Taylor Swift’in Eras Tur Açılışlarının En İyileri

yüzelli

New member
sevgili dinleyiciler,

Taylor Swift’in şu anda turneye çıktığını duymuş olabilirsiniz.

Şaka yapıyorum. Elbette, Ticketmaster’ı neredeyse deviren rekor kıran kültürel ezici güç olan Eras Tour’u duymuşsunuzdur. Mart ayında konserler başladı ama Eras Tur ateşi bitmiyor. Taraftarlar ön sıralarda evleniyor. Tüm şehirler, Swift’in onuruna geçici olarak yeniden adlandırıldı. İnsanlar sadece mal satın almak için bir gecede kamp kuruyor. Ülkenin üzerine resmen bir lavanta sisi çöktü.

Ancak bugünün çalma listesi için, bu turun daha az tartışılan bir yönüne odaklanacağız: Swift’in açılış perdesinin gücü, çeşitliliği ve ara sıra sürprizleri.

Swift’e turnenin tüm duraklarında dokuz sanatçı eşlik edecek, her gece iki çalacak, her performansa biraz yenilik ve ara sıra eğlenceli bölgesel değişiklikler katacak. (Haim, bu San Fernando Vadisi sevgilileri, yalnızca Batı Kıyısında çıkıyorlar.) Tasarı, bariz seçimlerin (her ikisi de Swift işbirlikçisi olan Haim ve Phoebe Bridgers) ve beklenmedik ortak imzaların (kült favori pop grubu Muna) bir karışımı. ve gelecek vaat eden indie rockçı beabadoobee hoş sürprizlerdir). Gen-Z şarkıcı-söz yazarları Gracie Abrams ve Girl in Red gibi diğerleri, Swift’in sanatsal torunlarını temsil ediyor; her ikisi de Swift’in müziğini kendi biçimlendirici etkileri olarak gösterdiler ve duygusal ayrıntılar için keskin bir bakış açısını paylaştılar.

Bu çalma listesi, en sevdiğim sanatçıların Swift için açılan en iyi şarkılarından bazılarını ve bizzat Swift’in bir kamera hücresini içeren bir şarkıyı içeriyor. Turnesine ayrıca genç fenomen Gayle (viral hiti “Abcdefu”yu muhtemelen şimdiye kadar duymuşsunuzdur) ve Owenn adı altında bir avuç şarkı yayınlayan eski bir Swift yedek dansçısı olan Christian Owens da dahildir.

Büyük bir Swiftie olmasanız bile, bu çalma listesi hem 90’ların pop-rock’ının genç nesil sanatçılar üzerindeki etkisinin bir keşfi hem de yılın ilk sıcak günleri için eğlenceli, havadar bir film müziği. New York’ta bu güzel haftanın ortasında uzun bir yürüyüşte bu amaçla test ettim ve çok uygun buldum.

Ayrıca, en sevdiğiniz egzersiz şarkısını öneren tüm gönderileriniz için teşekkürler! Bazılarını Salı günkü bültende yayınlayacağım. Önermek istediğiniz başka bir tane varsa, buradan gönderebilirsiniz.

Burada okurken Spotify’da dinleyin.

1. Haim: “Adımlar”

Bu şarkı, Sheryl Crow’un milenyum müzisyenleri üzerindeki etkisinin en net damıtılmış hali mi? Haim’in geniş ve fantastik 2020 albümü Women in Music Part III’teki en iyi şarkı mı? Haim’in bu şarkının 2021 Grammy’deki performansı ne kadar iyiydi? Bu sorulardan herhangi birini tartışmaya hazırım. (YouTube’da dinle)

2. beabadoobee: “ilgi”

Filipinli-İngiliz şarkıcı-söz yazarı beabadoobee’nin son albümü ‘Beatopia’da bazı mükemmel şarkılar var, ancak bu harika 2020 single’ı beni ilk kez hayran yaptı. 2000’de doğmuş olmasına rağmen, “Care”, Slumberland Records gibi 90’larda piyasaya sürülen yeraltı şirketlerinin çıkardığı keyifsiz, ilahi indie pop’u ne kadar sezgisel olarak kavradığını gösteriyor. (The Amplifier’ın gelecekteki bir bölümünde yer alan “Best of Slumberland Records” oynatma listesi mi? İşte size bir fikir.) (YouTube dinleyin)

3. Phoebe Bridgers ile Muna: “İpek Şifon”

Bir fiyatına iki Eras Tur Açıcı! Muna’nın 2022’deki kendi adını taşıyan albümünden açık ara en sevdiğim şarkı, bu saf pop mutluluğu ve tuhaf bir neşenin canlandırıcı bir hayali. (Grup geçen hafta sonu Coachella’da çaldığında, sadece Bridgers’ı değil, süper grup Boygenius’un diğer iki üyesi Lucy Dacus ve Julien Baker’ı da öne çıkararak kalabalığı şaşırttı.) (YouTube’dan dinleyin)

4. Paramore: “Günahlar”

İşte Paramore’un son albümü This Is Why’dan hafife alınan bir vurgu. Hayley Williams’ın korodaki vokalleri bana ciddi Alanis Morissette havası veriyor. (YouTube’da dinle)

5. Gracie Abrams: “En İyi”

Gracie Abrams’ın bu satırın sonuna doğru yaptığı dramatik duraklamayı seviyorum: “Sert düştün, iyi düşünmüştüm… git.” Ayrıca, şarkıcının kalbi kırma sorumluluğunu üstlendiği yürek burkan bir şarkıyı her zaman takdir etmişimdir. “Best”, Abrams’ın Swift’in “folklor” dönemi işbirlikçilerinden biri, müzisyen ve yapımcı Aaron Dessner ile birlikte çalıştığı 2023 tarihli ilk stüdyo albümü Good Riddance’ın açılış şarkısı. (YouTube’da dinle)

6. Kırmızılı Kız: “Sana benim diyorum”

Henüz 24 yaşında olan Norveçli şarkıcı-söz yazarı Marie Ulven Ringheim, ergenlik çağında internette şarkı yayınlamaya başladığından bu yana, her ürkek, yakından izlenen kelimesini kendisine bağlayan sadık bir takipçi kitlesi oluşturdu. Swift, 2021’de Girl in Red’in If I Could Make It Go Quiet albümünün “tekrarda” olduğunu Instagram takipçileriyle paylaştığında, duyduğu parça buydu. (YouTube’da dinle)

7. Phoebe Bridgers: “Çin Uydusu”

Benim için Haziran 2020’de çıkan Bridgers’ Punisher, her zaman pandeminin bu ilk yazının gerçeküstü yalnızlığını tanımlayan albümlerden biri olacak. Yıllar boyunca birkaç farklı favori parça arasında dolaştım – önce “Moon Song”, sonra “Garden Song” – ama bugün bana soracak olursanız, “Çin Uydusu” derdim. Bridgers’ın kuru sersemliği aniden yerini bir ciddiyet tonuna bırakırken, “Öldüğümde seni gördüğüm anlamına gelseydi, bir köşede dikilirdim, bir grev gözcülüğünden utanırdım,” her zaman tüylerimi diken diken eder. (YouTube’da dinle)

8. Taylor Swift ile Haim: “Benzin”

“The Steps”, “Women in Music Part III”ün en iyi şarkısı mı? Bu oynatma listesinin sonundaki bükülme, bunun aslında “Benzinli” olabileceğini düşünmem. Ve bu remikste konuk dizesine getirdiği inanç göz önüne alındığında Swift’in benimle aynı fikirde olacağına dair bir his var. Lezzetli! (YouTube’da dinle)

Bunun nesi var diye sormana gerek yok

Lindsay

amfi çalma listesi

Spotify’da dinleyin. Bu oynatma listesini her yeni haber bülteniyle güncelliyoruz.

“Taylor Swift’in Eras Tur Açılışlarının En İyileri” Parça Listesi.
Parça 1: Haim, “Adımlar”
Parça 2: beabadoobee, “bakım”
Parça 3: Phoebe Bridgers ile Muna, “Silk Chiffon”
Parça 4: Paramore, “Crave”
Parça 5: Gracie Abrams, “En İyi”
Parça 6: Kırmızılı Kız, “Sana Benim Diyeceğim”
Parça 7: Phoebe Bridgers, “Çin Uydusu”
Parça 8: Taylor Swift’in yer aldığı Haim, “Gasoline (Remix)”

ekstra şarkılar

Bu kabloyu Eras Tour’dan tavsiye ederim – ya da daha doğrusu Tampa otoparkı – meslektaşım Madison Malone Kircher tarafından, tarihinde Swift hayranlarının belirli bir mavi bisiklet yakalı sweatshirt için çılgın arayışları. Okurken, dönüşümlü olarak etkilendim ve dehşete kapıldım, ama her zaman eğlendim. En sonunda vurucuya ulaştığınızdan emin olun.

Büyüleyici ama iç karartıcı habercilikten bahsetmişken, Vulture’da yazar Nate Jones’un sorduğu şu son makaleyi de takdir ediyorum: “Gizli Spotify şarkılarım neden beni takip ediyor?Jones, müzik keşfinin daha kişisel biçimleri lehine bu haber bülteniyle mücadele etmeye çalıştığım algoritmik bağımlılığın kesin doğasına parmak basıyor. Jones, “Bir şarkıyı sevdiğinizde oraya ait olduğunuzu hissedersiniz; Discover Weekly’nin teşvik etmeye çalıştığı bir duygu, özel ve bireysel hissettirecek şekilde kişisel zevkinizin bir simgesi haline gelebilir. Dünyada gizli bir Spotify şarkısıyla karşılaşmak büyüyü bozdu. Ayrıca bir widget gibi hissettim.