Tom Hanks, kendisinin yapay zeka versiyonunu kullanan dişçilik reklamları konusunda uyarıyor

yüzelli

New member
“CBS Mornings” programının ortak sunucularından Tom Hanks ve Gayle King, sosyal medya takipçilerini, kendilerinin benzerlerini oluşturmak için yapay zeka kullanan videoların sahte reklam amacıyla kullanıldığı konusunda ayrı ayrı uyardılar.

Bayan King Pazartesi günü Instagram’da şöyle yazdı: “İnsanlar bana bu ürün hakkında soru soran bu videoyu gönderip duruyorlar ve benim bu şirketle hiçbir ilgim yok.” 31 Ağustos.

“Sahte Video” etiketiyle paylaştığı üzerinde oynanmış görüntülerde, Bayan King’in doğrudan mesajlarının “dolu” olduğunu ve insanların kilo vermenin “sırrı” hakkında daha fazla bilgi edinmek için “bağlantıyı takip etmesi” gerektiğini söylediği görüldü. ”

“Bu ürünü hiç duymadım ya da kullanmadım!” diye yazdı. “Lütfen bu AI videolarına aldanmayın.”

Reklamda hangi zayıflama ürününün tanıtıldığı veya arkasında hangi şirketin olduğu hemen belli olmadı.

Bay Hanks, Cumartesi günü benzer bir uyarıda bulunarak, kendi benzerliğini rızası olmadan kullanan bir diş planı reklamının sahte olduğunu ve kendisinin yapay zeka versiyonuna dayandığını söyledi.

“Dikkat!!” reklam gibi görünen şeyin ekran görüntüsünün üzerine Instagram’da yazdı. “Benim yapay zeka versiyonumu içeren bir diş planının tanıtımını yapan bir video var. Benim bununla hiçbir ilgim yok.”

Hangi şirketin Bay Hanks’in benzerliğini kullandığı ya da hangi ürünleri tanıttığı belli değildi. Bay Hanks şirketi ismine göre etiketlemedi veya bahsetmedi. Sosyal medyanın hiçbir yerinde videoya dair bir kanıt yoktu.

Bay Hanks’in temsilcileri Pazartesi günü, kendisinin yasal yollara başvurmayı planlayıp planlamadığı veya reklamın sosyal medyadan kaldırılmasını talep edip etmediği de dahil olmak üzere reklamla ilgili sorulara yanıt vermeyi reddetti.

Instagram’ın ana şirketi Meta’nın bir sözcüsü, bir e-postada, reklamlar hakkında doğrudan yorum yapmadı ancak “halka mal olmuş kişileri sahtekarlıkla kullanan, insanları paralarını dolandıran reklamlar yayınlamanın politikalarımıza aykırı olduğunu” söyledi.

Sözcü, “Bu tür reklamlarla mücadele için önemli kaynaklar ayırdık ve politikalarımızı ihlal eden hesapları, sayfaları ve reklamları askıya almak ve silmek de dahil olmak üzere yaptırımlarımızı önemli ölçüde artırdık” dedi.

CBS News’in sözcüsü Christa Robinson, bir e-postada Bayan King’in kendisine benzeyen videoyu arkadaşlarının dikkatine sunması üzerine öğrendiğini söyledi. Bayan Robinson, “Onun adına temsilciler birkaç kez sahte videonun kaldırılmasını talep etti” dedi.

Eğlence şirketlerinin avukatları, loncaların yapay zeka ve eski stüdyo senaryolarıyla ilgili endişelerini dikkate alan bir dil geliştirdi. 14 Temmuz’dan bu yana çarpıcı Hollywood oyuncularını temsil eden sendika SAG-AFTRA da yapay zeka konusunda endişeli. Teknolojinin, ödeme veya izin olmaksızın aktörlerin dijital kopyalarını oluşturmak için kullanılabileceğinden korkuyor.

Bay Hanks, Hollywood yazarlarının grevinin başlamasından sadece birkaç gün önce, bu yılın başlarında yapay zekanın kullanımı hakkında uzun uzun konuştu. “The Adam Buxton Podcast”inde benzer teknolojiyi ilk kez 2004 yılında vizyona giren “Polar Express” filminde kullandığını söyledi.

“Bunun olacağını gördük” dedi. “Sıfırları ve birleri bilgisayara alıp onlardan bir yüz ve karakter oluşturma yeteneğinin olacağını gördük. O zamandan bu yana milyar kat büyüdü ve bunu her yerde görüyoruz.”

Bay Hanks, loncaların, ajansların ve hukuk firmalarının hepsinin, bir aktörün yüzünü ve sesini fikri mülkiyet hakkı olarak talep etmesinin hukuki sonuçlarını tartıştıklarını söyledi.

32 yaşında kendisinin başrol oynayacağı bir dizi filmi tanıtabileceğini düşündü. “Artık herkes yapay zekayı veya derin sahte teknolojiyi kullanarak her yaşta kendini yeniden yaratabilir” dedi.

“Yarın bana bir otobüs çarpabilir, hepsi bu, ancak gösteriler devam edebilir” dedi. “Ve bunun yapay zeka veya derin sahtekarlık ile yapıldığının anlaşılması dışında, bunun yalnızca ben olmadığımızı söyleyebilecek hiçbir şey yok. Ve belli bir düzeyde gerçeğe yakın kaliteye sahip olacak. Bu kesinlikle sanatsal bir zorluk ama aynı zamanda hukuki bir zorluk.”

Yapay zeka çeşitli şekillerde yaygınlaşmaya başladıkça ve şirketler onunla denemeler yapmaya başladıkça, hassas verilerin nasıl ele alınacağı, yapay zeka tarafından oluşturulan yanıtların doğruluğu ve teknolojinin suçlular tarafından nasıl kullanılabileceği konusunda endişeler ortaya çıkıyor.

Şu anda cevaplardan çok sorular var. Politika uzmanları ve yasa yapıcılar bu yaz ABD’nin yapay zekayı düzenlemeye yönelik kurallar oluşturmaya yönelik muhtemelen uzun ve zorlu bir yolun başında olduğunun sinyalini verdiler.

Christine Hauser raporlamaya katkıda bulunmuştur.