradım, dinliyoruz ama duymuyoruz. En detaylı açıklamalarımız boşa gitti" ifadesini kullandı.

Lavrov ayrıca, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Rus diplomatlara ülkeyi bir süreliğine terk etmelerini tavsiye etti. Benzer öneri, daha önce ABD ve Batılı ülkeler tarafından kendi diplomatlarına yapılmıştı.

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov Batılı ülkelerin savaşa hazırlanıyor olabileceğini savunarak diplomatlara Ukrayna'dan ayrılma tavsiyesi verdiklerini vurguladı.

Sergey Lavrov, NATO ve ABD'den gelen Rus askerlerinin Ukrayna sınırından çekilmesi talebine de olumsuz yanıt verdi. İngiliz mevkidaşı Truss'un da benzer bir talebi gündeme getirdiğini anlatan Lavrov, "Rus birliklerin Rus topraklarından çekilmesi talebi, bizim argümanlarımıza karşılık olarak hiçbir şekilde değişmedi. Bu, en hafif tabirle üzücü" diye konuştu. Alıntıdır.