Tourette teşhisi konulan Lewis Capaldi turnelere ara verdi

yüzelli

New member
İskoç müzisyen Lewis Capaldi Salı günü yaptığı açıklamada, geçen yıl teşhis konulan Tourette Sendromlu hayata uyum sağlamak için mevcut dünya turunun geri kalanı da dahil olmak üzere “yakın gelecekte” turneye ara verdiğini duyurdu.

Cumartesi günü İngiltere’deki Glastonbury Festivali’ndeki bir performans sırasında, 26 yaşındaki Capaldi sesini kaybetti ve 2018 hiti “Someone You Loved”ı bitirmek için büyük, kendinden geçmiş bir kalabalığın yardımını almak zorunda kaldı.

Glastonbury’ye giden üç hafta içinde, kendisine “dinlenmek ve iyileşmek için bir an” vermek için gösterileri iptal etti.

Salı günü turneye ara verildiğini açıklayan Capaldi, “Bunun muhtemelen sürpriz olmayacak olması, yazmayı daha kolay hale getirmiyor” diye yazdı.

“Böyle şovların her saniyesinden zevk alırdım ve üç haftalık yokluğun beni çözeceğini umuyordum” diye yazdı. “Ama gerçek şu ki, hala Tourette Sendromumun etkilerine uyum sağlamayı öğreniyorum ve Cumartesi günü, devam edebilmem için zihinsel ve fiziksel sağlığımı korumak için çok daha fazla zaman harcamam gerektiği ortaya çıktı.” Sevdiğim her şey.” uzun zaman alacak.”

Tourette sendromu, ani sarsıntılı hareketler ve kontrol edilemeyen tikler ve seslendirmelerle karakterizedir ve Capaldi, Cumartesi günkü performansı sırasında sahnede seğirirken görüldü.

Bir sonraki gösterisinin Çarşamba günü Zürih’te yapılması ve ardından Asya, Avrupa ve Orta Doğu’da gösterilmesi planlandı.

Bu bahar, teşhisi ve hastalığıyla nasıl başa çıktığını anlatan Şimdi Nasıl Hissediyorum başlıklı bir Netflix belgeseli yayınladı. Ayrıca geçen ay ikinci stüdyo albümü Broken by Desire to Be Heavenly Sent’in yayınlanmasından önce Haber’a verdiği bir röportajda bu konudan bahsetmişti.

“Kulağa iğrenç geliyor, ancak bir pazarlama stratejisinin parçası haline geldi” dedi. “Yanında benim adımla gördüğüm herhangi bir içerik veya şey, Tourette’inkiyle yakından takip ediliyor.”